Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.05.2012 12:27

Dobrý den pane Vaněk,
bez připojení diagnostiky a úpravy SW parametrů můžete pouze natáčet snímač množství plynu na multiventilu, tím měníte celkově hodnoty snímání do plusu či mínusu. Doporučuji měnit po malých krocích, snímání je elektronicky zatlumené, na odezvu si musíte chvíli počkat (podle toho, jaký plynový systém ve voze máte).
S pozdravem Ivan Vodička

Michael Vaněk 23.05.2012 09:25

Dobrý den. Mám dotaz ohledně ukazatele stavu LPG v nádrži.Nádrž mám místo rezervy 53L, opět zkouším a diody pohasínají asi po 80 km(+ - ) Při 280-290km začne svítit rezerva a teď mám 500km
Je možno doma seřídit alespoň aby rezerva byla tak 8L
Děkuji p.Michael

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.05.2012 08:07

Dobrý den Petře,
Fabie s motorem 1,2 HTP je poměrně často představovaná motorizace, a nezaznamenali jsme zvýšené problémy tohoto motoru při provozu na LPG. Pochopitelně, jedná se o motor, jehož předností je např. nízká cena, nikoli výkon či životnost, já osobně bych si vybral spíš motor 1,4 63kW. Ale to je moje preference, pochopitelně záleží zejména na provozních podmínkách používání vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 21.05.2012 16:11

Dobrý den
Prosím o sdělení zkušeností s pohonem LPG u Š- Fabie 1,2 HTP 47 kW. Slyšel jsem, že se mohou vyskytovat problémy nepravidelným chodem, hlavou, ventily apod.

Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.05.2012 13:45

Dobrý den Lucie,
Revize LPG stojí 360,- Kč. Pokud Vám svítí kontrolka motoru, doporučuji zjistit důvod, a provést kontrolu funkce řízení bohatosti směsi na LPG. Pro domluvu termínu doporučím telefonický kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Lucie 21.05.2012 07:50

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá LPG revize a kolik stojí? Je to první revize po vámi udělané přestavbě po ujetých km dle LPG servisní knížky.Bude třeba udělat i diagnostiku. Svítí mi kontrolka motoru. Děkuji Lucie

Anonym 16.05.2012 20:39

Díky moc za potěšující zprávu. Libor.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.05.2012 17:32

Dobrý den Libore,
motory technologie VTI používané v současnosti koncernem PSA (a také BMW) mají v současnosti nepřímé vstřikování benzinu do sacího potrubí. Tyto motory na LPG přestavujeme, např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">neptun-harfa.cz/Berl&hellip;</a> je Berlingo s tímto motorem po přestavbě na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Libor 15.05.2012 22:52

Dobrý den, dělají se přestavby na motory VTI (a kolik to výjde) od peugeotu ve spolupráci s BMW? Je to klasický vstřik nebo už taky přímý a je tam akcel. klapka nebo to maj jak některé BMW ventilama. Diky moc Libor.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.05.2012 18:00

Dobrý den do Loun, Radime,
v Mladé Boleslavi se do Octavií montuje systém Landi Renzo Omegas, LPG pohon je implementován i do originálního SW jednotky motormanagementu i přístrojové desky. Jedná se tedy o systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, a jemu přizpůsobené vozidlo. Škoda Octavia má hydraulicky vymezované ventilové vůle, Fordy Focus mají ventilové vůle pevně vymezeny přesně broušenými podložkami.
Motory vozů řady Š 105/130 měly hlavy válců z šedé litiny, ventilová sedla byla pouze obrobena do tohoto materiálu, proto neměla požadovanou životnost. Naopak motory Favoritů mají hlavy válců z hliníku, a vkládaná ventilová sedla jsou z velmi odolných materiálů - proto i při provozu na LPG bez problémů.
S pozdravem Ivan Vodička