Dobrý den Františku,
Ford S-Max není často přestavovaný model, problém je právě v umístění nádrže. U těchto vozů jsme zatím neprováděli přestavbu s toroidní nádrží. Pro posouzení variant velikosti a umístění nádrže doporučuji prohlídku Vašeho konkrétního modelu (právě z důvodu 7místné karoserie se obávám, že mnoho variant nenajdeme). Jinak motoricky 2litry 107 a 2,3 118kW nepředstavují problém, pouze bych doporučil aditivaci ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Michale,
Přestavba Volva XC 90 může přinést částečné komplikace, některé motory jsou vybaveny elektronickým snímáním tlaku paliva. Pro možnost přestavby doporučuji prohlídku Vašeho konkrétního motoru a jeho provedení. Aditivace ventilů si myslím nebude nutná, ale pro Vaši jistotu její použití nic nevylučuje.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Radku,
Aditivaci VAP Saver a FlashLube považuji za obdobně účinnou. FlashLube prošel testováním účinnosti v německé zkušebně TUV – viz zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/FlashLube---certifikovan-TUV-NORD-Mobilitat/3551.html">neptun-harfa.cz/Flas…</a> , a VAP Saver obsahuje podle chemického rozboru o něco více účinné látky, dá se tedy předpokládat, že i jeho účinnost bude dostatečná. Osobně bych oba přípravky nekombinoval, držel bych se jedné značky a pouze kontrolovat správné dávkování – cca 1 litr na 10.000km.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli 1038 a 1039,
Holandské systémy Vialle nemáme v nabídce, nemáme SW, schémata ani ND. Proto Vám servis nenabídneme. Doporučuji internetovské vyhledavače, a popřeji úspěšné hledání servisu, který by Vám s tímto plynovým systémem pomohl.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, uvažuji o koupi jetého s-maxe. Chtěl bych se zeptat, je vhodná úprava u jeho motorů (zejm. 107kW - 140PS a 118kW - 160PS)? A dále, je možná úprava s nádrží v otvoru rezervy (chceme zachovat 7 míst) a jaký je eventuální dojezd na při této možnosti (Váš hrubý odhad)? Velmi děkuji za Váš čas.
Dobrý den.Řeším přestavbu LPG u volva XC90 V8 4,4i,jaká značka by se nejlépe hodila?A také jestli zvolit aditivaci nebo radši přivstřik benzínu při vysokých otáčkách?Děkuji za odpověď!
Je pro ventily lepší FlashLube nebo VAP-SAVER? Pokud FlashLube mohu do auta s kitem VAP-SAVER nalít olej Flash-Lube? Díky předem za názor.
K FIATU STILO POD Č.1038: Ještě bych dodal,že většina komponentů je Zn.: VIALLE LUX a směšovač je zn. KEURNER (podle zápisu v příloze k TP.
Mám FIAT Stilo 16.16V dovezený z NL s LPG- t.zv.Holanďanem. Delší dobu mi motor "pocukává" a teď mi na přepínači "Benzín-LPG" začaly při provozu (i po ohřátí)blikat obě kontrolky a motor zhasíná na volnoběh. Dá se z tohoto popisu identifikovat závada?
Je někde v ČR servis,který opravuje tato zařízení? Na Rakovnicku jsem podobné nenašel a jinde mi bylo řečeno,že toto Holandské neopravují.
Dobrý den Čestmíre,
koncernové motory 1,6 74kW jsou jedny z nejčastěji přestavovaných motorů na LPG. Provoz je bezproblémový, aditivace vetilů FlashLube není potřeba.
S pozdravem Ivan Vodička