Seznam příspěvků

RECAP

Karel 23.02.2016 22:21

(KO) jsem se sveřil auto jen jednou bohužel musím dát negativní hodnocení pozor pozor

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.02.2016 09:05

Dobrý den Honzo,
Píšete, že motor Vaší Fabie neběží dobře na benzin. Příčinou může být skutečně starý benzin, ale také třeba zatuhlé vstřikovače benzinu či další komponenty. K tomu u systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG téměř nedochází – vstřikovače benzinu se aktivují při každém startu. Nepíšete, jaký konkrétní holandský systém máte, ale to zatím nevidím jako podstatné. Pokud se to „nerozhýbe“, neuvolní provozem, budete muset navštívit nějaký servis, kde se pokusí zjistit vady a ty odstranit. Jestli máte pocit, že motor běží na benzin bezproblémově, pravidelně a pouze svítí kontrolka, bylo by možné nějakou dobu tak jezdit a starého benzinu se zbavit. Pokud však motor cuká, má nepravidelný chod ať již ve volnoběhu (jakoby na méně válců) nebo při rozjezdech, nedoporučuji v takovém stavu s autem jezdit, servis bych v tom případě navštívil ihned.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.02.2016 09:00

Dobrý den pane Šmehlík,
Nejsem v práci, a proto nemám k dispozici patřičné podklady. Nevím, zda Grand C-Max v naší fotogalerii byl v 5místném nebo 7 místném provedení. Na fotce je vidět, že je nádrž nad podlahou. Dojezdové rezervy mají výšku cca 12cm, nejnižší LPG nádrže cca 18cm. Nádrž ve Vámi uvedeném voze z naší galerii má výšku cca 24cm. Nejlepší by bylo, kdybyste se u nás i s vozem zastavil. Změřili bychom prostorové možnosti Vašeho konkrétního provedení a navrhli možná technická řešení, ze kterých byste si vybral to, co Vám bude nejlépe vyhovovat. Zastavit se můžete ve všední dny mezi cca 8 a 17 hodinou.
S pozdravem Ivan Vodička

starý benzín 21.02.2016 19:49

Dobrý den,
mám fabii 2005 v LPG takzvaný holandský typ. Auto jsem odkoupil v rodině v rámci pozůstalosti. To znamená že to auto stálo cca 10 měsíců. Zatím jsem jednou tankoval plyn a teď jsem si řekl, že ten benzín vyjedu. Naneštěstí se mi stalo to, že jakmile došel plyn, nic se nepřeplo a auto exlo. Nastartovat se mi podařilo až na druhý pokus a začala blikat kontrolka "závada v systému kontroly výfukových plynů" a je znát, že je vozidlo v nouzovém režimu (ztráta výkonu). Je možné, že by to mohlo být tím, že ten benzín je v nádrži tak dlouho a auto to takto přeplo do nouzového režimu? Děkuji Honza

Šmehlík 19.02.2016 22:18

Dobrý den, uvazuji o prestavbe Ford Grand C-Max. Auto ma treti radu sedadel a pod ni jen dojezdovou rezervu. Vejde se nadrz? Dival jsem se na foto Vami upraveneho Grand C-maxu a tam to vypada slibne viz <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Grand-C-MAX/3806.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a>

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.02.2016 09:53

Dobrý den Dejvide,
Podle Vašeho popisu bych hádal na problém s řízením volnoběhu (ve spojení s mechanikou motoru např. netěsné sací potrubí – odvětrání motoru) a posunutými korekcemi při provozu na LPG. Ale přednostně bych se zaměřil na správnou funkci lambdaregulace a řízení volnoběžných otáček v benzinovém režimu. Plynem bych se zabýval až po důkladném ověření těchto funkcí.
S pozdravem Ivan Vodička.

dejvid 17.02.2016 16:31

Dobry den, mam Ford Mondeo 2 generace je to 2.O 136 koni mam system Landi renzo kdyz se uato ohreje zacnou se zasekavat otacky nebo auto najedno zacne tocit v 3000 ot.za min. po zarazeni spadnou nebo prepnuti na benzin

Pavel Dobšiček 17.02.2016 14:17

Děkuji za odpověd.Samozřejmosti je diagnostika,ale je dobre vědět ,že nebude vadny motor.Ještě jednou děkuji.Dobšiček

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.02.2016 09:11

Dobrý den pane Dobšíček,
Pokud je vše původní, tak si po 140.000 km vyberu z Vaší nabídky vstřikovače…. Ale lepší než střelba od boku bývá skutečná kontrola funkce, vyčtení paměti závad atd. Opravu pak provádět podle projevů a nikoli podle pohledu či abecedy…
S pozdravem Ivan Vodička

pavel dobšiček 16.02.2016 17:37

Dobry den.Na benzin v pohodě,při jizdě na plyn(Lovato2011)se při rychlejši jizdě rozsviti check engine.Vstřikovače,reduktor?nebo řj? najeto 140tkm