Seznam příspěvků

Ivo Dvorak 11.09.2024 05:02

Dobry den
Mam Ford Mustang 8V 5,0, 330KW, r.v.2020 podle TP typ motoru F. Jake jsou technicke a cenove moznosti prestavby na LPG?

Ivo Dvorak 10.09.2024 19:46

Dobry den
Mam Ford Mustang 8V 5,0, 330KW, r.v.2020 podle TP typ motoru F. Jake jsou technicke a cenove moznosti prestavby na LPG?

Martin 21.08.2024 12:30

Dobrý den,
máte zkušenosti se zástavbou lpg do Suzuki S-cross 2022, 1,4t hybrid - motor K14D (AKK414)? Případná cena by byla?
Auto jezdí zpravidla s cca 2500 ot/min po dálnicích za 6 l benzínu, jaká by tak mohla být v tomto režimu očekávaná spotřeba obou částí? Samozřejmě mi jde o váš odhad.
Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.08.2024 08:02

Dobrý den Marku,
Pro motor AZJ používáme svíčky Denso K20TT. Použít pochopitelně můžete i jiné svíčky od jiných výrobců podle doporučení výrobce vozu.
Kvůli LPG pohonu bych výběr omezil na svíčky s jednou elektrodou a vzhledem ke stáří motoru bych je měnil častěji.
S pozdravem Ivan Vodička

Marek 31.07.2024 16:19

Dobrý den, zajímalo by mě jaké svíčky použít na Octavia 1 85kW 2.0i kod motoru AZJ na LPG

dekuji za odpoved

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.07.2024 10:58

Dobrý den pane Dobšíček,
Vstřikování kapalné fáze LPG v nabídce nemáme. Proto Vám nemohu nabídnout ani žádné ceny.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 23.07.2024 12:38

Používáte již kapalnou zástavbu LPG?Kolik stojí?Děkuji za odpověd.Dobšíček

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.06.2024 23:29

Dobrý den pane Boukal,
Motor Toyota A25A s kombinací přímého a nepřímého vstřikování a řídící jednotkou benzinu Denso 89661-33Y70 umožňuje přestavět na LPG systém BRC Maestro. Nicméně u vozidel s hybridním pohonem bychom si museli prohlédnout i prostorové uspořádání vozu s ohledem na možnosti umístění LPG komponentů.
Přestavba Corolly s MPI motorem by byla technologicky jednodušší, ale opět po prohlídce prostorového uspořádání s ohledem na hybridní pohon.
Tolik ve stručnosti, v případě dalších dotazů mne můžete kontaktovat mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Libor Boukal 17.06.2024 09:19

Dobrý den, zvažuji koupi zánovního auta Toyota Camry kde je motor A25A tedy 2.5LHybrid s kombinací nepřímého a přímého vstřikování. Viděl jsem od pana Vaculíka(svět motorů) test kde tento motor byl přestavěn na LPG jen to byla RAV4. Uměli by jste tedy tento motor také přestavět na LPG? Případně je ještě možnost Corolla sedan s 1.8L hybrid což je motor s nepřímím vstřikováním..

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.06.2024 05:20

Dobrý den tazateli 4756,
Nevím o žádném hodnověrném seznamu ideálních motorů. Pro provoz na LPG jsou jednodušší motory, které nemají přímé vstřikování (FSI, TSI, Ecoboost atd). Přeplňování (turbomotory) není pro přestavbu na LPG překážkou. To znamená, že motory Volvo je možné přestavět bez problémů. Pouze u některých modelů Volvo (např. šestiválec 3,2) je elektronické snímání tlaku benzinu. To přestavbu komplikuje.
Ale vypisovat motory nejsem schopen. Jednodušší bude, když si vyberete Vašeho favorita a pošlete mi mejlem konkrétní údaje o voze. Obratem bych ověřil možnosti přestavby a mohli bychom se domlouvat konkrétně.
S pozdravem Ivan Vodička