Dobrý den pane Kolda,
Výrobci aditiv doporučují dávkování 1 litr aditiva na 1000 litrů paliva. Tento údaj může být pro mnohé řidiče obtížně „uchopitelný“. Proto se nejčastěji udává hodnota dávkování 1 litr aditiva na 10.000km, pro snadnější kontrolu běžným řidičem. Tento údaj vychází z průměrné spotřeby 10litrů na 100km. Do této hodnoty se s rezervou vejde většina motoristů. Pro velkoobsahové vozy s šesti a osmiválcovými motory, „ameriky“ 5,7 V8 a další motory pro které není spotřeba kolem 15 litrů žádné velké číslo je nutno dávkování aditiva odpovídajícím způsobem přizpůsobit. U Vašeho motoru 1,4 Turbo 96kW se při normálním způsobu jízdy do 10 litrů paliva určitě vejdete, proto nevidím důvod zvyšovat dávkování aditiva. To je důvod, proč jsem Vám v minulých příspěvcích mírné snížení dávkování doporučoval. Jestli jezdíte v takových zátěžích, že spotřeba paliva přesahuje 10 litrů (to si u přeplňovaného motoru zejména ve spojení s automatickou převodovkou také dokážu představit…), nechte dávkování jak máte.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, opět musím reagovat na Váš předchozí článek. Jak jste uvedl spotřeba u "běžného motoru" by měla být zhruba 1 litr aditiva na 10000 km. Jak by to mělo tedy vypadat u motoru s turbem? (berete tento jako také "běžný motor" nebo ne?) - jedná se o nízkoobjemový motor s turbem konkrétně 1,4 turbo ... Děkuji za odpověď.
Dobrý den Honzo,
Obsah draslíku v aditivu je skutečně podstatný. Proto upřednostňujeme přípravky s jeho vysokým obsahem. Další důležité parametry jsou parametry nosiče (vlastní aditivační kapaliny) zajišťující dávkování a také chemické vazby draslíku v kapalině (doufám že jsem vysvětlení chemiků nezkomolil…). Proto jsme při výběru přípravků které nabízíme zohlednili nejen naše chemické rozbory ale i výsledky testů účinnosti přípravků prováděných akreditovanými laboratořemi. Pokud změníte typ kapaliny v dávkovači, určitě si zkontrolujte nastavení dávkování. Skutečná spotřeba by měla odpovídat u běžného motoru (např. Vaše Lodgy) zhruba 1 litru aditiva na 10 000km (to je 100ml na 1 000km). Pro základní nastavení ve volnoběhu to bývá cca 10 kapek za minutu. Kapaliny VAP Saver míváme běžně skladem, pokud mě paměť neklame tak zrovna VAP Saver se dodává pouze v jednolitrovém balení. Aktuální informaci o momentálním stavu zboží na skladě se dozvíte u kolegy Rampoucha, kontakty máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den,
koukam na chemicke rozbory ventily chranicich kapalin ktere mate na strankach a chtel bych se zeptat,pokud je nejdulezitejsi parametr k ochrane mnozstvi drasliku,tak vychazi nejlepe VAP saver.Nyni mam od vas nainstalovan Flashlube a protoze mi dochazi kapalina,tak uvazuji ze bych ji nahradil kapalinou VAP saver.Je mozne tuto kapalinu nalit a pouzivat ji se sadou urcenou pro kapalinu Flash Lube? Pokud ano,doporucujete zachovat kapavost u kapaliny Vap saver 12 kapek/min u motoru 1.6 8V 60kW u Dacia Lodgy,a jeste otazka,prodava se vetsi baleni nez 1L? Diky za info
Dobrý den pane Berger,
Pro přestavbu motorů s přímým vstřikováním je vždy podstatný typ motoru (motorkod – např. CDAA, CBZB atd – viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-s-primym-vstrikovanim-benzinu/3871.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Přestavbu koncernového vozu 1,8 TSI jsme prováděli se systémem Zavoli, bohužel zatím nemáme vozidlo v naší fotogalerii). Zjistěte si podle velkého TP přesný typ motoru a kontaktujte náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80. Kolegové (já jsem dočasně mimo firmu) prověří zda je pro váš typ vozu k dispozici sada pro přestavbu a domluví si s Vámi podrobnosti event. přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Štajn,
Já bych Vám z hlavy poradit neuměl, ale doporučení máte níže od jednoho z čitatelů našeho fora. Hodně štěstí v plynofikaci Vašeho vozu.
Ivan Vodička
Dobrý den pane Novák,
Děkujeme za veřejné poděkování naší firmě. Jsme rádi že jsme Vám mohli pomoci.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Kolda,
Pokud je spotřeba dlouhodobě vyšší, doporučil bych nastavení na odpovídající úroveň. Když už máte elektroniku, tak ať dělá to, co má.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,mám dotaz,zda lze namontovat LPG do vozu 1,8 TSI.
Děkuji za odpověd.Berger