Dobrý deň,
mam feliciu 1.3 mpi, r.v. 98, lpg systém BRC, v roku 2014 konci platnosť nádrže - valcova objem 60l, je možná jej výmena za diskovú? A pri takejto vymene platí Vaša cena 5960kc? Ďakujem
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem - plánuji koupi ojetého vozu (Škoda Octavia), váhám mezi benínem 1,6/75 kW (+přestavba LPG) a nebo dieslem 1,9TDI 66kw nebo 81kw Nevím, která varianta je pro mě výhodnější.
Benzinová Octavia jezdí za cca 8-9 l/100km N95 (takže počítám kolem 9-10 l/100km LPG.
U toho LPG mi jde hlavně o to, že v těch "jednoduchých" výpočtech nikdo nezohlední zahřívání motoru na benzín, + revize, emise LPG,...
Taky mě zajímá, zda v případě dané motorizace by bylo za potřebí přimazávaní či nikoliv?
Diesel jezdí za 5-6 /100km. Možná dražší srvis? Na druhou stranu, staré rotačky jsou vyhlášené spolehlivostí a servis nestojí toliko jako TDI PD....
Poraďte mi, co je cenově výhodnější? Najezdím do 20 000km, 30%město, 50%okresky, 20%dálnice.
Jsem z Čakovic, takže se kdyžtak můžu stavit, ale uvítám nastínění předem, písemně.
Dobrý den Jardo,
Hádal bych na tzv. „zpětný zášleh“, ke kterému může občas dojít u starších systémů s klasickým systémem na centrální směšovač. Ale pochopitelně že po krátkém pohledu pod kapotu bych mohl hádat přesněji – viděl bych typ LPG systému, provedení, stav motoru a příslušenství… A prasklo Vám skutečně sací potrubí nebo (jak bývá častější) těleso vzduchového filtru a hadice spojující těleso vzducháče s tělesem škrticí klapky? To že proběhla před dvěma měsíci Revize LPG (to je vlastně kontrola těsnosti a mechanického stavu systému…) není pro eliminaci rizika zpětného zášlehu (pokud to byl skutečně Váš případ) nijak podstatné.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, prosím o radu. Mám Peugeot 406 1.8 16V, při startu se mi ozvala z motorového prostoru rána, po kontrole jsem našel prasklé sání. Startoval jsem na benzín a revize lpg proběhla před dvě měsíci. Co to mohlo způsobit? Děkuji
Dobrý den Roberte,
O plynovém systému Irmscher slyším poprvé, takže nedokážu poradit. Je možné, že se jedná ve skutečnosti o výrobek nějakého běžného výrobce plynových komponentů, pouze který nese obchodní název objednavatele Irmscher. To se však pozná až po prohlídce vozu, event. úspěšném pokusu o spojení diagnostiky s jednotkou LPG. Pak by mohl být systém servisovatelný. V opačném případě jezděte dokud to půjde, a pak jako celek vyměňte. Téma servisu dovozových LPG systémů se opakuje neustále dokola, výhodnější skutečně bývá dovézt vůz bez plynu, a ten si nechat namontovat v ČR.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám Opel Zafira 1,8 se systémem lpg Irmscher, chci se zeptat na servis. Děkuji s pozdravem Robert
Dobrý den Pepíno,
Pokud Vám auto po vyřazení nedrží volnoběh a motor chcípne, doporučím opravu. Takhle na dálku, bez znalosti typu vozu, LPG systému atd. bych pouze hádal a to ve velmi širokém spektru možných závad.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Kamile,
V přestavbě Citroenu C5 2,0 nevidím problém, použít můžeme některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). V naší fotogalerii např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/C5/3619.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> si můžete prohlédnout provedení přestavby tohoto vozu na LPG se systémem BRC. Pro objednání termínu přestavby doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat,mám takový problém,že pokud jedu na LPG a vyřadím do neutrálu,motor mi chcípne.Co mám s tím dělat.Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Rád bych provedl přestavbu na voze CITROEN C5 2,0i 16v r.v.2009 103kw.Zajímá mne zda je toto možné provézt u Vás za jakých podmínek a zdali je tento typ motoru vhodný na LPG.
Děkuji za odpověd.