Seznam příspěvků

Radim,Louny 15.05.2012 10:50

Dobrý den,
právě čtu poslední Svět motorů,zajímalo by mě,jaké zařízení se montuje do továrně upravených octavií 1,6 MPi,páni redaktoři jako obvykle mlčí.Má se jednat o vstřik kapalného LPG.Hodně se mluví o podpalování ventilů,předpokládám,že octavia má hydraulická zdvihátka,je to tak? A jak je vyřešeno vymezování vůle ventilů např.u Fordu,třeba Focus?
Sám jsem kdysi jezdil na LPG se škodou 120 a u litinové hlavy bylo podpalování sedel neřešitelným problémem,až zástavba motoru z favorita přinesla výsledek.Děkuji za odpověď,

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.05.2012 13:59

Dobrý den Petře,
palubní počítač zpracovává impulzy generované benzinovou řídící jednotkou. Tyto impulzy jednotka generuje i při provozu na LPG, takže i při provozu na LPG bude palubní počítač zobrazovat hodnoty spotřeby atd. Protože jsou to vypočítané hodnoty, bude se zobraozovaný údaj o spotřebě nepatrně lišit od hodnoty vypočítané při jízdě na benzin (cca +- o 1 litr). Skutečná spotřeba plynu bude cca o 1-2 litry větší než spotřeba benzinu, dojezd bude signlizován pouze ze zásoby benzinu v benzinové nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 13.05.2012 09:00

Dobrý den, pane Vodička,
uvažuji o montáži LPG systému BRC. Mám Fabii II, 51kw, HTTP, ale mám palubní počítač- maxidot. Chtěl jsem se bude mi vůz ukazovat stále průměrnou, okamžitou spotřebu, rychlost, atd?? Nebo, když se tam namontuje LPG, tak se maxidot odpojí a já již neuvidím, ani rychlost, ani spotřebu, ani najeté km atd.
Děkuji moc Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.05.2012 18:11

Dobrý den Tomáši,
můj názor na tyto systémy je asi dostatečně zřetelný - BRC je kvalitnější. Otázkou je, zda jeho přednosti skutečně využijete. Proto bych pro "kvalifikovanější radu" potřeboval vědět minimálně kolik km ročně najezdíte, v jakých provozních podmínkách jezdí vozidlo nejčastěji atd. Pokud byste měl zájem, můžete mi napsat např. el.poštou na adresu vodicka{zavinac}neptun-harfa.cz, ev. zavolat na číslo příjmu zakázek 777 30 50 80. Provedení přestavby si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Golf-Plus/3421.html">neptun-harfa.cz/Golf&hellip;</a> , pouze bych upozornil na problematiku umístění nádrže - Golf Plus má pouze dojezdovou rezervu, to znamená, že plynová nádrž se nevejde pod podlážku, a bude ji nadzvedávat.
S pozdravem Ivan Vodička

Tomáš 07.05.2012 15:54

Dobrý den,
pro můj Golf Plus rv.2007, objem 1595cm3, výkon 75kW, najeto 82tis.km
byste doporučil, který z Vámi nabízených systémů?
Vyplatí se mi cenový rozdíl BRC, či je dostačující AC Stag?
Předem děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.05.2012 11:30

Dobrý den Martine,
pokud máte pocit, že Vám za jízdy občas systém přepne na benzin a přepínač svítí červeně, bude něco v nepořádku. Proto bych doporučil tel. kontakt s příjmem zakázek, domluvíme si termín kontroly - jak přepínání, tak i kontrolu funkce dávkování paliva (spotřeby). Pokud by se Vám podařilo vysledovat v jakých provozních podmínkách k tomu dochází (částečně ohřátý motor, max. akcelerace, brždění motorem, přejezd nerovností atp.), pomohlo by nám to ve vysledování původu přepínání. Můžete se objednat nyní, a nebo to spojit s kontrolou po 10.000 km, jak Vám bude lépe vyhovovat.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 06.05.2012 00:12

Dobrý den. Mám dotaz ohledně svého BMW 323i (máte ho na svých stránkách ;-) ). Nechal jsem si u Vás namontovat systém BRC. Mám pocit že my to občas během jízdy přepne na benzin. Zaregistruju to opravdu jen zřídka, ale zajímalo by mě jestli je to normální nebo jestli si to třeba samo přidvá běžně benzin. Další věc je spotřeba. Nemůžu se dostat pod 11l/100km,ale většinou spíš 12l a kamarád s téměř stejným vozem jezdí za 10l lpg. Mám s přestavbou najeto cca6-7000 takže jsem si řekl že to budu řešit až s první prohlídkou. Předem děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.05.2012 15:17

Dobrý den pane Koukal,
pro Vaši Nubiru bych doporučil systém AC Stag4 Plus s cenou 28.000,- Kč. Náhradní vozidlo po dobu přestavby Vám bohužel poskytnout neumíme. Přestavbu provádíme během cca 2 dnů, v současnosti máme na cca 2-3 týdny dopředu obsazeno. První kontrola po přestavbě bývá doporučena po ujetí cca 1.000km, záruka na přestavbu je 2 roky nebo 60.000 km. Tolik ve stručnosti, v případě potřeby dalšího upřesnění, a nebo domluvy termínu přestavby doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin Koukal 03.05.2012 12:33

Dobrý den,
měl bych zájem o přestavbu vozu Daewoo Nubira 1.6 16V, 78KW, 1998, sedan. Mohl bych se zeptat jaký typ LPG by jste mi pro tento vůz doporučil? Měl bych zájem o lpg v rezervě, potah rezervního kola a ukazatel stavu lpg pomocí led u řidiče. Jaká by byla komplet cena u Vaší firmy? Mam na Vaši firmu velmi dobré reference a proto i když jsem z Liberce uvažuji o přestavbě právě u vás. Kompenzujete dobu přestavby náhradním vozidlem, popř. jinak? Jakou dobu je potřeba se dopředu objednat a jak dlouho přestavba trvá? Což se týče prvního servisu po namontování, záruční doby atd.. Jak řešíte toto?

Zatím děkuji za odpověď a brzy snad na viděnou.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.05.2012 08:27

Dobrý den Dominiku,
Ano, v minulosti jsem přestavoval několik vozů s přeplňovanými motory se systémem s centrálním směšovačem – ale v době, kdy nebyly k dispozici systémy sekvenčního vstřikování. Přestavba turbomotoru se starším systémem se směšovačem nebyla ani v té době z pohledu funkce „zcela bez problémů“, naproti tomu současné systémy fungují i v přeplňovaných vozech bezproblémově. Také vhodný materiál pro přestavbu by se patrně pouze obtížně sháněl – používal jsem turboreduktory Star*Gas, které měly vstup pro tlakový vzduch za membrány prvního i druhého stupně, a speciální pouzdra směšovače pro kompenzaci tlaku/podtlaku ze sání.
Takže Saab 900 turbo lze přestavět s centrálním směšovačem, ale toto Vám nenabídneme zejména z důvodu funkčnosti (a zůstává otázka, zda to ještě někdo bude ochotný a schopný udělat, a jestli to bude nejlevnější volba…)
S pozdravem Ivan Vodička