Seznam příspěvků

Fiala 20.12.2011 06:13

Dobry den, mam uplne stejny problem jako prispevatel zde: <a href="http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18765<br">skoda.panda.cz/forum&hellip;</a> />
Na plyn najeto cca 30000 km. Pravidelne revize u vas. Ted se chystam na pravidelnou pri 30000. Pomuze pouhe vycisteni ??? Dekuji za odpoved.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.12.2011 12:49

Dobrý den Roberte,
Pro přestavbu Vaší Sonaty bych navrhoval systém AC Stag 300 Plus(ISA2). To, že jste slyšel o podpálených ventilech mne neudivuje - "špatné" zprávy se šíří rychleji, je jim dopřáváno většího prostoru, a žijí si vlastním životem. Je pravda, že některé vozy mají po přestavbě problémy s ventily (viz např. příspěvek 387). Ale s ventily mají problémy i motory které jsou provozovány pouze na beznin (ať mi nikdo netvrdí, že se opravy hlav motorů a distribuce ventilů jako náhradních dílů začala provádět až od té doby, co se začaly provádět přestavby...). Pokud budete mít o přestavbu zájem, ozvěte se např. na čísle našeho příjmu zakázek 777 30 50 80, můžeme to probrat podrobněji pro Váš konkrétní případ, až budu znát více podrobností (např. o způsobu používání vozu), budu si moci utvořit i názor, a ten Vám sdělím. Ale obecně bych se toho nebál.
S pozdravem Ivan Vodička

Robert 17.12.2011 21:58

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz. Vážně uvažuji o přestavbě na lpg u vozu Hyundai Sonáta 2.5 EPGCW 6 válec. Typ motoru G6BV.Rok výroby 2000 provoz 2001.Slyšel jsem něco o podpálených ventilech tak bych rád znal Váš názor na tuto přestavbu. Děkuji za odpověd. Robert

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.12.2011 09:49

Dobrý den pane Křeček,
Obávám se, že jste se dostal do bludného kruhu úředníků, kteří tvrdí, že „nic nejde“. Bohužel oni vládnou razítky, a bez razítek se žít nedá. Že jsou technici na STK „v šoku“, tomu věřím, ale nejsem přesvědčen, že je to jejich obavou o bezpečnost silničního provozu…
Mazda 5, kterou máme v naší fotogalerii má ve velkém TP uvedeno 5 míst, takže zde tento legislativní oříšek nehrozí.
Pokud by k nám přijel zákazník, a chtěl umístit nádrž místo sedaček, předem bych ho upozornil na to, že může mít v budoucnu problémy na STK, protože technici budou chtít vidět tolik sedaček (včetně např. bezpečnostních pásů…), kolik míst je psáno v TP. Proto bych doporučil před přestavbou změnit otypování vozu na patřičný počet míst. Myslím si, že kdybych dnes napsal technickému oddělení oficielního zastoupení Mazdy poníženou supliku, popsal vozidlo typu …, VIN …, RV … a z důvodu nevyužívání kapacity 7 míst a naopak požadavku na větší zavazadlový prostor žádám o přetypování na počet míst 5, věřím že by vyhověli – vždyť takové vozidlo i nabízejí. Možná by měli nějaké upřesňující technické podmínky. Ale určitě bych se jim nezmiňoval o tom, že ve voze je již namontován LPG (proč dloubat klackem do vosího hnízda, když kolem něj chci pouze projít …) Pak bych s jejich písemným souhlasem došel na evidenci vozidel, kde bych si změnu odsouhlasenou dovozcem nechal zaevidovat do velkého TP a zároveň vystavit ORV s patřičným údajem. Až potom bych navštívil STK, kde by neshledali nesoulad mezi papíry a přistaveným vozem.
Tuto cestu bych určitě doporučoval spíš, než ono známé české „přimhouření oka“ na STK.
Přeji Vám pevné nervy a brzké dořešení Vašeho problému.
Ivan Vodička

