Seznam příspěvků

Anonym 14.02.2012 06:43

Dobrý den,Obracím se na Vás s velkým problémem.Přesně před týdnem jsem si v AGC Strakonice nechal namontovat zařízení BRC do Mercedes ML.Na benzin jezdím za cca 11 l benzinu ale po přestavbě na LPG mám spotřebu 20 l plynu!!!Při stejném způsobu jízdy.V sobotu jesem na vaši čerpaci stanici natankoval 28l plynu a tak tak jsem dojel do Plzně.Bohužel ve Strakonicích s nimi není žádná domluva a jediný argument je,že tyhle auta takovou spotřebu mají.Tomu nevěřím proto bych Vás chtěl požádat,jestli byste mi auto zkontrolovali a seřídili.V AGC mám sice servis v záruce zdarma,ale jistě pochopíte,že po jejich přístupu tam už nepojedu.Od namontování jsem najel cca 1800 km .Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2012 19:14

Dobrý večer pane Klouček,
velmi si vážíme Vaší pochvaly, vyřídím to i mechanikovi, který na Vašem voze pracoval. Nedokážu přesně určit jakou "malou kartičku" o emisích máte na mysli. Kartička "Osvědčení o měření emisí" se vystavuje při zákonném měření emisí, to je předepisováno po 4 letech od uvedení vozidla do provozu, takže ji dostanete patrně v roce 2013 při měření emisí na obě paliva. Vlastní přestavbou (jedná se o tzv. Hromadnou přestavbu) Vám nevzniká žádná povinnost na absolvování nějakého mimořádného měření emisí. Patrně jde o "historický" názor, dříve se často jednalo o "individuelně schvalované přestavby", a jednou z podmínek legalizace přestavby bylo i měření emisí. To je však již mnoho let historií, všechny potřebné doklady jste při přestavbě dostal. Pokud by jste měl přesto nějakou pochybnost, obraťte se nejlépe telefonicky na příjem zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Stanislav Klouček 13.02.2012 18:07

Dobrý den pane Vodičko,
prosím o informaci, zda vystavujete "malou kartičku" o emisích motoru s alternativním pohonem LPG. Údajně taková kartička o platnosti kromě Vámi vystavené přílohy k TP existuje a při silniční kontrole PČR může být vyžadována.
Jinak po přestavbě mého vozu zatím vše OK a chválím Vaše služby.
S pozdravem Stanislav Klouček

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2012 11:07

Dobrý den Petře,
předně děkuji za pochvalu funkce naší předešlé přestavby. Motory s přeplňováním (turbo) lze na LPG přestavět bez problémů. Naproti tomu motory s přímým vstřikováním benzinu (FSI, TSI, TFSI...) jsou pro přestavby technologicky stále poměrně "tvdrým oříškem", přestavby v současnosti provádíme pouze pro konkrétní typy motorů dané jejich kódem. Pro posouzení možnosti přestavby doporučuji zjistit Váš motorkód, (bývá uveden ve velkém TP) a telefonicky se spojit s příjmem zakázek na tel. 777 755 677.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2012 11:01

Dobrý den Petře K.
Použití přísad do benzinu které čistí vstřiky je možné. Firma FlashLube patří v mých očích k těm důvěryhodným, v účinnost jejich přípravků věřím. Ale já u svého vozu upřednostňuji tankování benzinu u známých značek a frekventovaných čerpacích stanic (byť tam nebývá cena benzinu nejnižší...). Tankuji tak, aby mi na palubní desce nesvítilo "hladové oko", ale zároveň miminálně jednou měsičně (aby benzín v nádrži neměl čas zestárnout). FlashLube Injector Cleaner skladem nemáme, dávkování bývá vždy na obalu - z hlavy ho neznám.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.02.2012 10:21

Dobrý den pane Paull
Mráz by neměl mít vliv na přepínač. Pokud nesvítí žádná LED dioda na přepínači, je možno zkontrolovat pojistku LPG systému - bývá nejčastěji v motorovém prostoru v blízkosti akumulátoru nebo ŘJ LPG. Pokud bude pojistka v pořádku (a nebo praskne i po výměně za stejný typ) bude nutné zjištění vady v servisu.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 12.02.2012 22:34

Dobrý večer pane Vodičko,chtěl bych se zeptat,zda jde LPG do nových motorů 1,8 TSI Škoda Superb 2011. Montovali jste mi LPG do Octávie 1,6 a tam si to výborně fungovalo, ale byl to motor bez turba. S pozdravem Petr

Petr K. 11.02.2012 21:27

Dobrý večer pane Vodičko,
chtěl bych se zeptat, jestli má smysl pořizovat a používat přísady do benzínu, určené k čistění vstřiků jako např. Flashlube Injector Cleaner, pokud ano tak jak často a zda jsou k dostání u Vás na prodejně. Předem děkuji!

Paull 11.02.2012 21:21

Dobrý večer dnes odpoledne mne přestal fungovat přepínač LPG od BRC i kontrolky přestaly svítit nevím co se stalo neměl jsem nikdy takový problém.Prosím o radu jestli třeba mrazem se něco nestalo co zkontrolovat než navštívím servis.Děkuji za radu

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.02.2012 22:10

A nyní pro pana Stodůlku i Nováka
Současné systémy BRC umožňují mj nastavit i přívstřik benzinu ve vyšších zátěžích. Výrobcem to bylo přezentováno jako možnost snížení tepelného zatížení o oblastech vysoké zátěže motoru, jako jejich alternativa aditivacím FlashLube či VapSaver. Ale je to pouze jedna ze strategií, které BRC systémy mají, neznamená to, že by byla tato strategie automaticky používána u všech přestaveb s touto řídící jednotkou. Je tedy vždy na zvážení, zda je pro konkrétní přestavbu vhodné či "velmi vhodné" (a naopak třeba nedůležité) použití nějakého systému aditivace. Pak je na zvážení, zda zvolit aditivaci na bázi FlashLube či VAP Saver, a nebo přívstřiku benzinu (jak se vyjádřil technik od BRC, benzin je pro motor tou nejpřirozenější věcí, tak proč mu ho občas nedopřát...).
A ještě pro pana Nováka - pro motory Ford je aditivace skutečně vhodná, a já bych se za ní přimlouval.
Hezký zbytek týdne, Ivan Vodička