Dobrý den Josefe
Motory s přímým vstřikováním benzinu přestavěné s běžnými systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG DI (což bude pravděpodobně i Váš případ), potřebují pro správnou funkci trvale určitou spoluúčast benzinu. Proto termín „nouzový start na plyn“ nemá u těchto přestaveb žádný obsah ani význam.
Pokud máte závadu na benzinovém systému, která neumožňuje provoz na benzin, nemůže ani LPG systém správně fungovat. V tom případě bych nedoporučoval žádný pokus o nouzové dojetí do servisu pouze na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Karle,
Výměnou vstřikovačů změníte množství dávkovaného plynu. Každý typ vstřikovače má jinou rychlost otvírání i zavírání a jiný průtok. Proto je po výměně vstřikovačů nutná nová kalibrace a seřízení LPG systému.
Pokud máte ve voze reduktor 16 let, tak si myslím, že mnohokrát překonal svoji plánovanou životnost. Okamžik jeho nezbytné výměny může přijít kdykoli.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den.Chtel by se zeptat.Po natankovani lpg mi ten budicek stale ukazuje že mam prazdnou nádrž. Sviti pořád červeně. Je to akutni nebo to pocka ?
Děkuji
Landi ranzo li 10 nouzový start Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má tento system nouzové startování na lpg a jestli je omezen počet nouzových startů. Mám závadu na benzínové soustavě a potřeboval bych vozidlo dopravit nejlépe po vlastní ose do servisu. Jedná se o Mazda cx 7 2.3 disi turbo s přímým vstřikováním. Děkuji Josef
Landi ranzo li 10 nouzový start Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má tento system nouzové startování na lpg a jestli je omezen počet nouzových startů. Mám závadu na benzínové soustavě a potřeboval bych vozidlo dopravit nejlépe po vlastní ose do servisu. Jedná se o Mazda cx 7 2.3 disi turbo s přímým vstřikováním. Děkuji Josef
Ještě jednou, kdybych ty vstřiky Valtek vyměnil komplet za novější T 32, nevím zdali by to šlo, bez nějakých dalších úprav. Řídící jednotku mám A KME.
Ještě jeden dotaz, jak dlouho vydrží reduktor, který již tam je 16 let, je tam asi nebezpečí, že plyn půjde do chladící vody.
Dobrý den Karle,
Seřízení lišty a kontrolu nastavení za jízdy nabízíme v rámci jednoho dne. Po ránu přebíráme vozy do opravy, a tak jak jsou postupně hotové, posíláme zákazníkům SMS. Pro ev. další domluvu nás můžete kontaktovat nejlépe telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička
Díky, špatně jsem to napsal, ta repase se dělala před tím, než se dělaly ty cívky, proto jsem se na to ptal. Jenom se vyměnily ty jadýrka atd. a jinak se nic neseřizovalo, takže by to asi chtělo udělat, jenomže kde. To je na počkání, mám to k vám daleko.
Dobrý den Karle,
Pokud Vám zlobil jeden válec a po výměně cívky vstřikovače nezlobí, patrně je Váš problém vyřešen (pokud se předtím nejednalo o sporadicky se vyskytující problém). Výměnu cívky vstřikovače nenazýváme repasí vstřikovače – funkční části vstřikovače ( jadýrko i gumičky) zůstávají beze změn. Jejich zdvih se výměnou cívky nezmění.
Repasí vstřikovače nazýváme výměnu jeho funkčních dílů – jadýrka, gumiček a pružinky. Po výměně těchto dílů provádíme vždy tzv. zaklepání – vstřikovače necháme chvíli běžet na stolici, pak seřídíme jejich zdvih a následně v autě provedeme kontrolu ev. úpravu nastavení LPG systému, nejlépe i v zátěži – za jízdy.
S pozdravem Ivan Vodička
Děkuji p.Vodička, udělal jsem to, že jsem cívky vyndal, dal je do trouby na asi 120°C na 1/4 hodiny a změřil odpor před a po. Za studena mě ukazovaly všechny okolo 10 Ohmů, což je divné, když je nich 3 Ohmy a po zahřátí jedna ukazovala asi 80 Ohmů, ostatní 3 ukazovaly stále okolo těch 10. Tak jsem dal jinou a zdá se, že závada se již neprojevuje. Jenom ještě nevím, jestli při té repasi by se neměl seřídit také zdvih těch pístků.