Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.01.2014 12:03

Dobrý den Martine,
U Mazdy CX7 jsem dělali přípojku plnění i pod víčko tankování BA, ale je tam v poměrně špatném úhlu, manipulace při tankování není nejšikovnější. Variantu bychom si domluvili. Cena přestavby je 42.000,- Kč se systémem BRC bez aditivace ventilů. Pro přeplňované motory se nadají použít běžné sady aditivace, byla by nutná sada s vlastním čerpadýlkem za cca 5.000,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička

Honza 14.01.2014 17:27

Dobry den,
chtel bych se zeptat jake svicky byste mi doporucil na Dacii Lodgy 1.6 rv.2012,LPG Stag4+,pokud bych si je menil sam, je potreba je upravovat merkou,anebo staci namontovat tak jak se vyndaji z krabicky,diky za info

Jan M. 14.01.2014 16:42

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jezdím na LPG a nechám auto stát na neutrál třeba na semaforech, tak se auto občas chvěje. Dá se to odstranit, že budu jezdit nějakou dobu pouze na benzin nebo musím zajet k Vám na diagnostiku. Předem děkuji za odpověď

jan vancura 14.01.2014 16:34

Byla tady nejednou debata o zaklepání - podpálení ventilů při provozu na LPG. Zrovna dnes jsem se dozvěděl, že známý řeší zaklepané podpálené ventily na dvou válcích.. Je to na fabii po 90.000 km a při provozu pouze na benzín. Co může být příčinou? Mě napadá že mu v servise mechanik nevyměnil olej a špatně fungovaly hydroštely??? nevím?

Martin 13.01.2014 21:02

Mockrát děkuji za info pane Vodičko. Jen jsem si vzpomněl ještě na 2 věci.
1. Dá se plnící otvor LPG "vměstnat" do prostoru otvoru nádrže? Nebo je to pitomost?
2. Cena Vámi doporučovaného systému BRC bez ochrany ventilů a s ochranou ventilů... Díky. Hezký den

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.01.2014 16:46

Dobrý den Martine,
Problematiku přestaveb vozů s přímovstřikovým motorem jsem popisoval v příspěvku č. 1729. Mazdy CX-7 jsem přestavovali se systémem BRC PD SDI, jak v provedené s manuální, tak i s automatickou převodovkou. Kromě toho, že i při provozu na LPG je částečně spotřebováván benzin (a tudíž není návratnost tak rychlá jako u klasických motorů MPI), má Mazda CX7 ještě jedno omezení přestavby. Prostor pro rezervní kolo má sice dostatečný průměr, ale poměrně malou výšku, pod podlážku vejde pouze malá nádrž. Zatím všechny Mazdy CX-7 jsme přestavovali po domluvě se zákazníkem s nádrží větší, která však nadzvedávala podlážku kufru (podle velikosti o 2-4 cm) (viz naše fotogalerie zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CX-7/3494.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Mazdy CX-7jsou poměrně často přestavované nejen naší firmou, podle našich informací zvládají provoz na LPG bez problémů. (poškodit se pochopitelně může všechno i při provozu na originální palivo, ale tak jak o některých značkách se traduje, že např. aditivaci ventilů potřebují velmi nutně, tak model CX-7 mezi tyto vozy určitě nepatří). Nicméně pokud byste si přál. Lze již i přeplňované motory doplnit o dodatečnou aditivaci (ochranu) ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 13.01.2014 14:48

Zdravím, chci se prosím zeptat jaké zkušenosti mi můžete říct o Mazda CX7 2,3 DiSI a případné přestavbě na LPG, hlavně příp. problémy(měkké sedla, retěz..a další) Případně jaký systém přestavby a jestli je dobré mít přimazávání ventilů. Jsou s tím nějaké problémy vlastně? Nehledám je, jen bych se jich chtěl vyvarovat :-D
Děkuji moc za info. Hezký den všem

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.01.2014 10:16

Dobrý den Radime,
U vstřikovačů Valtec 30 (zejména se žlutými cívkami) doporučujeme repasi po právě Vámi zmiňovaných 30.000 km. Jedná se o průměrnou životnost jadýrek (opotřebují se pryžové dosedy), tedy nikoli o vadu krytou zárukou. Pokud máte projevy podobné jako minule, je možné, že bude skutečně opět potřeba vstřiky repasovat a upravit nastavení systému. Zavolejte na náš příjem zakázek 777 30 50 80 a domluvíme si termín.
S pozdravem IvanVodička

Dobrý den Petře,
Se systém Frontgas Vám bohužel nepomůžeme, ani Vám neumím poradit, zda a s jakým úspěchem to někdo v ČR řeší.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Jirko,
Systémy holandského výrobce AG neservisujeme, doporučil bych návštěvu některého z partnerů dovozce AG. Pokud byste se nechal vyměnit vstřikovače za jiný typ, určitě bude potřeba upravit SW nastavení řídící jednotky.
S pozdravem Ivan Vodička