Seznam příspěvků

Zdenek 04.07.2017 13:30

Dobrý den,
mohl byste mi prosím poradit, či sdělit Váš názor na tento problém? Jedná se o Peugeot 308 SW, r.v. 2010, 1,6 I; 88 kw. Auto mám přestavěno na LPG 3 roky a stále se potýkám s nějakým problémem...momentálně nedrží otáčky a má zvýšenou spotřebu oleje - tak 1 litr/10 dní. (denně jezdím 220km) Plynař diagnostikoval nefunkční lambda sondu, čidlo vačkového hřídele a zanesená sedla ventilů=kouřivost. Nalil jsem do benz. nádrže aditivum na pročištění katalyzátoru a posléze čistič LPG. Kouří to méně, hlavně když popojíždím v koloně. Děkuji.
Zdenek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.06.2017 15:24

Dobrý den Adame,
Systémy Epligas nemontujeme, proto se k nim nebudu jakkoli vyjadřovat – nebylo by to seriozní. Souhlasím s Vámi, že jak co funguje poznáte, až když to v běžném provozu denně užíváte. Obdobně např. jídlo v restauraci hodnotím až podle výsledné chuti a vzhledu, a nikoli podle jednotlivých ingrediencí použitých k jejich přípravě. A protože si nemyslím, že by si jeden dobrý kuchař nechal radit od druhého, jaký druh oleje má použít, adekvátně ani já nebudu doporučovat jinému plynaři, které vstřikovače má použít (ani koncovému uživateli jaké vstřikovače má vyžadovat…). Vám bych poradil, vyberte si jednu firmu, které svěříte své vozidlo k přestavbě. Od ní si nechte doporučit, co z jejich nabídky by pro Vaše vozidlo a převládající způsob jeho využívání doporučili.
V roce 2001 se do Fabií montovaly 3 různé motory 1,4 o výkonu 50 kW. Motory AQW a ATZ již podporují protokol OBD2, z naší nabídky bych pro jejich přestavbu doporučil jako odpovídající systém AC Stag Basic event. nejvyšší řadu Q-Next. Pro motor AME 1,4 50kW, který je z pohledu regulace a dávkování paliva na technologicky nižší úrovni by postačoval základní systém naší nabídky, AC Stag 200 GoFast.
S pozdravem Ivan Vodička

Adam 30.06.2017 14:05

Dobrý den, chci nechat přestavět Škodu Fabia r.v. 2001 1,4 50 kW na LPG. Nevím, který z těchto systémů vybrat, STAG Q-Box nebo Elpigas Stella. Když tomu člověk nerozumí, a nechá si to vysvětlit, stejně nejlépe pozná, jak který systém funguje, až se to namontuje a jezdí s tím. Co by jste doporučil vy? Případně jaké vstřikovače? Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.06.2017 11:57

Dobrý den Petře, a vše nejlepší k Vašemu svátku,
Mechanicky nemají pětiválcové motory Volvo s přeplňováním s provozem na LPG žádné problémy. Ve Vašem modelu skutečně může být mírnou komplikací místo, a ještě elektronika motoru.
Váš model snímá tlak benzinu a řídící jednotka podle něj ovládá otáčky benzinového čerpadla. Tento okruh elektroniky bude nutné při provozu na LPG nějakým způsobem eliminovat. V poslední době máme poměrně uspokojivé výsledky s emulací tlaku benzinu prostřednictvím emulátorů firmy AC Stag. Tato emulace přestavbu prodraží o cca 1.500,- Kč, pro přestavbu bychom v tomto případě použili systém AC Stag Q-Max Plus. Konkrétní nabídku bychom Vám udělali po prohlídce konkrétního modelu.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 28.06.2017 21:18

Dobrý den,
Chci jen u Vás ověřit vhodnost motoru k přestavbě.
Jedná se o Volvo v50 2.4i 125kW.Zároveň mám trochu obavy o prostor.Motor je přece jen dost velký.Děkuji

Pavel 26.06.2017 12:54

Děkuji za odpověď, pokud bych se to takto s tou nádrží rozhodl řešit, ozval bych se Vám.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.06.2017 09:56

Dobrý den Pavle,
V principu to možné je. Záleží na velikosti, typu a značce nádrža, cenově také na tom, zda bude možné použít původní potrubí či budeme dávat něco nového.
Proto doporučím, zastavte se u nás s vozem i tou druhou nádrží, podíváme se oč se jedná a odpovíme přesněji.
Také můžete vše (včetně dokladu od nádrže) nafotit a poslat mejlem.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.06.2017 09:56

Dobrý den Luboši,
Omlouvám se, ale neumím uhodnout, co se porouchalo na 15 let starém voze… křišťálovou kouli nemám, a kdybych jen hádal, určitě by to bylo mimo…
Provoz na LPG klade na zapalování větší nároky. Pokud jsou například horší svíčky, vždy se to projeví dříve při provozu na LPG než při provozu na benzin.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.06.2017 09:55

Dobrý den na Oravu Jane,
Já osobně bych si do Hondy FRV nějakou aditivaci namontoval. Ale pravdou je to, že auto jezdí na LPG mnoho let. Pokud víte, že najezdilo ve skutečnosti na LPG x kilometrů a motor nebyl nijak podstatně opravován, dá se předpokládat, že mu provoz na LPG nijak neuškodil. Další otázkou by bylo, v jakých podmínkách a jízdním stylu byl motor provozován, a jakou dostával údržbu. To už se většinou zjišťuje obtížně. Já jsem takto „podědil“ Focuse 1,6 na LPG také bez aditivace, a s vědomím toho, jak občas jezdím, jsem doplnil externí aditivaci ventilů. Od té doby s ním jezdím už cca 5 let bez problémů.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 25.06.2017 14:13

Dobrý den, skončila mi platnost toroidní nádrže a mám doma ještě druhou vymontovanou ze stejného auta, která je mladší a je v pořádku. Je prosím možné ji vyměnit a zapsat do dokladů její výměnu včetně stáří (že ještě není prošlá)? Pokud ano, jak to vychází cenově? Předem děkuji.