Seznam příspěvků

Martin Zach 10.05.2021 23:22

Dobry den, mam Toyotu Rav4 a od montaze LPG systemu, mi auto pri prudkem pridani plynu (najezd na dalnici, predjizdeni) cuka a nechce se mu do otacek. Reduktor je na 240 kW (motor 110 kW) a tento problem je pouze v rozmezi 2900-3200 otacek, jinak vubec. Dle diagnostiky je vse o.k.na benzin to nedela. Trochu se to zlepsilo pri ochuzeni smesy, ale po kratkem case je to stejne a postupne se to spis zhorsuje. Tlak na reduktoru na to nema vubec vliv, naplneni nadrze, nebo zmena dodavatele LPG take ne. Diky, pokud mi napisete Vas nazor.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.04.2021 13:14

Dobrý den tazateli c max,
Přestavba Fordu C-Max s motorem PNDA 1,6 92kW je možná. Pro přestavbu bychom nabídli některý ze systémů sekvenčního vstřikování z naší nabídky, od systému Q-Box Basic výše. Jednotlivé ceny máme uvedeny v našem ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro provoz motorů Ford na LPG bych doporučil některý ze způsobů dodatečné aditivace ventilů a ventilových sedel, podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Provedení přestavby C-Maxe s touto motorizací si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Grand-C-MAX/3806.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Pokud byste měl o přestavbu zájem, můžete mne kontaktovat mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek. Probrali bychom prostorové uspořádání Vašeho vozu (zejména v oblasti umístění nádrže), Vaše požadavky a očekávání ale i převládající způsob použití vozu. Na základě toho bych Vám mohl doporučit konkrétní LPG systém, provedení přestavby a nejvhodnější způsob aditivace ventilů. Z toho by pak vyplývala i finální cena provedení přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička

c max 22.04.2021 20:26

Ford C-MAX 1.6i Ti-VCT 92 KW,r.v. 2013 . Dobrý den je tento motor vhodný k přestavbě na LPG?A popřípadě cena přestavby .děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.04.2021 10:32

Dobrý den pane Havel,
Předně děkuji za Váš příspěvek.
Vámi udávanou chybu : sporadická chyba "redukční převodovky" (evidentně špatný překlad SW) jsme podle našich podkladů registrovali v 08/2015 a odstranili opravou elektroventilu. V 01/2016 jsme měnili LPG nádrž po 10 letech. Naposledy zde máme vozidlo evidované v 07/2020 pro stavu tachometru 271.000km – měnili jsme teplotní čidlo reduktoru. Zároveň jsme v paměti závad BA jednotky vyčetli chybu P0134 - Obvod lambda sondy před katalyzátorem 1, nezjištěna žádná činnost a chybu P0135 – Lambda sonda před katalyzátorem 1, obvod vyhřívání/rozpojený.
Podle stáří nádrže byl LPG systém montovaný pravděpodobně v roce 2006. Jestliže jsou LPG vstřikovače a reduktor skutečně původní, mají svoje „nejlepší léta“ již dávno za sebou. Nicméně, to ještě neznamená, že musejí být příčinou Vašich potíží se startováním. Doporučím Vám, zkuste přepnout na benzin a jezdit pouze na benzin 3-5 dnů po sobě bez jediného, ani krátkého přepnutí do plynu. Pokud by byl na vině špatných startů plynový pohon, mělo by se startování postupně zlepšit. Při provozu na benzin je elektroventil na vstupu reduktoru i na výstupu z nádrže uzavřen. Případnou netěsností reduktoru či vstřikovačů by se plyn z potrubí postupně „spotřeboval“ a dále by nemohl ovlivňovat chod motoru. Pokud by problém se špatným startem přetrvával, bude příčina patrně v benzinové části.
Zároveň bych doporučil zkontrolovat správnou funkci lambdasondy. Pokud námi zjištěné chyby nebyly nahodilé, ale opakují se, nebude funkční ani řízení správného dávkování paliva na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

