Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.08.2012 18:37

Dobrý den Tomáši,
V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> si můžete prohlédnout realizaci přestavby Vámi poptávaného modelu. Přestavba tohoto vozu má určitá specifika, ale jak vidíte, je reálná.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.08.2012 18:36

Dobrý den Milane,
Systém sekvenčního vstřikování LPG potřebuje funkční lambdařízení bohatosti směsi. Pokud bude následkem částečné disfunkce katalyzátoru závada na řízení bohatosti (např. z důvodu reakce lambdasondy za katalyzátorem), nelze přestavbu realizovat. V opačném případě ano.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.08.2012 18:34

Dobrý den Pavle,
Pro přestavbu Vašeho C-Maxe můžeme použít některý z námi nabízených systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Osobně bych preferoval systém BRC, ale záleží i na stáří vozu, a převažujícím způsobu jeho používání. Pro případné upřesnění doporučuji tel. kontakt s naším příjmem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička.

Honza P. 27.08.2012 21:38

Dobrý den,dva roky mám od Vás namontovaný plyn v O.vectra typ motoru z18 xe(stag 300+,tomasetto,sq ac,valtec). Chci se zeptat zda se dá celý tento systém přendat do fabie 2005 1.2htp typ motoru bme a kolik by případná přestavba stála. Děkuji

Jan L. 27.08.2012 18:33

Dobrý den, měl bych zájem o LPG do mého Ford Mondeo MkIII, rv2002, 2.0i 107kW, dle TP by měl mít motor CJBB, ale minulý rok jsem motor měnil a mám teď CJBA, stejné parametry. Mám dva dotazy, první: Svítí mi diagnostika, nechával jsem si načíst chybu a následně smazat, měl by to být EGR ventil, ale jeho funkčnost jsem si nechal zjistit a prý funguje, ale chyba se po čase znovu objeví. Mohu nechat LPG namontovat i s touto vadou nebo bych ji měl odstranit před montáží? Resp. je možno si nechad závadu zjistit, popř. i odstranit u vás?Druhý: Je u tohotu vozu nějaká dlouhodobá zkušenost s opotřebením ventilových sedel v hlavě? Je nutno přimazávat do směsi LPG?
Děkuji.

Tomáš P. 27.08.2012 17:52

Dobrý den , máte zkušenosti s plynem bo Berlinga r.v. 2010 1,6 ccm ,88 kw oslovil jsem pár firem a bylo mi řečeno,že to je problémový motor.Děkuji ze odpověd Tomáš P.

Milan N 27.08.2012 17:40

Dobrý den, u mého vozu Ford Focus (benzín) rok výroby 2004 je částečně nefunkční katalyzátor. Vůz má nákladný dvoucestný katalyzátor a funkční je jen jeho první část. Po seřízení je vůz schopen bez problémů projít kontrolou emisí. Předpokládá přestavba na LPG plně funkční původní katalyzátor, nebo by mohla být současný stav dostačující?

Pavel 27.08.2012 16:42

Dobrý den, můžete mi prosím doporučit co namontovat do Fordu C max 1.8 /92kW Flexifuel. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.08.2012 08:17

Dobrý den tazateli č. 857,
Předně jsem rád, že Vám Qashqai funguje bez problémů. Moje zkušenosti jsou povětšinou takové, že při provozu na LPG dochází k navýšení spotřeby o cca 1-2 litry. Další podstatnou otázkou je, zda nesvítí „kontrolka motoru“ – mohla by hlásit bohatou směs, ale to se asi neděje, to byste napsal. A potom vidím šanci na úpravu parametrů s výsledkem o cca 1 litr nižší spotřeby jako málo pravděpodobný. Navíc středně velké SUV s motorem pouze 1,6 o výkonu 84kW se spotřebou do 10 litrů mi přijde odpovídající. Ale přesto nevylučuji kontrolu funkce za jízdy v běžných zátěžích, možná bychom našli určitý prostor v přechodových režimech.
S pozdravem, Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.08.2012 08:17

Dobrý den pane Daniel,
Přestavba BMW X5 s šestiválcovým řadovým motorem 3,0 není problém. Pouze možnosti typů a umístění LPG nádrže se u tohoto modelu různí v závislosti na vybavení vozu. V naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/BMW/3176.html">neptun-harfa.cz/BMW/&hellip;</a> si můžete prohlédnout různé varianty, dané zejména velikostí akumulátoru, přítomností vzduchového kompresoru systému tlumení a odpružení, event. další elektronikou. Cena přestavby je cca 30-40 tis. Kč, podle provedení přestavby a použitého systému.
S pozdravem Ivan Vodička