Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.05.2012 08:26

Dobrý den Jirko,
Pokud vozidlo po vyšlápnutí spojky chcípá, je to určitě špatně. Ale bez kontroly funkce a zjištění příčiny Vám neřeknu, jaké nastavení je nutné upravit. Proto doporučuji zavolejte na příjem zakázek 777 30 50 80, a domluvte si termín opravy. Také bych doporučil cca dva až tři dny před opravou přepnout a jezdit pouze na benzin u důvodu eventuelního dorovnání korekčních hodnot BA jednotky, event. ke zjištění, zda tento problém není i při provozu na benzin.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.05.2012 08:26

Dobrý den pane Krejčík,
Nedivím se Vám, že ztrácíte orientaci v systémech, zemích původu či jejich kvalitě a vhodnosti. Každá firma bude pochopitelně doporučovat a chválit ten systém, který má ve své nabídce, a svá doporučení bude podporovat vhodnými argumenty typu: „top na trhu“, nebo „česká kvalita,levné díly“ atd. S těmito názory se fakticky obtížně polemizuje, tak Vám zkusím poradit „z druhé strany“. Vyberte si firmu, která ve Vás vzbuzuje důvěru, má za sebou nějakou historii, není od Vás příliš daleko, a nechte si poradit od nich (možná jste již měl přestavěný předchozí vůz, či máte reference od jejích zákazníků atd). Tato firma Vám bude vůz předělávat, a určitě Vám vědomě nenamontuje systém, se kterým by v budoucnu měla problémy s nastavením či servisem.
Technicky není tento motor nijak komplikovaný, ale již klade poměrně přísné požadavky na správné dávkování paliva. Z naší nabídky bych doporučil např. systém BRC Sequent24.
S pozdravem a přáním šťastné volby Ivan Vodička

Dominik 01.05.2012 12:11

Dobrý den,
Rád bych se prosím zemptal, jestli lze do přeplňovaného motoru namontovat LPG systém s centrálním směšovačem(prostě ne sekvenční vstřikování, to aby přestavba byla co nejlevnější).
Mám Saab 900se 2.0t (136kw) z roku 1994.
Díky za odpověď.

Jirka 30.04.2012 22:32

Dobry den,
mam od vas namontovan system BRC seq24 a posledni dobou se mi zacina stavat ze treba kdyz dojizdim ke krizovatce treba na trojku a vyslapnu spojku,auto mi "chcipne"...da se to nejak eliminovat nastavenim?,najeto mam cca 8000km na lpg,diky

David Krejčík 30.04.2012 13:36

Dobrý den pane Vodička, mám Š Octavia IIFC, rv. 2009 1.6MPi 75kW. Rád bych si nechal namontvat LPG. Potíž mám se rozhodnout jaký výrobce LPG zvolit. Oslovil jsem několik servisních středisek v okolí a žádal je co by doporučily a každý doporučuje to své. Jeden doporučuje rozhodně Lovtec H3 (česká kvalita,levné díly..), další pán mi doporučil,že nejvhodnější pro tento motor je LOVATO popřípadně systémem STAG 300 ISA 2. Další pán mě ujistil, že top na trhu je italské zařízení Elpigas Exclusive line. Takže jsem se v tom pochopitelně začal ztrácet. Prosím zaujaly mě vaše názory, prosím poradilbyste mi. Moc děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.04.2012 14:58

Dobrý den Petře,
rozhodující je vždy stanovisko výrobce (nebo dovozce) vozu. Pokud se v současnosti nabízí tento vůz v provedení bez rezervy pouze s opravnou sadou (např. Fabie či Octavie), je nepochybné, že jej takto lze provozovat i po přestavbě na LPG. U některých vozů toto naopak možné není, např. staré Favority podle sdělení výrobce bez rezervy pouze s opravnou sadou provozovat nelze. Žádný oficielní ucelený seznam vozů kde lze jezdit bez rezervy jsem bohužel nevypátral, proto pro stoprocentní jistotu doporučím kontaktovat Vašeho prodejce (podle toho, o jaký vůz se jedná).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 25.04.2012 22:18