David Havel 11.04.2021 10:11

Dobrý den pane Vodičko,
teplý motor (Fabia AZL 85 kW, 7U9 65 73) mi odmítá bez sešlápnutého plynového pedálu nastartovat a to i poté, co "dojíždím" již na manuálně přepnutý BA režim. Palivový filtr čistý, do BA přidávám aditiva, diagnostika nehlásí žádnou závadu, kontrola akčních členů tvrdí, že je vše v pořádku. Chtěl bych si jen potvrdit domněnku, že to s LPG nesouvisí, než mi budou zase servisy tvrdit něco jiného, když při posledním servise u vás byla odhalena sporadická chyba "redukční převodovky" a nechal jste se slyšet, že při takovém nájezdu systému (285 tkm) "jednou zůstane LPG viset nebo neotevře". Napadá mě tedy jediné, zda je možné, aby auto nechytalo proto, že "visí" nějaká součástka, která dávkuje do systému zároveň plyn i benzín což studenému motoru nevadí a teplý se "uchlastá". Jak píši, přijde mi to jako hloupost, ale víte jak to v servisech chodí - když nemůžeme najít problém, může za to LPG. Děkuji za odpověď a za čas, který tomuto fóru stále věnujete!

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.04.2021 17:12

Dobrý den pane Pospíšil,
Při Vaší poslední návštěvě v červenci 2019 jsme Vám montovali svíčky Bosch 0242240665. Myslím, že s těmito ani originálními svíčkami chybu neuděláte.
S pozdravem Ivan Vodička

Pospíšil 07.04.2021 19:58

Dobrý den, mám fabii II 1.2 tsi CBZA a od Vás namontovaný systém LPG BRC. Můžete mi prosím napsat jaké zapalovací svíčky doporučujete. Potřebuji je vyměnit a vím, že máte odzkoušené jiné než originál, ale ty od Vás tam už nemám. Děkuji Pospíšil

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.03.2021 08:19

Dobrý den Romane,
„Prodloužení platnosti technické kontroly vozidla (a dalších vyjmenovaných a státem vydávaných dokladů) o 10 měsíců od konce její původní platnosti se týká celé EU. Prodlužují se ty doklady, které propadly v období od 1. září 2020 do 30. června 2021“ (odkaz např. zde: <a href="https://www.mdcr.cz/Media/Media-a-tiskove-zpravy/Platnost-ridicskych-prukazu-a-STK-je-prodlouzena">www.mdcr.cz/Media/Me&hellip;</a> ). Nikde jsem nenašel výklad, který by z tohoto odvozoval také prodloužení platnosti Revize LPG. Právní vzdělání nemám, proto berte tento můj názor pouze jako můj názor.
Povinnost pravidelné Revize LPG není dána nařízením státu ani EU. Odvozuje se od způsobu schválení plynového systému. Nějaká pravidla a podmínky pro provoz platí pro vozidla již výrobcem vyrobená jako dvoupalivová benzin/LPG, pro každou značku (VW, Škoda, Dacia, Opel, Fiat…)odlišně. U vozidel dodatečně přestavěných pro použití alternativního paliva LPG platí ty podmínky, za kterých je tzv. „hromadná přestavba“ schválena. A právě u většiny dodatečných přestaveb prováděných v ČR je jednou z podmínek schválení to, že žadatel o schválení typu přestavby stanovuje bezpečnostní interval, ve kterém je nutné provádět kontrolu LPG zařízení – Revizi LPG. U námi prováděných přestaveb je tento interval stanoven na 10.000km nebo 12 měsíců – podle toho, co nastane dříve.
Proto si myslím, že se Vámi uvedené opatření Revizí LPG netýká.
S pozdravem Ivan Vodička

Roman 14.03.2021 18:44

Dobrý den, dle nařízení EU se díky Covidu mimo jiné prodlužuje platnost prošlé TP o 10měsíců. Týká se toto i prošlé revize na LPG? Děkuji, Roman

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.03.2021 12:23

Dobrý den Adame,
Do Octavií II používáme toroidní nádrže průměru 650 a výšky 240/250mm. Jejich obsah je cca 56-63 litrů, podle výrobce. Každá LPG nádrž se tankuje maximálně na cca 80% své kapacity, tj. cca 48 litrů plynu.
Teoreticky by do úvahy mohla přicházet i interní toroidní nádrž 650/270. Ta má kapacitu cca 80 litrů, ale na výšku znatelně přesahuje hloubku prolisu pro rezervu.
S pozdravem Ivan Vodička