Dobrý den!
Rád bych přestavěl také náš Hyundai i 30 na LPG (1,6 benzin,sekvenční vstřikování). Nejraději bych použil system BRC, který si však při vyšších otáčkách nebo výkonu motoru přivstřikuje benzin jako mazání.Nikde se nemohu dopídit údaje, při jakých otáčkách nebo stlačení plynového pedálu k tomu dochází. Věděl byste, prosím přibližné hodnoty nebo něco blížšího, čím je "přižírání" benzinu řízeno?
Děkuji za odpověď a přeji všem "plyňákům" bezzávadový provoz! (Na Felicii mám jen na LPG více než 100 000km bez jediné závady!) Jan Zmeškal
Dobrý den, jak je to se zárukou na montáže od Vás. Máte něco navíc oproti konkurenci?
Děkuji Navrátil
Dobrý den, ve sStrakonicích mi nabídli systém Landi Renzo Omegas, na který mám dobré reference. Jelikož jsem od Prahy, tak se ptám, montujete i tento systém, popř. za kolik? Jestli ne, je možno po namontování ve Strakonicích u Vás servisovat?
Dobrý den pane Malý,
technologicky nevidím žádný problém v přestavbě Vašeho vozu se systémem AC Stag 4/300 Plus. Roční nájezd 40.000 km je poměrně velký, vzhledem k větší stálosti parametrů nastavení a životnosti LPG komponentů by stálo za úvahu i použití systému BRC Seq24, který je v naší nebídce ten kvalitnější.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, jaký systém by jste mi doporučovali vzhledem k mému nájezdu 40000 km ročně na mé auto Ford Mondeo 1,8 81 kW 2006 chtěl bych systém Stag. Udělám špatně se Stagem? Je to velký nájezd km, když jezdím pouze okres, ne dálnice? Děkuji
Malý Jan
Dobrý den pane Vladimír,
správně píšete, že názorů je mnoho, každý má spoje vlastní zkušenosti s tím systémem, který do toho kterého vozu montuje, jak ho namontuje, jak provádí základní nastavení, úpravy za jízdy atd. Také není od věci zohlednit chování vozu. My doporučujeme (spíše nařizujeme...) jednozdačně doseřízení 1000 km po přestavbě u klasických systémů s centrálním směšovačem. Naopak sekvenční vstřikování (zejména výrobce BRC) po našich přestavbách v naprosté většině doseřízení nepotřebuje, ale přesto jej doporučujeme, podle možností zákazníka cca po 1000-2000 km od přestavby (v případě potřeby pochopitelně i dříve).
Takže jsem toho názoru, aby se každý řídil doporučením své montážní firmy.
S pozdravem Ivan Vodička
Zdravim vas jeste bych mel prosim jeden dotaz,mam najeto po instalaci lpg 1000km a ceka me serizeni,doporucujete na nej zajet po 1500km nebo radeji 2500km jsou na to ruzne nazory jaky mate vy?moc diky za odpoved Vladimir
Dobrý den Zdeňku,
příčinou zpětných zášlehů při provozu na LPG bývá nejčastěji nedokonalost v oblasti zapalování - svíčky, VN kabely, koncovky... Nejčastěji se děje při akceleraci zejména z nízkých otáček. Takže doporučuji návštěvu servisu (a do té doby se pochopitelně vyvarovat kritických jízdních režimů, ev. jezdit pouze na benzin).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Tomáši,
Citroeny C4 používaly více typů motorů 1,4 16V. Nevím, který máte na mysli, a jaké důvody pro "omezenou funkčnost" systému Stag 300Plus byly uváděny. Některé motory koncernu používají motory se systémem VTI, tam s přestavbami není problém. Jiné používají systém Valvetronic, a zde nedostávají LPG systémy údaj o podtlaku v sacím potrubí v takové podobě, že by se z něj dalo usoudit na zatížení motoru. S tímto se LPG systémy vypořádávají jiným způsobem (u systému Stag 300+ je to závislost přepočtu na otáčkách a dobách impulzů).
Pokud bychom měli provádět přestavbu v naší společnosti, podle Vašeho konkrétního provedení motoru a roku výroby bychom Vám doporučili systém AC Stag, či BRC Sequent.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Vladimíre,
podle mých zkušeností vzroste při provozu na LPG spotřeba zhruba o 1-2 litry. Nevím, jakou spotřebu máte nyní na plyn, ale když vycházím z Vašich údajů a dosadím odhadovanou cenu plynu, vychází mi, že jezdíte cca za 8-9 litrů plynu. To je o něco více než bych pokládal za odpovídající s ohledem na Vámi udávanou spotřebu před přestavbou, ale nemožné to není. Pokud pojedete na seřízení po přestavbě, upozorněte je na podezření ohledně vyšší spotřeby. Je možné že se podaří toto navýšení snížit. A ještě si neodpustím drobné upozornění - při počítání spotřeby na LPG je vhodné ji průměrovat vždy na více tankování po sobě (napsat natankované litry a ujeté kilometry, ale sčítat vždy několik po sobě jdoucích tankování).
S pozdravem Ivan Vodička