Dobrý den Lucie,
Revize LPG stojí 360,- Kč. Pokud Vám svítí kontrolka motoru, doporučuji zjistit důvod, a provést kontrolu funkce řízení bohatosti směsi na LPG. Pro domluvu termínu doporučím telefonický kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá LPG revize a kolik stojí? Je to první revize po vámi udělané přestavbě po ujetých km dle LPG servisní knížky.Bude třeba udělat i diagnostiku. Svítí mi kontrolka motoru. Děkuji Lucie
Díky moc za potěšující zprávu. Libor.
Dobrý den Libore,
motory technologie VTI používané v současnosti koncernem PSA (a také BMW) mají v současnosti nepřímé vstřikování benzinu do sacího potrubí. Tyto motory na LPG přestavujeme, např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">neptun-harfa.cz/Berl…</a> je Berlingo s tímto motorem po přestavbě na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, dělají se přestavby na motory VTI (a kolik to výjde) od peugeotu ve spolupráci s BMW? Je to klasický vstřik nebo už taky přímý a je tam akcel. klapka nebo to maj jak některé BMW ventilama. Diky moc Libor.
Dobrý den do Loun, Radime,
v Mladé Boleslavi se do Octavií montuje systém Landi Renzo Omegas, LPG pohon je implementován i do originálního SW jednotky motormanagementu i přístrojové desky. Jedná se tedy o systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, a jemu přizpůsobené vozidlo. Škoda Octavia má hydraulicky vymezované ventilové vůle, Fordy Focus mají ventilové vůle pevně vymezeny přesně broušenými podložkami.
Motory vozů řady Š 105/130 měly hlavy válců z šedé litiny, ventilová sedla byla pouze obrobena do tohoto materiálu, proto neměla požadovanou životnost. Naopak motory Favoritů mají hlavy válců z hliníku, a vkládaná ventilová sedla jsou z velmi odolných materiálů - proto i při provozu na LPG bez problémů.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
právě čtu poslední Svět motorů,zajímalo by mě,jaké zařízení se montuje do továrně upravených octavií 1,6 MPi,páni redaktoři jako obvykle mlčí.Má se jednat o vstřik kapalného LPG.Hodně se mluví o podpalování ventilů,předpokládám,že octavia má hydraulická zdvihátka,je to tak? A jak je vyřešeno vymezování vůle ventilů např.u Fordu,třeba Focus?
Sám jsem kdysi jezdil na LPG se škodou 120 a u litinové hlavy bylo podpalování sedel neřešitelným problémem,až zástavba motoru z favorita přinesla výsledek.Děkuji za odpověď,
Dobrý den Petře,
palubní počítač zpracovává impulzy generované benzinovou řídící jednotkou. Tyto impulzy jednotka generuje i při provozu na LPG, takže i při provozu na LPG bude palubní počítač zobrazovat hodnoty spotřeby atd. Protože jsou to vypočítané hodnoty, bude se zobraozovaný údaj o spotřebě nepatrně lišit od hodnoty vypočítané při jízdě na benzin (cca +- o 1 litr). Skutečná spotřeba plynu bude cca o 1-2 litry větší než spotřeba benzinu, dojezd bude signlizován pouze ze zásoby benzinu v benzinové nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, pane Vodička,
uvažuji o montáži LPG systému BRC. Mám Fabii II, 51kw, HTTP, ale mám palubní počítač- maxidot. Chtěl jsem se bude mi vůz ukazovat stále průměrnou, okamžitou spotřebu, rychlost, atd?? Nebo, když se tam namontuje LPG, tak se maxidot odpojí a já již neuvidím, ani rychlost, ani spotřebu, ani najeté km atd.
Děkuji moc Petr
Dobrý den Tomáši,
můj názor na tyto systémy je asi dostatečně zřetelný - BRC je kvalitnější. Otázkou je, zda jeho přednosti skutečně využijete. Proto bych pro "kvalifikovanější radu" potřeboval vědět minimálně kolik km ročně najezdíte, v jakých provozních podmínkách jezdí vozidlo nejčastěji atd. Pokud byste měl zájem, můžete mi napsat např. el.poštou na adresu vodicka{zavinac}neptun-harfa.cz, ev. zavolat na číslo příjmu zakázek 777 30 50 80. Provedení přestavby si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Golf-Plus/3421.html">neptun-harfa.cz/Golf…</a> , pouze bych upozornil na problematiku umístění nádrže - Golf Plus má pouze dojezdovou rezervu, to znamená, že plynová nádrž se nevejde pod podlážku, a bude ji nadzvedávat.
S pozdravem Ivan Vodička