Seznam příspěvků

Kopecký 22.11.2010 10:09

DObrý den. Zkoupil jsme audi a6, 4.2, V8, 246kw. rv. 11/2004. Chtěl bych auto přestavit na lpg. Jaký systém doporučujete a je nutné pro tento motor flashlube?

Ivan Vodička (technik) 10.11.2010 11:31

Dobrý den pane Čikvásek,
Vaše BMW 530 s motorem N52B30 o výkonu 190kW můžeme přestavět na LPG se systémem BRC Sequent Plug&Drive a cenou přestavby 41.000,-Kč. Přestavby by trvala 2-3 pracovní dny, pro domluvu termínu doporučuji nejlépe telefonický kontakt na příjem zakázek 777 30 50 80. Komplikace při přestavbě i provozu tohoto vozu nepředpokládám. BMW s podobným motorem po přestavbě na LPG se systémem BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/X5/1319.html">neptun-harfa.cz/X5/1&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Čikvásek 08.11.2010 22:52

Vážení přátelé, žádám o konzultaci zda byste dodporučovali provést přestavbu na plyn ve voze BMW 530 Xi z roku 2005? Jedná se o motor výkonu 190 kW v úpravě "M". V případě, že ano , tak jak dlouho by přestavba trvala, kdy by bylo možno úpravu provést a jaká by byla cena přestavby a cena nádrže místo rezervního kola. Nemůže dojít po přestavbě k nějakým komplikacím v provozu mototru, nebo k jeho poškození. Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik) 08.11.2010 11:38

Dobrý den pane Svoboda,
Přestavby Mondea ST220 s motorem typu Duratec – ST MEBA o výkonu 166kW jsme již v minulosti prováděli, (byť tento motor skutečně není tak běžný). Pro přestavbu jsme použili jak systém BRC tak i Stag 300. Vozy bohužel nemáme nafocené v takové kvalitě abychom je vystavili v naší fotogalerii. Ale pokud se mi ozvete a dáte e-mailovou adresu, mohu Vám poslat alespoň obrázky motorové části. Kontakty najdete zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Kontakty/1169.html">neptun-harfa.cz/Kont&hellip;</a> , nebo mi můžete poslat e-mail přímo na adresu: <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> . Ceny přestaveb dle ceníku <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/1143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> jsou 34.000,-Kč pro AC Stag 300, a 41.000,- Kč pro BRC Sequent Plug&Drive.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik) 08.11.2010 10:40

Dobrý den pane Kabeláč,
Vašeho Forda Explorer s šestiválcem 4,0 litru bychom přestavěli za použití sekvenčního vstřikování LPG AC Stag 300 Plus. Cena přestavby by byla 34.000,-Kč. Montáž aditivace FlashLube Valve Saver není pro tento motor nutná.
S pozdravem Ivan Vodička.

Ivan Vodička (technik) 08.11.2010 09:16

Dobrý den paní Filipová,
Předně vyjádřím lítost nad tím, že Vaše předchozí výborné zkušenosti s LPG byly takto narušeny.
Bohužel neuvádíte příliš technických podrobností – např. nevím o jaké plynové zařízení a od kterého výrobce se jedná. K takovýmto zpětným zášlehům může docházet u starších systémů s centrálním směšovačem – to je jeden z důvodů, proč je k montáži do podobných vozů nenabízíme. Na druhou stranu se zmiňujete o vstřiku, který údajně propouští – nevím, zda se jedná o vstřik benzinový nebo plynový. Konkrétní technickou radu nebo označení viníka Vašich problémů ode mne nečekejte – na základě neúplných informací zprostředkovaných – nezlobte se – laikem, nejsem schopen jednoznačně odhalit příčinu. Ale obecnou radu bych měl. Jednejte o odstranění vady s firmou, která přestavbu provedla. Trvejte na odhalení příčiny problémů (ať je vada na plynové či benzinové části), jejím odstranění a uvedení vozidla do funkčního stavu. V případě, že to nebudou schopni opravit vlastními silami, mohli by Vám nabídnout, například i to, že opravu zajistí jinde. Pokud nebudou schopni vozidlo zprovoznit, existuje pochopitelně i možnost odstoupení od smlouvy. Ale jako primární bych viděl jednání. Ostatně soudní znalec, právníci – ti pouze označují viníky (a často vidíme dva naprosto protichůdné názory na jednu kauzu), televize může medializací varovat ostatní zákazníky, ale auto Vám zprovozní pouze automechanik. Závěrem Vám popřeji pevné nervy při řešení Vaší situace.
Ivan Vodička

Svoboda 08.11.2010 09:14

Dobrý den,

chtěl jsem se Vás zeptat na Váš názor na přestavbu Forda Mondeo ST220 3.0 V6 166KW. Nepředstavuje přestavba pro motor nějaký problém. Přeci jen to není úplně obvyklý motor a po silnicích jich mnoho nejezdí.

