Přeji krásný den. Mám namontován systém BRC SQ24, je možné, že současné teploty pod bodem mrazu mají vliv na přepínání z benzinu na plyn..systém se v různých intervalech svévolně přepíná na benzín a to i po zahřátí vozu...je radno čekat na teplejší počasí nebo mám rovnou navštívit servis..děkuji za případnou odpověď
Dobrý den pane Kadlec,
pokud jsem Vás správně identifikoval, tak jsme ve Vaší Fabii v 10/2011 nahrazovali nějaké starší LPG zařízení i s nádrží (patrně již po 10 letech provozu) za systém AC Stag4. Problematiku přepínání v extrémních mrazech (-18...) bych neřešil, v těchto teplotách již může být problém vyhřát plynové komponenty na teplotu, která umožňuje řádné odpařování propanbutanu, a tím i správný chod systému. Ale pokud i po ohřátí a v současných normálních teplotách motor při ustálené rychlosti občas poškubává, doporučil bych Vám objednat se telefonicky na doseřízení, mohl si sednout tlak reduktoru i vstřikovače.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
s provozem na LPG vcelku problém není,jen tři podle mě né moc závažné věci:1.Při mrazech -18 po přepnutí na lpg začal pískat přepínač,po přenutí na benzín a přepnutí na lpg se toto dělo 3x pak to dělalo i následující 2dny.2.Při studeném motoru a přepnutí na lpg se autu moc jet nechce,až když se trošku více ohřeje.3.Při stálé rychlosti,ať 50,60,70km/h auto někdy znatelně cuká.Je to Škoda Fabia 1.4MPI.Předem děkuji za odpověď.Kadlec
Dobrý den pane Jan,
provedení válcových nádrží ve vozech Grand Vitara si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/SUZUKI/3254.html">neptun-harfa.cz/SUZU…</a> . Zde jsou umístěny různě veliké válcové nádrže, ale pravdou je, že každá z nich ubírá část zavazadlového prostoru vozu. Válcové nádrže se vyrábějí v průměrech 270, 300, 315, 360 ev. na objednání i 400 a 450mm, a délkách od cca 600 mm dále. Nádrž místo rezervy u Vitar nepřipadá v úvahu, na zadní dveře se LPG nádrž montovat skutečně nemůže. Bližší možnosti a varianty je možné probrat telefonicky na příjmu zakázek 777 30 50 80.
S ozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko, v současnosti uvažuju o koupi ojeté Suzuki Grand Vitara, třídveřové, motor 1.6, generace z let 2000-2005. Zajímalo by mě, jestli s přestavbou u tohoto typu vozu máte zkušenosti a jak je to s umístěním nádrže - konkrétně toto auto má rezervu na vnější straně zadních dveří, takže nádrž místo rezervy asi nepřipadá v úvahu a samotný kufr je dost malý - mám obavu, že s klasickou válcovou nádrží by byl prakticky nepoužitelný. Existují např. nějaké atypické válcové nádrže, s kterými by bylo možné aspoň část kufru smyslupně zachovat? Díky za odpověď.
Dobrý den pane Vrastil,
zda se Vám přestavba vyplatí záleží vpodstatě na dvou skutečnostech - jednak kolik kilometrů ročně (měsíčně...) najezdíte, a potom jak dlouho plánujete, že si tuto Mazdu MPV ponecháte. Orientační tabulku návratnosti si můžete vyplnit zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kalkulator-navratnosti/3171.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Zjednodušeně se dá říci, že každý kilometr který najedeta na LPG Vám ušetří cca 1 korunu. Když dáte za přestavbu cca 30.000 Kč, tak se Vám náklady vrátí po ujetí 30.000 km, a další úspora již končí ve Vaší kapse. Takže když plánujete prodat vozidlo dříve než najedete uvedené kilometry, bude přestavba výhodná investice do budoucího majitele. Pokud plánujete, že s tímto vozem najezdíte ještě jednou současných skoro 200 tis. km, přestavba se Vám mnohonásobně vrátí.
Ale další věc kterou je třeba zvážit je stáří vozu (to neznám... ) a jeho technický stav.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den vlastnim Mazdu MPV 2.3 104kw ma najeto 186tis km vyplati se jeste prestavba. dekuji Vrastil
Dobrý den pane Kadlec,
po 10.000km od přestavby je předepisována pouze revize LPG systému. Pokud tedy nemáte s plynovým provozem žádný problém, můžete přijet ve všední dny mezi 7 a 17 hodinou a revizi na poškání uděláme. Pokud byste měl nějaké připomínky k provozu Vašeho vozu, doporučuji tel. kontakt s naším příjmem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,mám od Vás namontované lpg a zanedlouho budu mít najeto 10 000km.Chci se zeptat,jak dlouho předem se mám objednat na prohlídku,jak dlouho prohlídka trvá a jaká je cca cena?Děkuji Kadlec
Dobrý den pane Antonín,
i kdybyste nezdůraznil, že jezdíte "pouze německé dálnice nadoraz", byl bych u tohoto vozu opatrný. Neptun Harfa Tribecu nikdy nepřestavoval, ale z více různých stran se ke mě donesly zvěsti o problémech s životností hlav zejména u Tribecy 3,0 (předchozí starší model). Pokud byste chtěl více informací, doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička