Dobrý den pane Uxa,
Bohužel Vás zklamu. Plynové systémy Holandského výrobce AG nemáme v nabídce, a proto Vám jejich servis ani nenabídnu. Podle písemného popisu nejsem schopen odhalit příčinu – pouze bych hádal. Nevím ani, jaké zařízení od firmy AG máte ve voze, ani spoustu dalších podrobností. Takže jediná rada, navštivte servis který provádí montáže a servis výrobků firmy AG. Například v Praze sídlí dovozce tohoto systému, a ten by Vás jistě odkázal na nějakého svého dealera podle místa Vašeho bydliště.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Lenko,
Tak jak popisujete Váš problém, tak připouštím, že může být na vině skutečně nízká teplota. Pokud po nastartování při teplotě -10 C vyjedete z kopce, dochází pouze k pomalému ohřívání motoru, a tím pádem i reduktoru. Proto může dojít po přepnutí k dalšímu poklesu teploty plynu a následně i opětovnému přepnutí na benzin. Právě zvuková signalizace u těchto systémů upozorňuje řidiče na přepnutí do benzinu u důvodu nedostatku plynu. Ale k tomu abych mohl jednoznačně určit příčinu Vašeho problému neznám kompletní funkci plynového systému. Pokud jsou teploty nad nulou máte stejné problémy? Po ohřátí je jízda na LPG bez problémů? Je v pořádku okruh chlazení a topení vozu, je v chladicím systému dostatek náplně? Pokud problémy Vašeho vozu přetrvávají, můžete se ozvat telefonicky na číslo našeho příjmu zakázek 777 30 50 80, a domluvíme si termín, kdy bychom se Vašemu vozu mohli věnovat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
zvazuji prestavbu Seata Cordoby 1,2 12V 47kW rv. 2005 na LPG s nadrzi na plyn v rezerve. Muzete mi sdelit jaky LPG system se hodi do meho auta a jak dlouho prestavba trva.
Dobrý den. Mam Peugeot 306 1.8 16V r.v. 2001 se systémem AG. Auto už mám 3 roky jezdím bez problému. Až teprve včera začalo auto asi cca po 3 až 8 km přestat jet na plyn musel jsem tedy přepnout na benzín a po několika ujetých kylometrecg jsem mohl zpět přepnout na plyn. Ujel jsem zas nějakou vzdálenost a auto opět přestalo jet na plyn. A teď to dělá stále. Někdo mi říká že mám špatné svíčky ale to se mi nechce věřit. Sice jsem je měnil a od té doby to začalo dělat ale nevím nevím. Nikdy jsem s tímto plynem neměl problém. Je možné mi nějak poradit prosím.Děkuji Josef Uxa
Dobrý den! V Grand Vitaře 2.0 máme namontovaný Stag 300+. Stává se, že po zahřátí a přepnutí na LPG se po přidání plynu opětovně rozsvítí blikající kontrolka. Několikrát se stalo, že se potom zapnula nějaká zvuková signalizace, která není ani nikde v návodu popsána?! Jelikož se LPG bojím, ručně v tu chvíli přepínám na benzín. Po návratu na plyn se situace při zahřátém autě již neopakuje. Může mít na tuto situaci vliv teplota? (auto parkuje venku, teplota -10, rozjezd několik km z kopce)
Dobrý den pane Otáhal,
Vaši Hondu Civic s motorem 1,6 VTEC o výkonu 81kW bychom na LPG přestavět mohli. Použili bychom systém sekvenčního vstřikování plynné fáze. V naší nabídce máme zařízení AC Stag 300 Plus s cenou přestavby 29.000,- Kč, který bych pro Váš vůz považoval za technologicky odpovídající. Mohli bychom však použít i Italský systém BRC Sequent s cenou 33.000,- Kč. Zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Civic/3233.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> si můžete prohlédnout tento vůz po přestavbě se systémem AC Stag300. V tomto voze je namontován FlashLube Valve Saver (nádobka je vedle baterie, a na fotografii je z ní vidět pouze modré víčko). Její montáž nabízíme za 2.400,- Kč, a protože uvádíte, že jezdíte pravidelně do práce po dálnici, (a předpokládám, že je to podstatná část z ročně naježděných 40.000 kilometrů), aditivaci ventilů bych u tohoto vozu doporučil.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
jezdím Hondou Civic 1,6 rv. 2002. Jezdím každý den po dálnici do práce a ročně najedu tak 40 tis km. Chci se zeptat jaký systém LPG byste mi doporucil a kolik by u vás jeho montáž stála. Zajímalo by mě také jestli je do tohoto auta doporučené dát FlashLube + případně cena. Děkuji
Dobrý den pane Horák,
Děkuji za Vaše slova uznání, a jsem rád, že je pro Vás naše fórum přínosem.
Ivan Vodička
Dobrý den,
děkuji panu Vodičkovi za zajímavé informace ohledně přimazávání ventilů. Mám to také na svém Mondeu cca půl roku (nyní VapSaver, předtím GreenADD). Dost jsem si o tom zjišťoval a není lehké se v tom zorientovat a hlavně tomu uvěřit... Všichni výrobni si svůj produkt chválí, to je jasné (Flashlube, VapSaver, GreenADD, ValveCare, ValveProtector aj.) Je dobré vědět, že některým věříte více. Někteří montážnící LPG tvrdí, že to k ničemu není, že se to spálí ve válci a výfukové ventily se tak nemažou. To je chybná úvaha, ne? Mělo by v tom být něco jako olovo ve starých benzínech nebo jeho náhrada, něco, co se nespálí a namaže. Dá se říct, co je to za látku? Dává se to už i přímo do LPG, který tankujeme?
Jinak k tomu seznamu: Určitý seznam s motory vhodnými pro přimazávání uvádí firma PRINS, dá se to stáhnout z jejich stránek v PDF (uvádí problémy s ventily do 100 tis. km s LPG). Jsou to jen jejich zkušenosti a zkušenosti uživatelů, jako základní vodítko by to mohlo některým váhajícím pomoci. Prins má také vyvinutý el. řízený sekvenční systém přimazávání pro každý válec zvlášt Valve Care,což je asi lepší, ale samozřejmě výrazně dražšínež klasické přikapávání do sání. Pěkný den, omlouvám se za dlouhý text.
Dobrý den Mirku,
Myslím, že to do uvedeného vozu není nezbytné. Pokud však chcete pro svůj motor udělat maximum, a nebo jezdíte často dlouhé trasy po dálnici, montáži aditivace nic nebrání.
Ivan Vodička