Dobrý den. Chtěl bych vědět zda musím vozit rezervu, nebo múžu použít opravnou sadu pokud mi namontujete nádrž místo rezervy, dekuji Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.04.2012 17:05

Dobrý den Martine,
pokusím se ve stručnosti odpovědět na Vaše dotazy:
BRC používá vstřikovače BRC, v současnosti značené jako INO03 MY09, ve kterých je podle sdělení výrobce nerezová planžeta. Běžná životnost podle našich zkušeností přesahuje 100 000km.
Záruku na přestavbu poskytujeme 2 roky nebo 60 000km.
BRC používá všechny funkční komponenty (ŘJ, přepínač, kabeláž, reduktor, teplotní a tlaková čidla, vstřikovače, reduktor, LPG ventil, LPG filtry) své výroby - BRC. Zda se jedná o "levnější variantu pro východní trhy jak je dnes bohužel běžné v řadě oborů" nejsem schopen posoudit, ale při školení a prezentaci v té době nového systému BRC Seq24 MY07 jsem u technika vývoje BRC viděl fotografie jejich zařízení z Malaisie, a vše vypadalo stejně jako v ČR, včetně označení ŘJ i SW (ale Malaisie je také na východě...). Zároveň vím, že ze stejných dodávek (stejných palet z itálie) jako do naší firmy jde zboží pro přestavby i do Německa (to je naopak na západ...) Takže jsem přesvědčen, že se nejedná o podřadné zboží, jak jsem pochopil Vaši obavu.
Pro přestavbu tohoto motoru bych doporučil nějaký způsob aditivace ventilů (ať již FlashLube, či přídavek benzinu).
Nejmenší nádrž v naší nabídce je toroid 650/180 mm. Možnost jejího umístění i možnost přípojky pod víčko BA plnění bychom posoudili při prohlídce vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 22.04.2012 15:45

Dobrý den, uvažuji o přestavbě do Ford Focus CC 2.0 16V - 1999ccm/107kW r.v.2007 a vybírám systém mezi BRC, Landi Renzo a holandským SGi. Jaké vstřikovače se používají u BRC - membránové/pístové a jaká je jejich životnost? Jakou poskytujete záruku? U SGi nabízejí 3roky/100t.km. Jaké komponenty se používají u BRC a nejde o levnější variantu pro východní trhy jak je dnes bohužel běžné v řadě oborů? Doporučujete v tomto případě Flashlube? Existuje použitelná toroidní nádrž, když ve voze CC je propstor jen na dojezdovou rezervu (originálně již jen opravná sada) velikosti 150x640mm? A lze umístit hrdlo pod víčko k benzínovému? Díky za zodpovězení otázek. Martin N

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.04.2012 15:37

Dobrý den pane Podhorský,
děkuji za uznání, snažíme se....
Přestavba Octavie 1,8 Turbo je bez problémů, i já mám ve svém voze tuto motorizaci se systémem BRC. Cena přestavby se systémem BRC je 35.000,- Kč, se systémem AC Stag 31.000,- Kč (jedná se o 4válec Turbo...) Pokud budete motor čipovat, doporučuji před přestavbou. Pokud by se prováděla úprava až po přestavbě, jednoznačně doporučuji po přestavbě kontrolu a úpravu nastavení systému LPG právě s ohledem na vyšší výkon. Přimazávání FlashLube není u turbomotorů vhodné - kapalina se do sání přisává podtlakem, ale u přeplňovaných motorů bývá v sání naopak přetlak - takže by k aditivaci nedocházelo. Přídavek benzinu je možný u systému BRC, používaly jsme jej např. u přestavby Octavie 1,8T RS s výkonem 132kW, což zhruba odpovídá Vaší Octavii po chiptuningu. U Octavií nemontujeme přípojku plnění pod víčko BA - je tam málo místa a pouze gumová manžeta, do které nejde přípojka uchytit.
S pozdravem Ivan Vodička.