Seznam příspěvků

RECAP

Posta 06.08.2014 10:59

Zdravim, mam oct. 1,6 z roku 2000 ve slusnem stavu malo jeta. Chtel bych kvalitni plyn, planuju si ji ještě aspon 5 let nechat. BRS je pry nejlepší, tak doufam ze to ještě 50000km vydrzi. Dekuji za radu, Vaclav Posta

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.08.2014 10:17

Dobrý den Jakube,
ve Vašem případě by měl být snímač tlaku a teploty plynu na tělese filtru. Vlastní snímač je v horní části, konektor má připojení zespodu zezadu za válcem s filtrační vložkou, výškově zhruba na úrovni vstupů hadic LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

PaulofWoCC 06.08.2014 06:15

Pro Jakuba: Nemáte náhodou snímač tlaku na liště? Tzn není umístěn ve filtrační jednotce (ta je bez elektroniky), naopak snímač je umístěn z jedné strany nátrubku vstřikovačů LPG.

jakub mader 05.08.2014 19:47

Dekuji za odpověď, koukal jsem se na to a hadicka vypadá OK, ale do černého valecku zadny konektor nevede, jen dvě hadice zeshora

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.08.2014 18:49

Dobrý den pane Mader,
Mluvil jsem s kolegou který opravu prováděl, a ten si nevšiml na Vašem autě ničeho mimořádného. Přepínání na benzin se současným pípáním přepínače bývá nejčastěji signalizace přepnutí z důvodu nízkého tlaku plynu na výstupu z reduktoru. Ale ten bývá nejnižší při plném výkonu a Vám se to stává až když uberete – tak bych spíš tipoval na snímání tlaku plynu a nebo zapojení podtlakové hadičky. Můžete zkontrolovat zapojení konektoru snímání tlaku plynu. Ten je připojen zezadu zespodu do filtru plynné fáze LPG (černý váleček přišroubovaný stříbrným páskem na lem motorového prostoru u čelního okna zhruba uprostřed šířky. Dále můžete zkontrolovat (stačí pohledem) zapojení podtlakové hadičky (ta která je vysvazkována k silnější plynové hadici kolem filtru plynné fáze) do reduktoru. Reduktor je hliníkové těleso na přepážce mezi motorem a prostorem pro cestující uprostřed šířky vozu, pod filtrem plynné fáze LPG. Tenká gumová hadička vnitřního průměru 5-6 mm by měla být nasunuta při pohledu do motoru zleva (ze strany u spolujezdce) na horní nátrubek v horním díle reduktoru, hned u nápisu Lovato. Pokud zde neuvidíte nic mimořádného a problém se bude opakovat, nezbude než nás po návratu navštívit. Podle Vašeho popisu si nemyslím že by důvodem k přepínání bylo něco nebezpečného, ale určitě je to komplikace které je mi líto.
S pozdravem Ivan Vodička

Jakub Mader 05.08.2014 17:15

Dobrý den, měl bych drobný dotaz/problém.. V pondělí jsem u vás nechával u accorda s lovato systémem "přiohnout" plovák, aby se do 56l nádrže vešlo alespoň 44l.. to šlape jak má.. ale auto začalo nějak zlobit, i když si nemyslím, že to s tím sovisí.. plnou nádrž od vás jsem vyjel v pohodě, cca. 440km, poté jsem jel 100km na benzín, pak jsem vzal opět plnou a opět se bez problému vyjela..opět jsem jel cca. 200km na benzín a v chorvatsku vzal plnou plynu.. a najednou problém.. plyn se mi za jízdy z ničeho nic vypíná, přepínač začne pípat, jako by byla prázdná nádrž... po chvilce jízdy na benzín to po přepnutí opět jede na plyn, ale po pár desítkách km opět pípání..(auto jelo celkově cca. 12 hodin v kuse, pouze drobné pauzy).. zjistil jsem, že to vypne třeba při ubrání plynu, nebo přibrždění.. Nyní jsem s autem na dovolené a trochu se bojím co s tím je.. Nevíte, co by to mohlo zapříčinit? Je to nebezpečné? děkuji za odpověď :)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.08.2014 09:38

Dobrý den pane Cvrček,
Problém se špatným studeným startem může způsobit např. vadný některý vstřikovač benzinu, plynu, reduktor LPG, teplotní čidla motoru či nasávaného vzduchu, špatný tlak či kvalita paliva, posunuté adaptační hodnoty benzinové ŘJ atd. Vzhledem k současnému horkému počasí bych mohl hádat např. přetlakový ventil reduktoru. Příčin může být skutečně mnoho. Podstatné je zjistit ve Vašem případě tu skutečnou a následně ji odstranit. Proto doporučím návštěvu Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička

M.Cvrček 04.08.2014 19:32

Dobrý den,
mám Škodu Fabii systém BRC, od montáže najeto cca 50000km. Poslední dobou mám problém s prvním ranním startem, většinou chytne na 2-3 pokus. Pak jakoby motor běžel na tři válce, než se "chytne". Myslel jsem, že to může být způsobeno nekvalitním benzínem, zkoušel jsem různá aditiva, dojezd na benzin, ale problém stále přetrvává. Může to být způsobeno tím, že jezdím pouze na lpg a na benzin pouze startuji? Popřípadě čím by to mohlo být?
Děkuji Vám, s pozdravem

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.08.2014 11:36

Dobrý den pane Procházka,
Nevím jakou řídící jednotku plynu máte ve voze, ani způsob jejího zapojení. Každý systém má svoje „silné i slabé“ stránky, rozšiřující možnosti, místa na které je potřeba se zvlášť soustředit, která jsou citlivá na přesné nastavení. A proto nemohu ani hádat. Kdybych se spokojil s poskytnutými údaji a vyslovil jakoukoli hypotézu o tom, co je špatně nastaveno ve Vaší jednotce, byl by to pouze populizmus. Odpověděl bych zcela „mimo mísu“ pouze proto, abych se nějak „zavděčil“. Pouze se dá říci, že je na Vašem LPG systému něco v nepořádku, ale to jste bohužel poznal sám … Doporučím, kontaktujte Vaši montážní firmu ať systém zkontrolují, pokusí se zjistit příčinu a tu odstranit.
S pozdravem Ivan Vodička

B. Procházka, Most 31.07.2014 21:04

Dobrý den. Mám nový vůz Renault Fluence 1.6 benzín. Po najetí cca 4.000 km jsem si nechal namontovat LPG. Před tím vůz jezdil bez problémů. Nyní naprosto nepředvídatelně vypíná motor a to i při jízdě nebo po zastavení asi 2x až 3x denně. Jednotka napsala ESCAPE. Zkusil jsem jet dva dny jen na na benzín a motor běžel bez problémů a nikdy nevypnul. Prosím o radu, co může být chybné v nastavení LPG jednotky. Napište mi prosím na email <a href="mailto:bwalker [zavinac] seznam.cz">bwalker [zavinac] seznam.cz</a> Děkuji