Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na to, jestli děláte seřízení LPG systému. Mám problém, že když je motor na volnoběh, tak to jako by cuká. Je to celkem nepříjemné, na benzín o motoru ani nevím, tak se bojím, aby se tím něco nepokazilo. Svíčky tam jsou nové. Proto by mě zajímalo jestli takové seřízení děláte, co to stojí, jak dlouho to trvá udělat a jak dlouho se čeká od objednání.
Předem děkuji za informace.
Dobrý den pane Treml,
obávám se, že neexistuje žádný pevný údaj, který by říkal něco ve smyslu, že životnost Vámi poptávaného motoru při provozu na benzin je xy kilometrů. Zrovna tak nevím o žádných provozních zkouškách, kde by se porovnávalo opotřebování motoru při provozu na benzin a druhého při provozu na LPG v reálných provozních podmínkách až do jeho poslední otáčky, a to při srovnatelném servisu. Z tohoto porovnání by se dalo hodnověrně říci, že je životnost o tolik a tolik procent jiná, nebo srovnatelná... Pokud takovéto zkoušky výrobce ani jiná akreditovaná zkušebna neprovedla, byl by jakýkoli percentuelní údaj pouze číslo bez reálného podkladu.
Podle mých zkušeností je životnost motorů Škoda 1,6 MPI 74kW při běžném provozu a odpovídajícím servisu obdobná na obě paliva.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, o kolik procent se sníží životnost motoru při přestavbě Škoda Octavie 1,6/75, rok výroby 2009?
Dobrý den Pepe,
motor 1,4 Vti typu 8FS o výkonu 70kW si můžete prohlédnout zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/207/3436.html">neptun-harfa.cz/207/…</a> , jedná se o model Peugeot 207 a k úpřestavbě jsme použili systém BRC Sequent24. Fotografie tohoto motoru v katoserii Peugeot 308 bohužel nemáme. Cena je podle ceníku zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni…</a> 32.000,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, provádíte montáž LPG do motorů 1.4 Vti,typ 8FS, vozidlo Peugeot 308 SW. Popř. jaké zařízení a cena montáže. Děkuji za odpověď.
Dobrý den Rastislave,
holandské systémy patří k těm kvalitním, (v minulosti jsem měl také tu čest AG DGI i SGI montovat). Nicméně Neptun Harfa je v nabídce nemá, proto Vám nemůžeme nabídnout ani jejich servis. Pro detailní informace doporučuji kontaktovat dovozcen (ev. podrobnosti mejlem či telefonicky), myslím, že by si se spojením s jednotkou měli poradit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Martine,
demontovat LPG z vozu a opětně jej použít pro novou přestavbu je možné, má to však svoje technická i legislativní omezení. Doporučuji telefonický nebo osobní kontakt s příjmem zakázek, podíváme se na doklady k LPG systému, typ zařízení, jeho faktický stav, platnost tlakové nádrže a podle toho se budou odvíjet další možnosti.
S pozdravem Ivan Vodička
v 732 som zabudol na podpis... zadravi Rastislav
Dobry den, mam v C5 namontovany system AG. V istom servise mi povedali ze LPG jedmotka je uzamknuta a nakolko bolo auto dovezene z holandska nikto mi nenastavi bohatost zmesy. Je to naozaj tak???
Este sa chcem spytat na vas nazor na system AG. Dakujem
Dobrý den. Mám nabourané auto a zajímalo by mě, jestli jde přehodit LPG systém do jiného. (řízený podtlak), AUta jsou téměř identická, jen druhý majitel nechce ani slyšet o výměně papírů. S pozdravem, Šimonka