Seznam příspěvků

Anonym 31.07.2012 00:05

Dobrý den chci se zeptat. Mám vůz Hyundai Lantra 1.6 r.v. 2000 se starší montáží LPG (bez přímého vstřikování). Dala by se u Vás provést kontrola příp.servis LPG zařízení Landi Renzo? Systém je namontovaný v Belgii a po 6-ti letech bych jej chtěl nechat (i když pracuje bez závady) zkontrolovat. Bohužel jsem se často setkal s tím, že firmy zabývající se montáží LPG, pokud není systém stejné značky jakou montuje firma, tak ochota je na bodě mrazu a vnucují mě vždy přechod na jejich systém, což odmítám. Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.07.2012 09:51

Dobrý den pane Fisher,
nemáme programy pro přestavbu přímovstřikových motorů BMW. Proto Vám přestavbu bohužel nenabídneme.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.07.2012 09:48

Dobrý den pane Satrapa,
Namísto dříve používaného jednoduchého okruhu plovák – potenciometr – ručička ukazatele benzinu na palubce, je nyní používán u některých zejména francouzských vozů mnohem sofistikovanější systém. Plovák v nádrži dá řídící jednotce prvotní údaj o množství benzinu, a ta zobrazí patřičné množství na palubní desce. Po nastartování a v provozu řídící jednotka „ví“, kolik kilometrů auto najelo, a také to, kolik otáček a v jaké zátěži motor provedl. A programátor vycházel z předpokladu, že když vozidlo jede, musí ubývat benzin (perpetuum mobile neexistuje…). Elektronika do motoru nadávkuje přesně spočítané množství paliva, a tudíž logicky přesně toto množství paliva muselo být spotřebováno, a proto elektronika upraví polohu ručičky na palubce na vypočítaný zbytek benzinu. To se děje i při provozu na LPG – benzinová část pracuje beze změn – jednotka generuje patřičné impulzy pro dávkování benzinu, a signalizuje Vám, že toto množství ubylo z nádrže, byť tam ve skutečnosti zůstává. Tankování většinou elektronika pozná podle rozdílné polohy plováku při vypnutí a následném zapnutí zapalování, a načte si novou hodnotu. Existuje několik typů emulátorů, které se dají na některé francouze použít, ale je to pouze emulace tankování po vypnutí motoru (to znamená, že za jízdy ručička ukazatele benzinu přesto stále klesá).
S pozdravem Ivan Vodička

rtin Fisher 29.07.2012 21:27

Dobry den, koupil jsem si BMW 530i rv 2008, ale zde me nechteji namontovat LPG z duvodu ze auto ma příme vstřikovani do valcu. Vy jste schopni me LPG namontovat? Za kolik Kč? Pokud ne tak nevite kde me ho namontuji? Děkuji Fisher

Satrapa 29.07.2012 10:21

Dobry den mám takovy dotaz.Nechal jsem namontovat lpg do citroen berlingo 1.4 r.v.2008.Při jízdě na plyn jde ručička benzinového ukazatele pomalu dolu jako by to jelo i na benzín ,nevíte jaký je problém děkuji Satrapa.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.07.2012 09:00

Dobrý den pane Šlossar,
Předně děkuji za pochvalu našeho fora. Ohledně velikosti nádrže LPG do Vaší Mazdy je to problematičtější. Nejnižší toroidní nádrž je skutečně 180mm, má kapacitu 35 litrů, a jako každá jiná se plní max. na cca 80% své kapacity. A 28 litrů paliva není mnoho. Takže nádrž bude určitě nadzvedávat podlážku kufru, na konkrétním provedené a velikosti bychom se domluvili při přebírání zakázky. V minulosti jsme Premacy 1,8 s motorem FP 74kW přestavovali, montovali jsme nádrž 600/250 o objemu 54 litrů. U tohoto vozu jsme použili systém AC Stag300 Plus a aditivaci FlashLube. Vozidlo jsme montovali v 05/2011, a po počátečním doladění ( řídící jednotka tohoto vozu se vyznačovala určitou zvláštností používanou některými modely Mazdy, a je možné, že to bude i případ Vašeho vozu) jezdí podle našich podkladů vozidlo bez problémů.
Jinak nastavení přívstřiku benzinu VSR provádíme individuálně podle provozních parametrů vozu (průběh podtlaku v sacím potrubí, ale i zpřevodování převodovky..), v běžném provozu nebývá spotřeba benzinu nijak výrazná, u určitě nemůže dosahovat Vámi obávaných 30%.
Tolik k Vašemu dotazu,
S pozdravem Ivan Vodička

J. Šlossar 25.07.2012 20:28

Dobrý den.
Na prvním místě dovolte pochválit Vaše forum ohledně LPG přestaveb- je totiž jedno z nejlepších na internetu.
Na příští týden jsem objednán u vaší firmy k přestavbě na LPG. Jedná se o Mazdu Premacy 1.8, 74 KW, typ motoru FP, rv. 2004. Dneska jsem, ale přeměřil prostor pro toroidní nádrž a mám trochu obavy, zda se tam vůbec nějaká vejde, jelikož jsem došel k číslu cca. 620mm x 170 mm, navíc střed dna prohlubně pro rezervu se trochu zvedá. Proto se chci zeptat předělávala vaše firma již nějakou Premacy , jenž měla jen dojezdovou rezervu ? A případně kolika litrovou nádrž tam dostala ? Když jsem pročítal Vaše forum viděl jsem někde od Vás starší příspěvek o nejmenší toroidní nádrží v nabídce a ta byla větší než mám „prohlubeň“ pro dojezdovku.
A ještě prosím dovolte jeden „multidotaz“:
Jestliže bude problém s umístěním nádrže vyřešen budu asi preferovat instalaci systému BRC, bez systému Flash Lube, avšak s přístřikem benzínu.
Zdá se Vám tato kombinace pro moje vozidlo dostatečná vzhledem k ochraně vent. sedel ?
Na kolika otáčkách motoru se softwarově nastavuje přístřik benzínu? Jde mi jen o to, aby nakonec v praxi spotřeba benzínu netvořila např. 30% celkové spotřeby obou pohon. medií.
Děkuji mnohokrát za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.07.2012 14:27

Dobrý den pane Potěšil,
Pokud se ve Vašem případě jedná skutečně o starou verzi systému BRC Sequent Fly, bude pomoc obtížná. Ale nápis Fly na ŘJ LPG mají i některé typy současných jednotek BRC Seq Plug&Drive, které běžně montujeme. Takže pokud jezdíte přes Vysočany, zastavte se u nás, podíváme se pod kapotu o jakou verzi se jedná, a podle toho se domluvíme na dalším.
S pozdravem Ivan Vodička

A. Potěšil 24.07.2012 13:05

Dobrý den, mám dovezeného Forestra (r.v.2006) s plynem, který přestal fungovat (přepnutí ventilu je slyšet, ale plyn nejde). Bohužel jen vím, že se jedná o BRC a na ŘJ je modrý nápis FLY. Je možné s tím k Vám přijet alespoň třeba pro radu, o jaký systém se jedná? Díky.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:43

Dobrý den pane Gavlas,
Do tohoto motoru vycházejícího z předchozích motorů z Felicií používáme zapalovací svíčky Denso K20PRU.
S pozdravem Ivan Vodička