Seznam příspěvků

Jan Plocek 16.11.2012 11:52

Dobrý den pane Vodičko, uvažuji o přestavbě fordu focus 1,6 16V, r.v. 2010. Doporučil byste mi Stag anebo BRC? A proč? Umí některý z Vámi montovaných systémů ochranu sedel ventilů přístřikem benzínu? Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.11.2012 13:41

Dobrý den Jirko,
Takhle na dálku Vám skutečně nepotvrdím na 100%, zda Vám pomůže koupit si na netu určitý přepínač. Pokud máte typ Basic E1, měl by být kompatibilní i s novými stejně označenými přepínači. Pokud chcete mít 100% jistotu, doporučím návštěvu nějakého montážního střediska firmyHLPropan, což je výrobce Lovtecu. U nás by byla možná výměna za přepínač jiného výrobce, měnili bychom jej i s kabeláží.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.11.2012 13:28

Dobrý den Martine,
problematiku náhradního vozidle doporučuji řešit telefonicky na příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.11.2012 13:26

Dobrý den pane Šatara,
pokud při přepnutí zpět na BA přepínač nepíská, mohli bychom vyloučit signál tlaku plynu. Zároveň to nevypadá na zalepené vstřikovače. Takže bych se zaměřil na kabeláž a snímání teploty.
S pozdravem Ivan Vodička

Jirka P. 14.11.2012 23:35

Dobrý den mám felicii 1.3 50kw,r.v.95,jednobodové vstřikování a u Vás montované LPG cca před 6-7 lety.Sháním přepínač do kabiny Lovtec Basic E1.našel jsem ho na e shopu firmy fedor auto,ale nejsem si na 100% jistý že je to on.ani po telefonu jsem se nic bližšího nedozvěděl.Můžete mi poradit jak na 100% vytipovat ten správný.byl jsem asi před rokem na revizi plynu a vypínač při studeném chodu cvakal a při spojení dvou vývod drátů přestal,ted se to ještě víc zhoršilo.Bylo mi zděleno že tento typ vypínače se již nadělá.tak nevím na čem jsem.Díky za odpověď.

Martin 14.11.2012 23:34

Dobrý den, půjčujete náhradní vůz po dobu přestavby vozidla ? Přeci jenom do práce musím jezdit každý den a autobusem se tahat opravdu nechci.

Jiří Šatara 14.11.2012 21:00

Dobrý den. Přepínač mi nepípá, pouze se rozbliká dioda vedle ukazatele stavu nádrže, když se to opět přepne na benzin. Když na plyn, dioda svítí. Vykoukal jsem, že když se to poprvé přepne na plyn, tak na volnoběh plyn drží, ale jak se rozjedu a šlapu na plynový pedál, tak to začne přepínat sem tam. To až do doby, kdy je motor dostatečně zahřátý na provozní teplotu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.11.2012 13:33

Dobrý den pane Šatara,
Příčin Vašich problémů může být více – např. pípá Vám přepínač ve chvíli, kdy se motor po prvním přepnutí na plyn opět přepíná do benzinu? To by signalizovalo problém s dostatečným tlakem plynu na vstřikovací liště. Další příčinou by mohl být slabý ohřev reduktoru event. nevhodné nastavení přepínacích teplot na plyn a zpět na benzin. Další pravděpodobnou příčinou mohou být opotřebovaná jadýrka LPG vstřikovačů, nebo parafinové příměsi rozpuštěné v LPG. Ty se po prvním přepnutí vysrážejí na studených vstřikovacích jadýrkách a „přilepí je“ (podobně jako ztuhlý med). Po prohřátí vstřikovačů parafin povolí a vozidlo funguje bez problémů. Pro zjištění skutečné příčiny Vašich problémů a jejich odstranění doporučuji kontrolu v servisu.
S pozdravem Ivan Vodička

Jiří Šatara 13.11.2012 19:20

Dobrý den. Mám lagunu combi 1.6 16ventil na lpg - polský STAG 4. Doteď vše fungovalo bezvadně, téměř hned po nastartování na benzin se mi motor ohřál na 30st. a přepnulo se automaticky lpg a drželo. Nyní mi začalo dělat, že nastartuji na benzin, po chviličce se mi přepne lpg, ale... Vyjedu, a začne se mi to přepínat zpět na benzin. Přepne se na benzin a cca 1-2 minut trvá, než se mi opět přepne na plyn. Plyn vydrží tak 20 sekund a opět to jde na benzin. Toto se opakuje neustále dokola, to vše při zahřátém motoru na provozní teplotu. Až po ujetí cca 2O km ( asi 20 minut) se plyn udrží a dále jedu na plyn, bez jakýkoli problémů. Prosím o radu, čím to může být, systém je do auta montován před rokem (reklamace není možná, nemám doklady - koupeno na jaře již s plynem, mám pouze potvrzení o odborné montáži)a je na něj ujeto necelých 40 000km bez problému.Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.11.2012 07:28

Dobrý den Zděňku,
v Neptunu používáme pro motory Z18XE svíčky Denso K20TXR, cena 4 kusů je 782,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička