Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.07.2016 16:52

Dobrý den Olgo,
Tříválcové motory 1,2 HTP nepatří mezi mé oblíbené, ten bych si pro svoji potřebu nevybral. Fabie s těmito motory jsou zaměřeny na nízkou cenu a spotřebu, nikoli na vysoký výkon, kultivovaný chod a dlouhou životnost. Přesto je fakt, že motorů 1,2 v různých provedeních jsme přestavovali poměrně velké množství, a nemyslím, že by je provoz na LPG nějak negativně poznamenával. Pro Vaše zvážení zda přestavbu provádět či nikoli bych (kromě faktického stavu vozu i motoru) spíše zohlednil předpokládaný počet kilometrů které ještě s vozem po přestavbě najezdíte, aby se investice vynaložená na přestavbu vrátila a ještě jste něco ušetřila. Pro eventuelní konzultaci mi můžete napsat mejlem, zavolat na náš příjem zakázek, a nebo se i s vozem zastavit.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.07.2016 16:51

Dobrý den Jiří,
Děkuji, a jsem rád, že jste našel servis, který je schopen Vám pomoci.
S pozdravem Ivan Vodička

Olga Š. 25.07.2016 08:57

Dobrý den vážený pane Vodičko, chtěla bych Vás touto cestou požádat o profesionální radu. Zvažuji přestavbu svého vozidla Škoda Fabia 1,2, typ 6Y, rok výroby 2005, 47 kW, 3-tří válec na systém LPG (systém sekvenčního vstřikování). Setkala jsem se s názorem, že tento typ motoru není vhodný pro přestavbu, z důvodu častých poruch u třívalcových motorů. Budu velmi ráda za Váš názor. Předem děkuji.

Jiří 23.07.2016 23:11

Pane Vodičko, dekuji za odpoveď. Duster je skutecne osazen lpg od vyrobce a vy jste jediny ktery vi o cem mluvi. Ostatn " opravari" me jem balamutily. Problem jsem skutecne vyresil , tak ze vuz opravuje firma kde jsem ho koupil. Dekuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.07.2016 11:01

Dobrý den René a Hanko z Příbrami,
Jménem celé firmy Vám děkuji za slova uznání a pochvalu naší práce. Poděkování jsem tlumočil i všem kolegům, kteří se na Vaší zakázce podíleli.
Ještě jednou děkuji, a přeji Vám mnoho levných a bezproblémových kilometrů na LPG.
Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.07.2016 11:01

Dobrý den Radku,
Pro přestavby na LPG jsou obecně vhodnější motory s nepřímým vstřikováním benzinu do sacího potrubí (MPI). Přestavby motorů s přímým vstřikováním (u vozů Kia/Hyundai značeny jako GDI) jsou komplikovanější, podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pro motory MPI bych doporučoval nějaký ze způsobů dodatečné aditivace ventilů.
Pro přestavby přímovstřikových motorů používáme pouze systémy, které dávkují plynnou fázi LPG do sacího potrubí a k tomu přidávají určité technologické množství benzinu. Systémy dávkování kapalné fáze LPG nemáme v nabídce. Podmínky eventuelního omezení záruky vozu po přestavbě musíte konzultovat s jejím poskytovatelem – prodejcem Hyundai. Připojištění mechaniky motoru proti eventuelnímu poškození způsobenému prokazatelně provozem na LPG je možné v několika variantách, pošlete mi na Vás kontakt, a já Vás s jednotlivými možnostmi seznámím.
S pozdravem Ivan Vodička

René a Hanka 20.07.2016 21:56

Dobrý den, chtěli bychom veřejně poděkovat a pochválit Vaši práci při přestavbě auta na LPG. Konkrétně Š Fabia II, 1.2htp 51kW, kterou si u Vás včera vyzvedávala moje žena. Dnes jsem si zástavbu prohlížel a je to řemeslně nejdokonalejší provedení, jaké jsem kdy viděl. Sám mám taky Fabii 1,2htp (270t km) předělávanou na LPG u někoho jiného a jen závidím. U Vás spokojenost od projednání, předání až po převzetí. Děkujeme ještě jednou a prosíme i vzkázat klukům na dílnu!

Radek 20.07.2016 18:23

Mám zájem o montáž plynu do nového vozu kia ceed 1,4 D-CVVT 73kw, nebo 1,6 GDI -přímé vstřikování, jaký z těchto motorů je vhodnější na přestavbu LPG, motor 1,4 má hydraulické vymezování
vůlí ventilů- je to výhodnější vzhledem k zaklepávání ventilů?
Přímaz ventilů je nutný? U 1,6 GDI jde nainstalovat kapalné vstřikování LPG bez přívstřiku benzínu?, je nutný přímaz ventilů? Kia má 7 let záruku, yůstane zachována? Jde u vás připojistit motor na škodu způsobenou plynem? Dekuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.07.2016 16:36

Dobrý den Jiří,
Diagnostiku pro systém Fandi Renzo máme. Pokud je Váš Duster přestavován dodatečně u některé montážní firmy, můžete se u nás zastavit. Pokud se však jedná o tovární přestavbu originál od Dacie, bude komunikace s LPG jednotkou blokována a budete se muset obrátit na importéra vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.07.2016 16:36

Dobrý den Čestmíre,
Pro provoz těchto motorů na LPG doporučujeme používat jednobodové svíčky. My používáme již mnoho let japonské svíčky Denso, pro Octavie buďto starší typ Denso Q20PRU a nebo jejich současnou náhradu – K20TT. Tyto svíčky při provozu na LPG doporučujeme měnit po 20.000km. Existují i svíčky s iridiovou či platinovou elektrodou (např. Denso IK20). Tyto svíčky jsou podstatně dražší, mají od výrobce stanoven interval výměny např. 60.000km. Ale i u těchto svíček je „malým písmem“ dodatek typu „…a nebo jedno zimní období“ , nebo „ … při provozu v městském provozu se životnost snižuje až na polovinu“.
S pozdravem Ivan Vodička