Dobrý den Kamile,
V přestavbě Citroenu C5 2,0 nevidím problém, použít můžeme některý ze systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). V naší fotogalerii např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/C5/3619.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> si můžete prohlédnout provedení přestavby tohoto vozu na LPG se systémem BRC. Pro objednání termínu přestavby doporučuji tel. kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat,mám takový problém,že pokud jedu na LPG a vyřadím do neutrálu,motor mi chcípne.Co mám s tím dělat.Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Rád bych provedl přestavbu na voze CITROEN C5 2,0i 16v r.v.2009 103kw.Zajímá mne zda je toto možné provézt u Vás za jakých podmínek a zdali je tento typ motoru vhodný na LPG.
Děkuji za odpověd.
Dobrý den Rici,
Osobně bych zvolil pro provoz na LPG Octavii 1,6 MPI 75kW. Přestavba je bezproblémová, ověřená na poměrně velkém počtu vozů. Doporučil bych italské systémy sekvenčního vstřikování Lovato nebo BRC, event. i polské AC Stag. Fungují principielně stejně, liší se cenou (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ) a obecně řečeno životností a stálostí parametrů systému. U Citroenu C5 1,6 THP (předpokládám že s motorem 5FV) je vše jinak. Tento motor má přímé vstřikování paliva do spalovacího prostoru (u koncernu VW označované jako FSI). Pro přestavbu je nutné použít sady vždy specielně uzpůsobené výrobcem LPG pro konkrétní daný typ motoru. Pro motor 5FV je již sada vyvinuta a uvedena na trh, jedná se o výrobky italských firem Lovato Direct Injection, a nebo Landi Renzo Omegas Direct. Ceny těchto přestaveb jsou na úrovni 38-40 tis., a i při provozu na LPG je do motoru z technologických důvodů částečně dávkován benzin (různé množství podle momentálního zatížení motoru). Výrobci udávají obecně cca 15-30% benzinu, 70-85% plynu. Proto je i návratnost této přestavby delší. Pokud byste měl vážný zájem o přestavbu (zejména u přímovstřikového motoru Citroen), probrali bychom podrobnosti telefonicky, a nebo se u nás můžete zastavit osobně.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den. Uvažuji o koupi vozu s možností přestavby na LPG. Rozhoduji se mezi Škoda octavia II 1,6 MPI a Citroen C5 1,6 THP 155k. Rád bych,znal Váš názor na vhodnost přestavby,doporučení systému a ceny.Děkuji za ochotu.
Dobrý den Jaroslave,
Voda u reduktoru může unikat buďto mezi hadicí a kolínkem výstupu z reduktoru, nejčastěji proto, že hadice ztvrdne a netěsní. Pak je vhodné vyměnit hadice – máme v metráži. Dále může být únik mezi kolínkem výstupu a tělesem reduktoru, pak to většinou vyřeší výměna kolínek, také máme skladem za cca 50,- Kč kus. Cena práce by byla účtována v hodinové sazbě 450,- Kč, zejména podle přístupnosti reduktoru a připojení vodních hadic.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Rosťo,
V zimě bývá spotřeba větší, je to dáno zejména delší dobou studeného chodu motoru. Nakolik se tento jev promítne do spotřeby benzinu, a z jaké části se přenese do spotřeby plynu je individuelní, u každého auta a provozních podmínek je to jinak. Důležité jsou dvě věci – zda benzinová ŘJ nesignalizuje rozsvícením kontrolky závad problém s bohatostí směsi (ať již chudou či bohatou) a jízdní projev vozu. Pokud i přes to, že by elektronika nesignalizovala problém a auto jelo bezproblémově budete mít pocit neúměrné spotřeby, je pochopitelně možné domluvit si kontrolu funkce LPG systému. Zkontrolovali bychom nejprve funkce LPG systému v různých jízdních režimech v běžném provozu (a v případě potřeby upravili parametry), a následně prověřili i fázi studeného startu, prvního přepnutí na LPG a fázi ohřevu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
chtěl jsem se zeptat, zda je možné přetěsnění nebo výměna "kolínek" reduktoru(vstupní a výstupní trubičky, na které jsou napojeny hadice z chladícího okruhu vozidla). Jestli ano, jak jsou tedy obě možnosti finančně náročné? Díky za odpopvěď. (BRC Genius 24 Sequent - snad jsem opsal dobře typ)
Dobrý den,
rád bych se zeptal zda je normální nárust spotřeby plynu v zimím období až o cca 2l/100 km. (jen bych dodatl, že na zimním pneu jsem jezdil po celé léto) auto mám přstavěno od března a myslím e takovou spotřebu jsem jistě neměl. Měl bych navštívit servis? (Škoda Fabia2, Lovato, montováno u vás)
Děkuji Rosťa
Dobrý den Petře,
Revize LPG stojí 296,-, 4 jadýrka vstřikovačů Valtec 400,-, Repase lišty LPG 560,-, nastavení LPG systému po repasi lišty cca 400,-Kč (podle typu SW Vaší jednotky a nutného času). Pokud by bylo potřeba tak LPG filtry cca 50-250,-Kč, a jejich výměna cca 330,- (podle typů). Takže když bych tyto položky sečetl a přidal DPH, byla by koncová cena servisu cca 2.000-2.800,-Kč vč. DPH. Pokud by byl provoz v pořádku a neprováděli bychom repasi LPG lišty, zaplatíte pouze Revizi LPG (360,- vč. DPH), naopak pokud by byly potřeba další práce či materiál, cena bude adekvátně vyšší.
S pozdravem Ivan Vodička