Dobrý den, jak je možné že některé firmy klidně namontují lpg do auta, které má pro provoz na lpg naprosto nevhodný motor (např. některý japonec)? Je to jen byznys bez ohledu na budoucí drahou opravu, kterou si bude muset hradit zákazník? Jak postupuje Vaše firma u problematických motorů? Dále bych se chtěl zeptat na Dacii logan 1.2 - jak je tento motor vhodný k přestavbě? Dacia by jej v případě originální zástavby z výroby měla mít upravený - sedla, hlava.
Dobrý den pane Neuman,
Dá se říci, že motory koncernu VW vesměs zvládají provoz na LPG bez problémů. Zda používá Ford Galaxy 2,8VR6 stejnou hlavu jako Sharan (míněno stejnou původem a ne pouze vzhledem a zaměnitelností) nevím. Dalo by se předpokládat že ano, tento motor není masovka ale pouze výběrový, moc jich nejezdí. To ale skutečně jen hádám.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den přispěvateli č. 2833,
Proč Vaše Mazda se Stagem nepřepíná na LPG? Je možné, že řídící jednotka LPG nemá správný údaj p teplotě reduktoru, „myslí si“ že je reduktor stále studený a proto nepřepne. Pokud by elektronice chyběl údaj o otáčkách motoru, bude „si myslet“ že se motor netočí a také nepřepne. Ale to bez diagnostického spojení s ŘJ LPG nepoznáte. Laicky můžete pouze zkontrolovat neporušenost a správné napojení konektorů. S ostatním si asi svépomocí neporadíte.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den do Loun, Radime,
Podle výsledku rozborů které jsme si zadali měl ze zkoumaných vzorků VAP Saver skutečně největší obsah draslíku. Draslík je hlavní účinná složka (dříve to bylo v benzinu obsažené olovo) aditivace proti zatloukání ventilů. Na druhou stranu nejsem si jist, že je úplně jedno v jakých chemických vazbách je v kapalině obsažen. Tak zdatný v chemii skutečně nejsem. Je možné, že jiné přípravky mají draslík navázán v jiné sloučenině, ze které se snáze uvolňuje. Proto máme v nabídce i další přípravky. Ty měly v rozboru nižší procento draslíku, ale mají za sebou dlouhodobé testy účinnosti (např. v německé zkušebně TUV Nord) v reálném provozu na reálných motorech (např. přípravky ERC, FlashLube, JLM).
Jinak děkuji za pochvalu, s pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Kozar,
Ve Vašem dotazu je patrně nějaká nepřesnost (a nebo nemám dostatek informací já...) Podle mých informací zatím nenabízí firma Lovato sady pro přestavbu 6válcových přímovstřikových motorů. Patrně by Vám přesněji odpověděla Vaše montážní firma. Vždyť oni vědí co, v jakém provedení a do jakého vozu Vám montovali. Já odpovím opět pouze obecně – plynové vstřikovače vydávají při sví funkci zvuk. Je to dáno mechanickým pohybem jadýrka či planžety ve vstřikovači. Vstřikovače typu Lovato K (pokud jsou namontovány i ve Vašem voze) bývají hlučnější.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den p.Vodičko!Dočetl jsem se na vašich stránkách že ač neexistuje ofic.seznam zn.vozů u kterých je přímo nutné přimazávání doporučuje se to po letitých zkušenostech u některých japonských značek,oplů,peugeotů,renaultů a fordů!Momentálně mám v hledáčku Seata Alhambru,Ww Sharan 2,8 v6 150kw se systémem lpg Lovato.chápu dobře že tyto motory snášeji lpg,,lépe"?Vztahuje se to obecně na koncern Ww,Skoda/superb 2,8/?Stejný motor od Ww jako má Sharan je i v fordu Galaxy 2,8 v6 platí to i pro tutu motorizaci forda?Díky za odpověd!
Dobrý den,
Prosím o radu,mám Mazdu3 r.v.2005, 1.6 montáž lpg stag asi třetí rok a najednou zjišťuji že mi motor po ohřátí nepřepíná na plyn a stále jede na benzín. Byla by nějaká rada prosím?
Velice děkuji
Dobrý den pane Vodičko,
dovolte mi ještě krátký dotaz k aditivaci.Pokud platí,že čím více draslíku je obsaženo v kapalině,tím lépe,pak je Vap Saver jasným favoritem.je tomu tak?Je také zajímavé,že se na rozdíl od konkurenčních kapalin dá koupit jen u Vás,v žádném obchodě s mazivy jsem ho neviděl.
Ještě jednou děkuji za odpověď,odborná úroveň tohoto fóra se mi líbí...........
Dobrý den, do auta mi byl nainstalován systém Lovato. Jde o 6valec s přímým vstřikováním. Vstřiky jsou ale oproti provozu na benzín o poznání hlasitější. Je to normální? DĚKUJI
Dobrý den pane Hess,
Přestavba Vašeho vozu na LPG je možná se systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze. Konkrétní nabídku a podrobnosti jsem Vám poslal na Váš mejl. Pro tento motor bych doporučil dodatečnou aditivaci ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička