Dobry den pane Vodicka.
Jen jsem se chtel zeptat jestli je revize take na pockani.
Dekuji za odpoved.
Dobrý den Petře N,
1. Octavii bychom přestavovali pouze se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Pro dokonalé spynování potřebuje LPG dodávat určité teplo. Proto bývá teplota přepnutí snímána na reduktoru, a nastavena většinou na 35 stupňů. Některé SW umožňují nastavit tuto teplotu i na podstatně nižší hodnotu, ale v praxi to nepoužíváme - nebylo by zajištěno potřebné zplynování LPG a systém by nefungoval (kdybych nastavil např. vařič v kuchyni aby ohříval z důvodu úspory maximálně na 60 stupňů, sice "ušetřím", ale vajíčka si neuvařím - fyzikální zákony fungují). Běžně (mimo období výrazných mrazů) dochází k přepnutí studeného motoru po cca 1-3 minutách jízdy. Pokud je již motor částečně ohřátý, bývá přeputí dříve, u teplého motoru vpodstatě ihned po nastartování.
2. Při přestavbě neprobíhají práce, které by ušetřily pracnost na výměně rozvodů. Doporučuji vyměnit rozvody před provedením přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, velice děkuji za tuto poradnu a mám dva dotazy. Jedná se o octavii 1, 2001, 2.0, 85 kW. Plánuji přestavbu na LPG.
1: Často auto používáme na vyloženě krátké trasy, navíc rozdělené na přejezdy. Kamarád měl kdysi systém LPG, kdy auto na benzín vyloženě pouze nastartoval, poté prošlápl plynový pedál do 2tis RPM a během následného poklesu otáček se systém ihned přepl na plyn, bez prohřívání motoru. Naopak mamina měla kdysi fiata na LPG udělaného tak, že k přepnutí došlo po ohřátí motoru na 65 oC, což konkrétně u ní bylo na půl cesty do práce (KO) Jde mi o to, aby se motor nemusel napřed prohřívat a pak teprve přepínat na plyn, to by pro nás moc smyslu nemělo (respektive velice dlouhou návratnost). Pokud takový systém nabízíte, který to je? Nebo jde takto odladit každý systém?
2: Čeká mě výměna rozvodové sady. Jak moc se při zástavbě LPG rozdělává motor? Má smysl ušetřit nějaký náklad na práci a nechat vyměnit rozvody u vás během montáže LPG?
Velice děkuji za odpověď.
Dobrý den Petře,
obecně je možné použít opakovaně LPG systém i do jiného vozu, otázkou je technická i legislativní "kompatibilita" nového vozu s původní přestavbou. Pokud budete mít konkrétní dotaz, můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Peter,
patrně nedopatřením jste opakovaně vložil Váš příspěvek. Na ten jsem Vám již odpovídal, jedná se o odpověď č. 932 z 1.10.2012.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den... Chtěl bych se zeptat, zda je možné z vozu, kde je namontované LPG Stag toto zařízení vyndat a namontovat ho na jiné vozidlo?
Děkuji za odpověď P. Petr
Dobry den.
Chcem vas poprosit o radu.Mam vo fabii 1,2HTP/2004 namotovane LPG LOVATO v roku 2009 a terz mi zacina problem pri prepinani LPG ale len pri zahriatom motore a prejdeni asi 20km, mi LPG prepne a auto zhasne.Bol som aj v dvoch servisoch anikto nevie co dalej.V tretom servide mi dali auto na pocitac ale benzin a napisalo chyba EGR.Povedali ze to moze mat vpliv na prepinanie LPG prizahriatom motore.Preto sa chcem spytat ci nemate skusenost s takymto problemom?A ci to moze bit ten EGR ventil?A co dalej kupit novy,alebo zaslepit a nechat tak?Dakujem za vasu radu Peter
Dobrý den pane Olmik,
Pokud jede motor na volnoběh na 3 válce, může bých chyba např. v dávkování paliva (pokud máte ve voze systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG tak např. jeden vadný vstřikovač LPG), v mechanice motoru (pokud máte ve voze klasický systém s centrálním směšovačem LPG, tak např. podsávání falešného vzduchu do jedné sací větve např. poškozeným těsněním sacího potrubí). Také může být problém v elektroinstalaci či zapalování (bez obledu na to, jaký plynový systém ve voze máte namontován). Pro stanovení konkrétní vady Vašeho vozu doporučuji návštěvu servisu, pokud máte LPG pohon v záruce, tak nejlépe u Vaší montážní firmy, a nebo jinde, kde se specializují na Váš LPG systém.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Peter,
Bohužel nepíšete jaké zařízení od firmy Lovato ve voze máte, v jaké zátěži to přepíná a chcípe, zda chcípne při přechodu na volnoběh, a nebo nejede ani v zátěži... atd atd. Netroufám si určovat závadu na základě kusých informací, které jsou navíc zprostředkované. Proto doporučím návštěvu servisu. Pokud by jste se rozhodl pro Neptun Harfa, doporučím domluvit si dopředu termín na našem příjmu zakázek na čísle 777 30 50 80. Jinak se nedomnívám, že vadný ventil EGR by způsoboval, že by motor po přepnutí na LPG nejel (pokud jsem správně pochopil popisovaný problém...). Přesto jsem zastáncem výměny vadného dílu za nový, nikoli zaslepování, odpojování a podobně.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Michale,
právě Vámi zmiňované elektronické snímání tlaku benzinu u některých modelů Jaguar je pro přestavbu podstatná komplikace. Existuje několik možností, jak tento problém "obejít", ale každá má svoje "vedlejší účinky". Pro bližší podrobnosti doporučuji tel. kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80, ev. mi můžete napsat kontakt na můj mejl: vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz
S pozdravem Ivan Vodička