Dobrý den pane Žídek (a Honzo, Ivane a Davide)
Přestavby motorů s přímým vstřikováním mají svá specifika, která jsou dána zejména způsobem vstřikování benzinu. Zatím nejčastěji používaným řešením je sekvenční vstřikování plynné fáze LPG do sacího potrubí motoru, a současné „přivstřikování“ benzinu. Pro přestavby přímovstřiků (obchodní označování FSI, TSI, TFSI, DISI, THP, GDI, atd) se vždy používají programy, které mají jednotliví výrobci vyvinuté a odzkoušené pro ten daný typ motoru. Procento použitého benzinu je dáno právě tou specifickou vnitřní strukturou programu, je různé pro různé otáčky i zatížení motoru, (u některých je např. celý volnoběh pouze v benzinu), a pochopitelně také pro každý typ motoru. Tento parametr se nedá měnit, spotřeba benzinu bývá cca na 20-40%, právě podle provozních podmínek a toho kterého programu. Teplota přepnutí bývá nastavitelná, ale u některých systémů se nedá nastavit níže než např. 40 stupňů.
Pro kontrolu funkce Vám doporučím návštěvu Vaší montážní firmy, event. se obraťte na dovozce systému Tartarini, ať Vás nesměruje na některého svého dealera.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Zuska,
Děkuji za Váš pozitivní příspěvek. Těší mě, že se objevují i kladné reakce, i když vím, že forum slouží v naprosté většině k probírání problémů. O to víc nás Vaše pochvala těší, děkujeme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,před necelými 2 roky a 30000km jste mi dělali repas LPG - nové vstřikovače+nový reduktor protože auto BMW E46 318i mělo problémy i s jízdou na benzin což jste říkal že na to má vliv že jsou vstřikovače lpg špatné a tím pádem jsou špatné adaptace motoru a proto nejde auto ani na benzin. Je pravda že po repasu se vše srovnalo. Je normální že by po 30 000km odešly vstřikovače LPG znovu? Jde o žluté vstřikovače AC STAG? Auto opět zlobí i na benzín a hlavně lpg vstřikovače opravdu silně cvakají? Jaká je záruka?
Dobrý den,
dovezl jsem si auto z Německa s LPG FRONTGAS a potřebuji ho seřídit.V servisech tento plyn neznají,nemá někdo s tím zkušenost?
Dobrý den Martine,
servis Tartarini dělá v Brně firma AGW v Líšni. Pěkný den všem příznivcům LPG.
Dobrý den pane Dvořáku, chápu Váš názor, věděl jsem že ta Mazda nebude mít spotřebu malou, avšak chtěl jsem vůz 4x4 a proto jsem volil takhle.
Pro pana Ivna, prosím, tu spotřebu máte Vámi spočtenou nebo dle palubního PC? a Dotaz, píšete 10 l lpg, tj. vy máte na plyn nižší spotřebu než na benzín? Tu spotřebu máte krátké vzdálenost, město? A ještě prosím jestli nemáte kontakt na tu firmu v Brně. Předem děkuji
Pro Jirku: Lze použít jiné, "tak nějak" to na ně pojede, ale už to není ono. SGI membránové vstřikovače lze i repasovat (není to uplně profi práce - esteticky, ale nadějná cesta to je). Dělá to nějaká firma v Praze.
Zdravím diskutéry. Mám Subaru Forester 2.0i 98 s plynovým systémem AG SGI, poslední dobou pozoruju zvýšenou spotřebu obzvlášť při pohybu ve městě a špatné startování, proběhla i očista reduktoru (i kontrola mambrány) a rekalibrace s diagnostikou ale situace se pořád nemění.
S největší pravděpodobností budou viníkem vstřiky které nové bohužel stojí docela raketu. Máte někdo zkušenosti jestli je možné použít jakoukoli levnější alternativu?
Dobry vecer, pane Ivane.
Mate pravdu. Kazdeho nebavi jezdit autem s tak malym vykonem a to je dobre. Na druhou stranu. Kdyz si koupim auto s konikem ve znaku, tak nemuzu plakat, ze jsou drahe servisni prace. Na tom je nejlepe Leos Mares. Proste, kdyz si koupim auto s meeeega vykonem a obsahem pres 2 litry, no tak mu ten vykon musim necim dodat. To auto za 7litru LPG jezdit nebude. Mozna jen tehdy kdyz ho budu na neutral tlacit po rovine. Kazdopadne jsem nechtel pana Martina urazit ani nastvat,ale chtel jsem aby si dal 1 a 1 dohromady.
Pane Honzo, nevím proč osočujete pana Martina z toho že je uplakaný. Každého nebaví jezdit s auty které mají 100kw a musíte je tlačit do kopce. Já sám mám 2 Mazdy CX7, na lpg mám s nima ujeto přes 200 000km a jezdí super za 13l,2-3l benzínu a 10l lpg.Mám v nich zařízení Elpigas a jsem spokojen.Pane Martine, máte auto špatně seřízené, v Brně je firma co má zastoupení Tartarini, tak se na ně obratte.