Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.10.2016 08:18

Dobrý den Roberte,
To, že po 7 letech provozu motoru odejdou pístní kroužky, ventily i hlava i zdvihátka nepovažuji za „výhru“ ani běžný stav, ale může se to stát i u vozů které jezdí na benzin nebo naftu. Abych ex post hádal příčinu a důvody – to nebudu.
I já nyní jezdím již několik let s vozem, o kterém se říká (stejně jako o Vašem Hyundai), že jeho ventilům provoz na LPG příliš nesvědčí. Používám podtlakovou aditivaci a snažím se, aby dávkovala alespoň trochu odpovídající množství (hlídám si, aby po cca 1000km ubylo zhruba 100ml – u toho podtlaku je to ale pokaždé jiné…). Přívstřik benzinu nemám aktivován, pouze když jsem jel po dálnici v „zemi krále Miroslava“ (v Německu, kde nebývá omezená rychlost a spousta dalších věcí …) delší dobu nad 160km/h (to už bylo nad 4.000otáček), dal jsem to na benzin. Kdybych tak jezdil pravidelně, asi bych si přívstřik aktivoval.
Dále se snažím pravidelně a spíš dřív než později (u mě ne podle kilometrů, ale vždy po jedné zimě) měnit slušný motorový olej. Kvalita paliva (nejen plynu, ale i benzinu) je také důležitá, ale bez rozboru každého tankování ji bohužel stejně nepoznáme. Benzinu vozím v nádrži cca 1/3 – aby nesvítila kontrolka rezervy, ale ne nad ½. To bych měl benzin v nádrži dlouho, a mohl by se kazit (separace jednotlivých složek, „rozklad“ bioložek atd.).
Tento přístup jsem si vzal za svůj, a i když si uvědomuji, že není „absolutním návodem na nesmrtelnost motoru“, mohu jej doporučit i ostatním.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 23.10.2016 22:33

Dobrý den. Měl bych dotaz - je možné odpojit při provozu na lpg benzín pumpu ??? Můj technik říká , že nedoporučuje ... Řeším momentálně problém s benzín vstřiky - zůstávají mi někdy viset a tudíž zároveň s lpg mi jde do válce i benzín ... Samozřejmě motor škube a nakonec nejede ...
Moc by mi pomohlo , než vyřeším tento problém , benzín pumpu odpojit ...
Je to možné ??
Děkuji za odpověď , Jan Slanec.

Filip K. 23.10.2016 11:53

Dobrý den,
prosímvás jakým způsobem se projevuje vadný reduktor?
Děkuji za odpověd

Filip K. 22.10.2016 19:04

Dobrý den,
prosímvás jakým způsobem se projevuje vadný reduktor?
Děkuji za odpověd

David 22.10.2016 18:29

Dobrý den,
kupuji nové auto a chtěl bych si ho po zajetí doplnit přestavbou na LPG. Chtěl jsem se Vás dotázat na motor Ford Duratec Ti-VCT 105k (77kw). Vím, že dřívější verze tohoto motoru šlapaly na plyn dobře, ale nikde jsem nedohledal parametry této údajně modernizované verze.Už jste tento motor předělávali a pokud ano, který systém LPG. Děkuji.

robert 20.10.2016 21:34

Dobrý deň. Vlastním Hyundai Accent 1.4 (2009 rok výroby) a rád by som poznal Váš názor. Po 85000 km od inštalácie LPG (BRC) mi "odišiel" motor. Začalo "žrať" olej, klepali ventily a vo valcoch bol príliš veľký kompresný rozdiel. Oprava pozostávala z frézovania hlavy, výmeny ventilov, piestnych krúžkov a dvihátok. Najazdené dokopy 102000 km, na plyne 85000 km. Chcem sa opýtať, či je to normálne aby motor takto odišiel po 85000 km. Domazávanie ventilov som spočiatku používal, ale po čase som už lubrikant nedopĺňal. Spočiatku som tankoval na Slovnafte, po čase som tankoval na najlacnejších pumpách. Jazdil som takmer nonstop na plyne, samozrejme okrem štartu a zahriatia motora. Teraz si uvedomujem, že som mohol spraviť chybu čo sa týka lacného paliva a že som nedomazával. Agresívne som nejazdil, občas jasne že áno, ale skôr to bola výnimka. Niekde dávnejšie som čítal, že hyundai nemá vhodné sedlá ventilov na LPG. Prosím ak viete poraďte, čo zo spomenutého to mohlo spôsobiť, resp. či je normálne že motor len tak málo vydržal. Chcel by som totiž naďalej jazdiť na LPG, ale zároveň sa vyvarovať chýb, napr. častejším prepínaním medzi jazdou na benzín a LPG, domazávaním ventilov a tankovaním kvalitného paliva. Neviem, či spomínané opatrenia mi pomôžu, aby motor vydržal podstatne viac, ako to bolo v tomto prípade... Inak s autom som bol doteraz absolútne spokojný, ale tento problém bol dosť závažný a nepríjemný. Vďaka za každú odpoveď a pomoc...

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.10.2016 18:26

Dobrý den Davide,
Toyotu Auris 2016 jsme zatím na LPG nepřestavovali, podle technických dat která máme k dispozici, by přestavba měla být možná s oběma motory 1,6. Jednu Corollu 2014 s motorem 1,6 97kW si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Corolla/3907.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Nenašel jsem v podkladech že bychom přestavovali motor 1.33 /byť neuvádíte jeho přesná typ.
Tolik ve stručnosti, v případě dalších dotazů se můžete obrátit na náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.10.2016 18:26

Dobrý den Filipe,
Váš Mercedes má přímé vstřikování benzinu do spalovacího prostoru (podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Pro Váš motor nemáme k dispozici sadu pro přestavbu, proto Vám ji nemůžeme nabídnout.
S pozdravem Ivan Vodička

David D. 19.10.2016 10:04

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na možnost přestavby Toyota Auris 1,6 valvematic (r.v.2016) a Toyota Corolla 1,33 L dual VVTi (r.v.2011). Máte s těmito motory zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Filip 17.10.2016 22:59

Dobry den chtel jsem se zeptat zda je mozna prestavba Mercedesu CLS 2006 CGI 215kw 292k na LPG ? Pripadne jaky model LPG a co by to vubec stalo dekuji mockrat za informaci.