Dobrý den,
rád bych se informoval o přestavbě na LPG. Vlastním Seat Ibiza 1.0 (specifikace dle WW Group: 4-cylinder gasoline engine 1.0 L/37 kW with multi-point injection and MVEG 2 base engine is T8F).
Jaký LPG systém a jaké značky by jste mi doporučil, kolik by u Vás přestavba stála? Je nutná ochrana sedel ventilů? Jak je na tom značka Lovato v porovnáním s Vámi nabízenými značkami?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den Františku,
i já mám Octavii 1,8 Turbo s automatickou převodovkou. Pořídil jsem si ji z druhé ruky před dvěma lety, ihned přestavěl na LPG a od té doby najezdil na plyn cca 40.000 km. K přestavbě jsem zvolil zařízení sekvenčního vstřikování BRC Sequent Plug&Drive. Takže pokud Vám tuto přestavbu doporučuji, skutečně vím o čem mluvím (vlastně píšu :-) ). Cena přestavby s uvedeným systémem a nádrží místo rezervy je 35.000,-Kč. Pokud bychom k přestavbě použili systém AC Stag 300 Plus, byla by cena 31.000,- Kč. Ochranu ventilových sedel tento motor (ani ostatní Škodovky) nevyžaduje. Je to ostuda, ale fotografie mojí Octavie na stránkách nemáme (budu to muset napravit:-(). Ale v této Škodě Superb: <a href="http://neptun-harfa.cz/Superb/1334.html">neptun-harfa.cz/Supe…</a> je také motor 1,8T 110kW. A uspořádání plynových komponentů v Octavii si můžete prohlédnout např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Octavia-Tour/1216.html">neptun-harfa.cz/Octa…</a> . Obě vozidla jsou přestavěna na LPG se systémem BRC. Pokud budete mít ještě nějaké dotazy, neváhejte. Můžete se na mě obrátit jak e-mailem, tak i telefonicky, kontakty naleznete zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Kontakty/1169.html">neptun-harfa.cz/Kont…</a> . Obratem bych doplnil požadované informace.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možná zástavba LPG do Škody Octávia 1,8 Turbo 110 KW automat r.v.2001. Zajímala by mě cena a zda musí být ochrana sedel ventilů. Děkuji.
Dobrý den pane Jiří,
Svíčky Bosch nemáme v nabídce, nejsem schopen poradit – nemám s těmito svíčkami žádnou vlastní zkušenost. Katalog určuje do Vaší Suzuki SX4 z roku 2007 s motorem 1.6 VVT o výkonu 79kW svíčku Bosch LPG/CNG typu FR5KI332S, objednací číslo 0 242 245 571.
S pozdraven Ivan Vodička
dobrý den ,chtěl jsem se zeptat jakou zapalovací svíčku BOSCH-LPG použít na vozidlo Suzuki SX4,1.6VVT, r.v.2007,4X4.Děkuji za radu
Dobré ráno Petře,
Vašeho Megana Vám přestavíme pouze se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Pro přestavbu bychom mohli použít např. osvědčené zařízení AC Stag 300 Plus s cenou přestavby 29.000,- Kč. Jestli však máte na vozidlo vyšší nároky a najezdíte větší počet kilometrů, je možné vybrat výkonnější zařízení. V nabídce máme i prestižní italskou značku BRC se systémem Sequent24 s cenou přestavby 33.000,- Kč. Pro podrobnosti nás můžete kontaktovat i telefonicky na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat kolik stojí lpg na megana 1.6 75kw r.v.2006 děkuji za odpověd
Dobrý den pane,
pravděpodobně máte na mysli problematiku ochrany ventilů a ventilových sedel při provozu na LPG. Máme v nabídce výrobky Flash Lube Valve Saver (Austrálie)a VAP Saver (Itálie), které jsou doporučovány pro vozidla po přestavbě na LPG. Nicméně podle našich zkušeností s přestavbou nebojím se říci stovek vozů Škoda na LPG, nemají tyto motory s nadměrným opotřebováním ventilových sedel ani ventilů žádný problém. Takže pokud máte Škodovku po roce výroby 2000, nemusíte mít z přestavby na LPG žádnou obavu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den chtěl bych se zeptat jak jsou na tom s (přimazáváním vozy škoda od roku výroby 2000) popřípadě jestli jsou modeli které přimazávání vysloveně potřebujou
Dobrý den pane Svoboda,
jsem rád, že jsem Vám trochu pomohl objasnit problematiku různých systémů LPG. Byl bych nerad, kdyby to vyznělo jako hanění systému Stag - kdyby nefungoval, určitě bychom jej neměli v nabídce a nemontovali např. i do takových vozů: <a href="http://neptun-harfa.cz/Touareg/1269.html">neptun-harfa.cz/Toua…</a> . I Stag 300 dokáže udělat na LPG velmi dobrou službu, ale BRC je přeci jen "formule 1" mezi LPG systémy.
s pozdravem Ivan Vodička