Seznam příspěvků

RECAP

Václav 01.08.2017 09:52

Dobrý den,
mám Hondu Accord 2.0 2004, loni u Vás přestavěnou na lpg (brc). V pondělí jsem byl u Vás na servisu po 20000 (výměna filtrů a svíček) a od té doby auto jede hůř a spotřeba vzrostla cca o 30%. Čím by to mohlo být? popřípadě jak to reklamovat a nečekat zase kolem 3 týdnů, než budete mít na mě čas.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 31.07.2017 10:26

Dobrý den pane Gic,
Jestli se nepletu a správně jsem pochopil, zlobí Vás vždy první přepnutí po studeném motoru. Pokud se motor ohřeje (nebo ještě zcela nevystydne), přepínání na LPG i vlastní provoz je bez problémů?
Pak bych tipoval, že některý z pohyblivých komponentů systému bude „zalepen“ úsadami z LPG. Pro event. domluvu termínu opravy můžete kontaktovat náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Lumír Gic 30.07.2017 10:02

Dobrý den, mám na vás dotaz. Mám od vás montované lpg lovato easy a stalo se mi po startu při přepnutí na lpg v posledním týdnu asi 5 krát ,že mi signalizuje přepínač málo paliva i při plné nádrži. Pomůže jen znovunastartování někdy i vícekrát. Prosím o radu v čem může být problém.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.07.2017 12:00

Dobrý den pane Havel,
Děkujeme, příští středu bych měl být v práci, tak se pravděpodobně u auta uvidíme.
S pozdravem Ivan Vodička

David Havel 27.07.2017 08:19

K dotazu 3601, resp. odpovědi 3603 - moc děkuji za rychlou reakci, titul jsem Vám přisoudil omylem dle "kolegy" ze Strakonic, ač Vaší práce, názorů a přístupu si vážím mnohonásobně více... Vaše poznámky jsou správné, nicméně jízdně (až na ty problémy s lambdou a občas s volnoběhem) jsem s autem spokojený a proto jsem v lednu 16 nechal vyměnit pouze nádrž s MV, nicméně je tedy možné, že LS odchází v důsledku chybné funkce vstřikovačů??

Zkušební jízda "na bombu" nesouvisela s LS, ale s tím, že plyn vypínal, podezření bylo na MV, reduktor a nakonec se ukázal problém ve skříplé, drolící se gumičce ve filtru (servis ve Strakonicích...), já to zmiňoval asi ne zcela vhodně v souvislosti s nedohledaným důvodem klesajícího tlaku paliva.

Každopádně jsem se právě objednal k Vám do servisu na příští středu na zmiňovanou výměnu svíček, filtrů a kontrole (seřízení) ŘJ, nyní budu dle Vaší rady jezdit na BA.

Pěkný den a ještě jednou díky za Váš přístup.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.07.2017 17:46

Dobrý den pane Havel,
Sice nemám titul ing, ale přesto se pokusím ve zkratce zodpovědět Vaše dotazy.
Není běžné, že by v důsledku provozu na LPG odcházely lambdasondy. Po výměně lambdasondy doporučujeme až do doby kontroly event. doseřízení plynu jezdit pouze na benzin. Běžný servis LPG se seřízením většinou provádíme v rámci jednoho dne – ráno přebíráme zakázky na práci, a jak jsou postupně hotovy, informujeme zákazníka SMS.
Podle našich poznámek jsme Vám doporučovali v srpnu 2015 s ohledem na to, že LPG systém ve Vašem voze je již 10 let starý, a funkce např. vstřikovačů byla poměrně nestabilní, jeho náhradu za nějaký jiný, současný. Netuším, co se mohlo skrývat pod Vámi uváděným označením „zkušební jízdy „na bombu“ , ale to patrně nebude souviset s lambdasondou.
S tím, že „Některé STK vyžadují, aby při kontrole její zbývající platnost nebyla kratší než 3 měsíce“ jsem se setkal, netuším, v jakém předpisu by tento požadavek našel oporu. Revizní intervaly stanoví výrobce LPG systému, v ČR je to nejčastěji 12 měsíců, nebo 10.000km (podle toho, co nastane dříve).
V současné době máme poměrně značný převis poptávek, proto Vám doporučím, pro případný servis a seřízení se můžete objednat nejlépe telefonicky na našem příjmu zakázek s dostatečným předstihem.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.07.2017 17:46

