Seznam příspěvků

Martin 16.12.2013 21:52

Pane Vodičko, děkuji Vám za odpověď, sám za sebe preferuji jednoznačně benzín, jediné co mi na něm vadí je jeho cena u pumpy, to by LPG mohlo vyřešit, takže se po svátcích za Vámi asi zastavím, děkuji a přeji pěkné svátky.
LPG 4REVER :-D:-D:-D

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.12.2013 13:38

Dobrý den Slavo,
Pokud máte ve Felicii válcovou nádrž a chtěl byste toroidní, je to možné. Cena 5.960,- Kč platí tak, jak ji máme uvedenou na stránkách i ve Vašem případě. Navíc bude potřeba vyměnit i LPG potrubí od plnění k nádrži i od nádrže do motoru (vstup a výstup z toroidní nádrže bude v jiných místech než u Vaší původní nádrže). Na výměnu nádrže se můžete objednat na čísle našeho příjmu zakázek 777 30 50 80, provádíme ji během jednoho dne. Výměnu zároveň potvrdíme do „Přílohy k TP“ – v dokladech od plynu, tak si je nezapomeňte vzít s sebou.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.12.2013 13:37

Dobrý den Martine,
Jak asi tušíte, budu upřednostňovat LPG pohon. S tím mám na rozdíl od nafty bohaté zkušenosti a dlouhodobě se jím zabývám. Takže Váš dotaz zkusím uchopit trochu jinak. Píšete, že najezdíte cca 20000km ročně, ale nepíšete jak dlouhé trasy. Obecně se diesel doporučuje zejména pro delší cestování. Pokud budete převážně jezdit trasy „napříč republikou“ byl by patrně diesel vhodný. Naopak, pokud bude převládat městský nebo příměstský provoz s jednotlivými jízdami cca 30-100 km, bude vhodnější provoz na LPG. A pokud převládají jednotlivé jízdy do cca 5 km délky, asi bude nejvhodnější provoz na benzin. Jestli jezdíte z Čakovic přes Harfu, zastavte se. Zkusíme lépe rozklíčovat Váš provoz, ale i zvyky a zkušenosti z Vašich předchozích aut a očekávání spojená s provozem na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Slavo 16.12.2013 11:20

Dobrý deň,
mam feliciu 1.3 mpi, r.v. 98, lpg systém BRC, v roku 2014 konci platnosť nádrže - valcova objem 60l, je možná jej výmena za diskovú? A pri takejto vymene platí Vaša cena 5960kc? Ďakujem

Martin 15.12.2013 14:27

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem - plánuji koupi ojetého vozu (Škoda Octavia), váhám mezi benínem 1,6/75 kW (+přestavba LPG) a nebo dieslem 1,9TDI 66kw nebo 81kw Nevím, která varianta je pro mě výhodnější.

Benzinová Octavia jezdí za cca 8-9 l/100km N95 (takže počítám kolem 9-10 l/100km LPG.
U toho LPG mi jde hlavně o to, že v těch "jednoduchých" výpočtech nikdo nezohlední zahřívání motoru na benzín, + revize, emise LPG,...
Taky mě zajímá, zda v případě dané motorizace by bylo za potřebí přimazávaní či nikoliv?

Diesel jezdí za 5-6 /100km. Možná dražší srvis? Na druhou stranu, staré rotačky jsou vyhlášené spolehlivostí a servis nestojí toliko jako TDI PD....

Poraďte mi, co je cenově výhodnější? Najezdím do 20 000km, 30%město, 50%okresky, 20%dálnice.

Jsem z Čakovic, takže se kdyžtak můžu stavit, ale uvítám nastínění předem, písemně.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.12.2013 17:43

Dobrý den Jardo,
Hádal bych na tzv. „zpětný zášleh“, ke kterému může občas dojít u starších systémů s klasickým systémem na centrální směšovač. Ale pochopitelně že po krátkém pohledu pod kapotu bych mohl hádat přesněji – viděl bych typ LPG systému, provedení, stav motoru a příslušenství… A prasklo Vám skutečně sací potrubí nebo (jak bývá častější) těleso vzduchového filtru a hadice spojující těleso vzducháče s tělesem škrticí klapky? To že proběhla před dvěma měsíci Revize LPG (to je vlastně kontrola těsnosti a mechanického stavu systému…) není pro eliminaci rizika zpětného zášlehu (pokud to byl skutečně Váš případ) nijak podstatné.
S pozdravem Ivan Vodička

Jarda 13.12.2013 16:30

Dobrý den, prosím o radu. Mám Peugeot 406 1.8 16V, při startu se mi ozvala z motorového prostoru rána, po kontrole jsem našel prasklé sání. Startoval jsem na benzín a revize lpg proběhla před dvě měsíci. Co to mohlo způsobit? Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.12.2013 08:00

Dobrý den Roberte,
O plynovém systému Irmscher slyším poprvé, takže nedokážu poradit. Je možné, že se jedná ve skutečnosti o výrobek nějakého běžného výrobce plynových komponentů, pouze který nese obchodní název objednavatele Irmscher. To se však pozná až po prohlídce vozu, event. úspěšném pokusu o spojení diagnostiky s jednotkou LPG. Pak by mohl být systém servisovatelný. V opačném případě jezděte dokud to půjde, a pak jako celek vyměňte. Téma servisu dovozových LPG systémů se opakuje neustále dokola, výhodnější skutečně bývá dovézt vůz bez plynu, a ten si nechat namontovat v ČR.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 12.12.2013 19:18

Dobrý den, mám Opel Zafira 1,8 se systémem lpg Irmscher, chci se zeptat na servis. Děkuji s pozdravem Robert

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.12.2013 08:48

Dobrý den Pepíno,
Pokud Vám auto po vyřazení nedrží volnoběh a motor chcípne, doporučím opravu. Takhle na dálku, bez znalosti typu vozu, LPG systému atd. bych pouze hádal a to ve velmi širokém spektru možných závad.
S pozdravem Ivan Vodička