Seznam příspěvků

Satrapa 29.07.2012 10:21

Dobry den mám takovy dotaz.Nechal jsem namontovat lpg do citroen berlingo 1.4 r.v.2008.Při jízdě na plyn jde ručička benzinového ukazatele pomalu dolu jako by to jelo i na benzín ,nevíte jaký je problém děkuji Satrapa.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.07.2012 09:00

Dobrý den pane Šlossar,
Předně děkuji za pochvalu našeho fora. Ohledně velikosti nádrže LPG do Vaší Mazdy je to problematičtější. Nejnižší toroidní nádrž je skutečně 180mm, má kapacitu 35 litrů, a jako každá jiná se plní max. na cca 80% své kapacity. A 28 litrů paliva není mnoho. Takže nádrž bude určitě nadzvedávat podlážku kufru, na konkrétním provedené a velikosti bychom se domluvili při přebírání zakázky. V minulosti jsme Premacy 1,8 s motorem FP 74kW přestavovali, montovali jsme nádrž 600/250 o objemu 54 litrů. U tohoto vozu jsme použili systém AC Stag300 Plus a aditivaci FlashLube. Vozidlo jsme montovali v 05/2011, a po počátečním doladění ( řídící jednotka tohoto vozu se vyznačovala určitou zvláštností používanou některými modely Mazdy, a je možné, že to bude i případ Vašeho vozu) jezdí podle našich podkladů vozidlo bez problémů.
Jinak nastavení přívstřiku benzinu VSR provádíme individuálně podle provozních parametrů vozu (průběh podtlaku v sacím potrubí, ale i zpřevodování převodovky..), v běžném provozu nebývá spotřeba benzinu nijak výrazná, u určitě nemůže dosahovat Vámi obávaných 30%.
Tolik k Vašemu dotazu,
S pozdravem Ivan Vodička

J. Šlossar 25.07.2012 20:28

Dobrý den.
Na prvním místě dovolte pochválit Vaše forum ohledně LPG přestaveb- je totiž jedno z nejlepších na internetu.
Na příští týden jsem objednán u vaší firmy k přestavbě na LPG. Jedná se o Mazdu Premacy 1.8, 74 KW, typ motoru FP, rv. 2004. Dneska jsem, ale přeměřil prostor pro toroidní nádrž a mám trochu obavy, zda se tam vůbec nějaká vejde, jelikož jsem došel k číslu cca. 620mm x 170 mm, navíc střed dna prohlubně pro rezervu se trochu zvedá. Proto se chci zeptat předělávala vaše firma již nějakou Premacy , jenž měla jen dojezdovou rezervu ? A případně kolika litrovou nádrž tam dostala ? Když jsem pročítal Vaše forum viděl jsem někde od Vás starší příspěvek o nejmenší toroidní nádrží v nabídce a ta byla větší než mám „prohlubeň“ pro dojezdovku.
A ještě prosím dovolte jeden „multidotaz“:
Jestliže bude problém s umístěním nádrže vyřešen budu asi preferovat instalaci systému BRC, bez systému Flash Lube, avšak s přístřikem benzínu.
Zdá se Vám tato kombinace pro moje vozidlo dostatečná vzhledem k ochraně vent. sedel ?
Na kolika otáčkách motoru se softwarově nastavuje přístřik benzínu? Jde mi jen o to, aby nakonec v praxi spotřeba benzínu netvořila např. 30% celkové spotřeby obou pohon. medií.
Děkuji mnohokrát za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.07.2012 14:27

Dobrý den pane Potěšil,
Pokud se ve Vašem případě jedná skutečně o starou verzi systému BRC Sequent Fly, bude pomoc obtížná. Ale nápis Fly na ŘJ LPG mají i některé typy současných jednotek BRC Seq Plug&Drive, které běžně montujeme. Takže pokud jezdíte přes Vysočany, zastavte se u nás, podíváme se pod kapotu o jakou verzi se jedná, a podle toho se domluvíme na dalším.
S pozdravem Ivan Vodička

A. Potěšil 24.07.2012 13:05

Dobrý den, mám dovezeného Forestra (r.v.2006) s plynem, který přestal fungovat (přepnutí ventilu je slyšet, ale plyn nejde). Bohužel jen vím, že se jedná o BRC a na ŘJ je modrý nápis FLY. Je možné s tím k Vám přijet alespoň třeba pro radu, o jaký systém se jedná? Díky.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:43

Dobrý den pane Gavlas,
Do tohoto motoru vycházejícího z předchozích motorů z Felicií používáme zapalovací svíčky Denso K20PRU.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:40

Dobrý den Milane,
V případě Citroena Xsara 1,6 bych se za nějaký způsob aditivace ventilů (např. Flash Valve Saver, či VAP Saver – více zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">neptun-harfa.cz/Ochr&hellip;</a> ) přimlouval.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:38

Dobrý den pane Bartoň,
To že jsem patrně někde uváděl, že mi auto spotřebuje nějaké množství benzinu, tak je v naprosté většině pouze benzin sloužící pro jízdu před přepnutím na LPG, jinak na benzin nepřepínám (pouze vyjímečně např. na dálnicích po horkém Chorvatsku, nebo v Německu bez rychlostních omezení tam na několik km benzin pustím…). Neregistruji, že by se mi „zalepovali trysky“. K tomu co za problémy evidoval Váš mechanik se pochopitelně nemohu vyjádřit – pokud chce čistit BA potrubí, jistě k tomu má důvod.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:31

Dobrý den pane Kakeš,
Omlouvám se za pozdější odpověď. Bohužel zkušenosti se vstřikováním kapalné fáze LPG nemám, nemohu sloužit. Doporučuji návštěvu servisu, který bude Váš systém umět diagnostikovat a opravit.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Gavlas 23.07.2012 10:24

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jaké jsou dle vašich zkušeností optimální svíčky do škody fabia 1.4MPI 44kw při provozu na LPG. Děkuji