Dobrý den Vlado320,
delší dobou provozu dochází ke stárnutí membrán, ale i gumiček ventilků v reduktoru, pryžové díly tvrdnou, a tím dochází k horší funkci reduktoru - zejména studeného. Takže je možné, že za Vašimi problémy se studeným chodem na LPG může skutečně horší stav reduktoru (většina v současnosti montovaných systémů i do motorů s jednobodým vstřikováním bývá opatřena čidlem teploty, které umožní přepnutí až po částečném ohřátí reduktoru). Ale protože se většinou jedná již po poměrně dlouho provozované reduktory které obsahují množství úsad i v kanálcích a velmi obtížně jdou odstranit, většinou měníme celé reduktory, nikoli pouze membrány. Pro bližší domluvu servisu doporučím tel. kontakt na příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička.
Dobrý den pane GSmith,
jsem potěšen, že i naše starší práce Vám dobře slouží. Dodatečná aditiva do motorového oleje bych nepřidával. Osobně jsem postupně dospěl k přesvědčení, že pro běžný provoz motoru je podstatný kvalitní olej, který je pravidelně měněn. Všechny běžné současné motorové oleje jsou kvalitně aditivovány, a pokud byste přidal něco navíc, hrozí, že dojde k porušení rovnováhy inhibitorů a detergentů obsažených v původním oleji, (v horším případě i změnám viskozního indexu - závislosti hustoty na teplotě, a změnám výkonnostních specifik - toho, jak olej maže) a tím i ke zkrácení životnosti olejové náplně. Takže i já v současnosti používám motorové oleje bez dodatečných přísad, a protože jezdím ve velké míže i v městském režimu, zkrátil jsem si interval výměn na 10.000 km nebo jedno zimní období.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám dotaz.mám felicii 1,3bmm na lpg.teď jsme byl na seřízení a vše vypadá vpořádku.když je auto ohřáté tak jede celkem normálně ale pokud je auto studený,nastartuju na benzín a po rozjezdu přepnu na lpg tak prostě pokud je to studený tak při vyřazení motor zdechává.už jedna felda mi to dělala a nakonec to bylo membránama tak se chci zeptat jestli mi to potvrdíte že to může být tím popřípadě čím dalším a kolik by přibližně stála výměna membrán u vás v servisu.systém je tam BRC, klasický řízený podtlak.stačí mi orientační cena a jak dlouho si musíte vozidlo nechat v servisu?děkuji moc za odpověď
Dobrý den, jsem rozhodnut že si nechám v nejbližší době do svého auta (Honda Accord combi 2.4 vtec 140kw r.v. 2003) namontovat LPG a dle různých doporučení jsem si vybral Vaší firmu. Je pár otázek co mě zajímají a to :
1) jde o to že bych chtěl plnění plynu dát pod víčko nádrže, tedy k víčku na tankování plynu. Na internetu jsem hledal a docela dost českých i zahraničních firem toto dělá do mého vozu, jste i Vy ochotni (i za příplatek) si dát práci a plní mi namontovat pod víčko?
2) co se týče svíček jsem se dočetl, že některé svíčky "nevyhovují" LPG a montují se jiné, kdy jsem se vždy dočetl o svíčkách zn. BRISK. :-( Toto mě zneklidňuje, protože japonské auta a konkrétně Hondu mám již několikátou a vím že tyto auta "jezdí" pouze na svíčky NGK či Denso (ostatní svíčky nikdy nefungovali dobře a odcházeli) Je náhrada možná pouze za značku NKG či Denso? Nebo je podmínkou je měnit?
3)Doporučujete pro mé auto AC Stag či BRC? Proč? Já si vybral (z doporučení uživatelů) systém AC Stag, ale nevím jestli 4/300 Plus či Premium, jaký je v nich rozdíl, kdy dále k tomuto budu chtít přimazávaní ventilů....
Děkuji moc za odpověď na moje otázky a doufám, že se dohodneme z důvodu uskutečnění montáže Vaší firmou
S pozdravem Slávek Zavázal ;-)
Dobrý den,
na jaře tohoto roku jsem koupil v autobazaru Mazdu 626 se sekvenčním směšováním LPG, jež bylo namontováno u Vás.Musím říct, že jsem s tím velice spokojen, ale rád bych věděl, zda existuje aditivum, přimísitelné do oleje při jeho výměně speciálně pro LPG!
Dobrý den Lucie,
Bohužel takto Vám nepomůžu, vždyť ani nevím, o jakém vozidle píšete. Ale ani kdybych měl všechny údaje o vozidle, typu motoru, typu LPG zařízení atd., tak bych Vám bez pomoci „křišťálové koule“ nebyl schopen odpovědět, proč máte ve voze např. chudou směs (kód závady P0171). Zda je příčinou nekvalitní benzin, nekvalitní plyn, vypadlý konektor benzinového nebo plynového vstřikovače či naopak jejich ucpání, ….. a mnoho dalších příčin. Pro jejich odhalení bude nezbytná podrobná prohlídka vozu v servise. Další potíž v odhalování může být i to, že jak píšete, se problém stává občas, protože pokud se závada neprojeví při kontrole funkce, nemusí být její příčina ani odhalena.
Tak se ještě jednou omlouvám, ale druh takto popsané závady nebudu určovat ani předběžně.
Pokud byste chtěla svěřit Vaše vozidlo na diagnostikování poruchy do firmy Neptun Harfa, doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Michale,
Vaši Škodu Felicii s motorem 1,6 můžeme na LPG přestavět, ale pouze se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Tato volba je dána mechanickým provedením Vašeho motoru. Technologicky bude plně dostačující základní systém z naší nabídky – AC Stag 4 Plus s cenou přestavby 28.000,- Kč. (viz ceník zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni…</a> ). Vozidlo by u nás bylo jeden až dva dny (podle domluvy a našich provozních podmínek), k přestavbě budeme potřebovat velký technický průkaz a doklady předepsané pro provoz vozidla (malý techničák a zelenou kartu). Pro eventuelní domluvu termínu přestavby doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
Občas se mi na několik dní na palubní desce rozsvítí ikona motoru.Po návštěvě servisu mi načetli chyby a doporučili překontrolovat nastavení plynového zařízení u Vás.Můžete předběžně určit druh závady (LPG zařízení nebo mechanická závada benzínového auta) Zda opravdu může být tato chyba způsobena elektronickým systémem LPG?
Chybový kód je: P0171, P0460, P1131 (P2195),P2122.
Mockrát děkuji
Dobrý den,
kolik by stála celková přestavba na LPG u Škoda Felicia 1.6 GLX vícebodové vstřikování r.v.1997? jak dlouho trvá taková přestavba? co vše je k přestavbě potřeba?
Děkuji
Dobrý den Milane,
proti dekarbonizaci nic nemám, ale místo výměny benzinových vstřikovačů v ceně neuvěřitelných 10.000,-Kč bych nejprve zkusil ultrazvukové čištění (více informací zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html">neptun-harfa.cz/Ultr…</a> ). Dále by bylo dobré zjistit, "kde se bere" od jakého místa je sací trakt zakarbonován, zda to třeba není od místa vstupu odvětrání klikové skříně. To by pak signalizovalo (pokud se opakuje po 10.000 km) nadměrné opotřebení motoru. Jinak jsem rád, že máte předchozí dobré zkušenosti s plynem, a problém neshazujete jednoduše na LPG pohon.
S pozdravem Ivan Vodička