Dobrý den Pavle,
Pro možnost přestavby motorů s přímým vstřikováním (u Fordu značené jako Ecoboost) je podstatný přesný typ motoru (např. JQDA, JADB atd), verze řídící jednotky benzinu ( event. i emisní normu Euro E5A, E5B…). Pak se dá určit, zda je pro Váš motor na trhu sada pro přestavbu na LPG. Další podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

David Havel (havel82david@gmail.com) 26.07.2017 09:34

Dobrý den pane inženýre,
obracím se na Vás opět s dotazem ohledně mé Fábie 85 Kw (AZL) se systémem Zavoli, servisované Vaší firmou (7U9 65xx).
Omlouvám se za delší úvod, nicméně v brzké době se k Vám budu objednávat na výměnu filtrů a svíček (po 20tkm), ale píši proto, že na tomto autě mi opakovaně „odchází“ přední lambdasonda a to v čím dál kratších km intervalech (naposledy již 500 km od výměny..).
Po marných pokusech o „opravu“, kdy jsem si přední LS (BOSH) tvářící se jako téměř nefunkční 2x vyměnil sám, (+ jednou u Vás – zadní), což přineslo vždy velmi krátkodobý efekt, (5tis, resp. 500 km), než se opět začaly objevovat chyby (LS pomalá, bez signálu, porucha vyhřívání), zprvu jen při provozu na LPG, které zmizely několikadenním provozem na benzin a opět se objevily po pár desítkách či stovkách km provozu na LPG, se tyto chyby začaly trvale objevovat i při provozu na BA.
Vyhledal jsem tedy servis, který provedl diagnostiku benzinové ŘJ, proměřila veškerou kabeláž, osciloskopem provedl měření lambdasond a přední vyhodnotil jako nefunkční (opět) s tím, že nespolehlivě funguje topný článek LS, přestože z ŘJ jdou až k sondě správné signály, což má vliv na další chyby uváděné LS. LS tedy byla znovu vyměněna (již 4tá za 40tkm co auto mám). Nyní se auto na BA chová vcelku samozřejmě zcela korektně, na plyn jsem ho zatím nepřepínal.
A teď k samotnému předmětu dotazu:
1. je možné, že při provozu na plyn, zejména pokud (teoreticky) je provoz na samé hranici chudé směsi (auto ji takto detekovalo pouze 1x na LPG), díky vyšším teplotám auto odrovnává opakovaně lambdasondu, resp. její topný článek?
2. Mám, než se k Vám dostanu, jezdit pouze na BA nebo běžným způsobem BA/LPG, aby se po vymazání někdejších korekcí při servise nahrály zpět obvyklé korekční hodnoty a vy tak mohli lépe vyhodnotit chování řízení směsi na LPG?
3. Jak moc bývá časově náročná výměna filtrů, svíček a toto „seřízení“ ŘJ + případná revize?
4. Dá se tímto „seřízením“ předejít zničení další lambdasondy?
5. Z dřívějšího servisování si vybavuji, že mi Váš technik sděloval, že „kamsi“ postupně mizí tlak LPG, ani záměna reduktoru a zkušební jízdy „na bombu“ nezjistily důvod, nicméně pro běžné ježdění (pokud auto nevytáčím s méně jak plnou nádrží více jak nad 4tis ot.) se to jízdně nijak neprojevuje, mohla by toto být ve svém důsledku příčina poruch LS?

6. A ještě jeden dotaz mimo toto téma: Jak je to s revizí LPG? Některé STK vyžadují, aby při kontrole její zbývající platnost nebyla kratší než 3 měsíce. Revizi mám do října tohoto roku, na STK jdu na konci května, pokud si ji nechám udělat v srpnu u vás, bude v době STK tedy „neplatná“? Mají pro toto STK oporu v zákoně? Nic takového jsem nedohledal… stejně jako mi není jasné, proč někteří revizáci do protokolu o revizi zapisují km (+10tkm) a jiní pouze datum (+ 1 rok), jak to tedy je?
Děkuji za Váš čas, odpovědi a těším se na shledanou.

Pavel 26.07.2017 09:31

Dobrý den,zajímá mě možnost přestavby na pohon LPG ve voze Ford Focus r.v.2012 s motorem 1.5 EcoBoost (110 kW). Děkuji za odpověď.

Pavel 25.07.2017 20:57

Dobrý den,zajímá mě možnost přestavby na pohon LPG ve voze Ford Focus r.v.2012 s motorem 1.5 EcoBoost (110 kW). Děkuji za odpověď.