Děkuji,

Svoboda

Kabeláč 07.11.2010 18:14

Dobrý den rád bych se zeptal jaký systém a na kolik přijde přestavba vozu Ford Explorer 4,0 rv.1998 a jestli je nutné montovat doplněk Flaslube na ochranu ventilů. Děkuji Kabeláč

Filipová Monika UL 07.11.2010 06:55

Dobrý den.
Dne 2.6.2010 jsem si u jisté společnosti(né u Vás)nechala nainstalovat LPG,jsem stále na cestác a úspora je veliká.Měla jsem výborné zkušenost s LPG již za jiného režimu.Mám vůz VW Golf IV 18 20ventil.Bohužel 13.9 2010 pri startu došlo k silnému výbuchu pod kapotou-roztrhlo se sání a auto bylo odtaženo.Oprava proběhla a já doufala,že je již vše v pořádku-prý jsem vyjímka a stává se to jediněle.K mému překvapení se případ opakoval 5.11.2010 a auto opět odtaženo.Když mi ho vraceli tak prý si mám sehnat vstřik-prý propouští a sání,které je po těchto výbuchách již moc lepené.Nelíbí se mi jednání firmi,jak jsem četla na Vašich stránkách,tak si nejprve auto překontrolujete diagnostikou a následně provedete monáž.Měla jsem auto v pořádku ajejich vinou popraskalo sání a já mám opět platit?Jsem sama a než dám pár korun dohromady,je to velké odříkání,jsem invalidní a auto potřebuji.Prosím Vás o pomoc a názor na jednání této firmy,zatím ji nechci zveřejnitmale mám již kontakt na soudního znalce,ale je to vše stále o penězích,v případě jejich přístupu se však obrátím i na jistý pořad v Tv.
Vás prosím o radu jako nezávislou firmu k jejich postupu.To auto má plyn 3 měsíce a dvakrát bouchlo,to není normální.
Věřím,že mi poradíte v případě jak mám postupovat.
Děkuji a přeji hezký den,Filipová Monika

Ivan Vodička (technik) 03.11.2010 17:42

Dobrý den Lukáši,
Vaše Ibiza 1,0 37kW se vyráběla v letech 1999-2002, ve třech verzích řízení motoru, jedná se o čtyřválec se sekvenčním vstřikováním benzinu MPI, vybavený řízením OBDII (kromě motoru typu ALD). Pro přestavbu bych doporučil systém AC Stag 300 Plus s cenou 28.000,- Kč. Pokud máte motor typu ALD, mohli bychom Vám ušetřit tisícikorunu a použít softwarově „slabší“ verzi LPG systému – AC Stag4 (ale 300Plus je lepší, za tu tisícikorunu navíc to stojí…). Ze zkušeností si myslím, že ochrana ventilů FlashLube do tohoto motoru potřeba není – koncernové motory s materiálem ventilů problémy nemívají.
Váš dotaz na Lovato opět vyžaduje delší odpověď. Lovato je tradiční italská značka, která již na českém trhu před lety úspěšně působila. Pak se ale vytratila, a byla „nahrazena“ jinými výrobky. Před nedávnem se však značka Lovato na našem trhu opět objevila. Typ Lovato Easy Fast vypadá velmi slibně. Softwarově vychází z dílny AEB. To znamená, že vnitřní algoritmy budou velmi podobné těm, která se v ČR úspěšně používají i v zařízeních Landi Renzo Omegas nebo Tartarini. SW nastavení je velmi podobné možnostem které nabízí systém Tatrarini (vyjma možnosti přestaveb motorů typu FSI) . Tyto softwary používají jinou filozofii než např BRC nebo AC Stag, ale nechtěl bych posuzovat co je lepší. Každý z těchto přístupů má své jedinečné možnosti ale i svá omezení. Zařízení Lovato Easy Fast nám jezdí cca půl roku v jednom z našich vozů. Zatím s tím nemáme žádné negativní zkušenosti, hardwarové komponenty vypadají slibně, ale jak říkám, vlastní praktické zkušenosti zatím máme pouze kratší dobu (i když připouštím, že se najdou i prodejci, kteří sbírají první zkušenosti na zákaznících…). Takže pokud máte k uvedené značce vztah, můžeme Vám Ibizu přestavět i za použití této znovuobjevené značky (ostatně vážně uvažujeme o zařazení tohoto typu do naší standardní nabídky…) Cena přestavby se systémem Lovato by byla zřejmě někde mezi AC Stag 300 Plus a BRC.
Tolik ve stručnosti k Vašim dotazům, v případě dalších upřesnění mne můžete kontaktovat zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Kontakty/1169.html">neptun-harfa.cz/Kont&hellip;</a> .
Ivan Vodička