Jan Křeček 13.12.2011 20:49

Dobrý den, mám velkou prosbu. Mám Mazdu 5 1,8i přestavěnou na LPG v systému BRC naprosto totožně, jako je nafoceno na vaši fotogalerii. Z důvodu umístění nádrže do prostoru rezervního kola jsem vymontoval 6.a7.sedačku ze zavazadlového prostoru. Včera byla moje žena na první technické kontrole po 4 letech a technickou neprošla (vzali ji úplně nálepku). Technici byli údajně v "šoku", že jsou pryč zadní dvě sedadla ačkoli má vozidlo v TP uvedeno 7míst. Jedná se prý o neodborný zásah do vozidla a vozidlo nemůže na silnici kvůli ohrožení silničního provozu. Vůbec nediskutovali o uznání "technické" na 30dní. Od té doby si připadám, jako v bludném kruhu. Firma, která přestavbu provedla se hájí tím, že sedadla se vyhazují kvůli umístění nádrže běžně a oficiální změnu v TP ze 7 na 5 míst může provést jen z důvodu navýšení hmotnosti, což nesplňuji. Při pokusu o přepis v TP mi na dopravním úřadě řekli, že nestačí počet přepsat v příloze k LPG, ale potřebuji jakési oficiální vyjádření od Mazdy. V mazdě mi nic takového nechtějí dát, protože přestavbu na LPG považuji za neorginální zásah do vozidla. Přitom mi údajně stačí pouze potvrzení, že vozidlo se prodává jak v pěti, tak sedmi místné verzi a přítomnost posledních dvou sedadel nemá vliv na bezpečnost a provoz vozidla. Podle fotografií mám zavazadlový prostor vyřešený naprosto totožným způsobem, jako je tomu u vaši referenční přestavby ve fotogalerii. Můžete mi prosím poradit, jak se z tohoto problému dostat? Poslední co chci je odstraňovat LPG z vozu, ale mám zánovní auto, které nemůže na silnici. Děkuji moc za radu!

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.12.2011 12:10

Dobrý den pane Pařízek,
Vaše dotazy jsme probrali telefonicky, přeji Vám ještě jednou úspěšné vyřešení problémů tohoto plynového systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.12.2011 11:21

Dobrý den Ondřeji,
pro přestavbu Vašeho Roomstra 1,6 77 kW bych doporučil systém BRC Seq24MY11. Podle našich zkušeností má oproti systému AC Stag přesnější dávkování a vyšší životnost i stálost parametrů. Ve Vašem technologicky pokročilém motoru tyto přednosti využijete. Nedávno jsme zde měli na pravidelném servise jednoho Roomstra s motorem 1,6 77 kW typu BTS (stejný, jak poptáváte), se systémem BRC Seq24MY07(předchůdce současné verze BRC). Vozidlo jezdí bez problému, od montáže v 04/2010 najelo na LPG 65000 km.
S pozdravem Ivan Vodička

Z.Pařízek 12.12.2011 10:46

Dobrý den,

mám na Vás velký dotaz.
Vlastním vůz Ford Mondeo 1,8 / 85 kW , r.v. 97 combi přestavěný na LPG systém OMVL DREAM. Auto už má najeto 280 000 km a v poslední době se projevuje závada padání volnoběhu, resp. Chcípání na plyn, při čemž na benzím to jede krásně a i volnoběh celkem drží. Sice s mírnými odchylkami ale auto jede dobře a má dobrý zvuk i tah.

Další jev co se projevuje při jízdě na LPG je to že dokud je auto studené, jede to ještě dobře, ale po ohřátí z ničeho nic padne výkon prudce dolu.(KO)
Motor je tupý a netáhne. Zároveň se začne projevovat poškubávání motoru s nepravidelným chodem.
Jakmile zastavím na světlech, nebo někdy u při přeřazení to chcípne. Pokud jezdíte ve městě, je to na zabití!]:->
Další zajímavost, že pokud při jízdě přepnu na benzín a chvíli zase na plyn, je po nějakou dobu klid a pak to začne zase poškubávat.

Co bylo měněno : komplet nový výfuk, nové svíčky – Brisk, vzduchový filtr motoru.
vstřikovače LPG – repas sada, olej + fitr, kontrolován a pročištěn volnoběžný ventil – asi nebude nic moc držením volnoběhu, ale za škubání a náhlý pokles výkonu nemůže.
Vymontován malý filtr LPG, v servisu mi řekli že je ještě dobrej a tím to nebude.
Měřeny kabely ke svíčkám, předtím tam byly svíčky NKG a byly poprskané izolace, ale kabely jsou prý dobré.

Na netu jsem se dočetl že to může být vadnou lambda sondou.
Nevím prosím poraďte už jsem na nerv! :-||

Z. Pařízek 777 28 34 28

Předem děkuji Ondřej 11.12.2011 22:59

Dobrý den,
Chtěl bych požádat o radu pro výběr správného LPG systému pro Škoda Roomster, motor 1.6 77kW. Je pro tento motor nějaký lépe fungující systém nebo prostě dražší = lepe fungující?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.12.2011 07:58

Ještě jednou zdravím, pane Novotný,
přesně tak jsem to myslel, technologie přestavby by vzhledem k příbuznosti s motorem 3,0 V6 z Alfy 166 neměl být problém. Přestavbu by mohlo komplikovat pouze prostorové uspořádání - ani u Alfy 166 nebylo místa mnoho...