Dobrý den pane Adam,
vzorky přípravků VAP Saver a FlashLube Valve Saver vykazovaly při chemickém rozboru srovnatelné množství účinné látky. Účinnost přípravku FlashLube byla testována zkušebnou TUV (více zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/FlashLube---certifikovan-TUV-NORD-Mobilitat/3551.html">neptun-harfa.cz/Flas…</a> ). Každý z výrobců uvádí, že nedoporučuje používat kapaliny jiných výrobců, osobně si myslím, že když nedojde ke smísení kapalin, a nastavíte odpovídající dávkování, neměl by být problém (i když jsme to v praxi nedělali - nevidím k tomu důvod...). Příčinu tohoto varování vidím spíše v důvodech obchodních a jako ochrana před plagiáty - v nádobce s označením FlashLube přeci nemůže být modrá kapalina (VAP Saver je modrý).
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den, 
je nějaký zásadní technický rozdíl mezi systémem ochrany ventilových sedel Flashlube a VapSaver? Který z těchto systémů je lepší? Lze do jednoho systému dolít druhý, např. do prázdné nádržky VapSaveru již lít len Flashlube nebo naopak? Obě dvě tekutiny jsou tuším že na bázi draslíku. Děkuji za odpověď. Adam

Dobrý den pane Nový,
ve Vašem voze bude přípojka plnění Tomasetto, která má závit M10.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den,
mám Octavii II, motor BSE, LPG systém AC STAG, montováno u Vás letos na jaře. Na dovolenou se chystám do Německa, v oblasti, kde se budu pohybovat, mají tankovací pistole systému ACME. Díval jsem se po redukci, ale našel jsem dvě varianty na závit o průměru 10mm a 14mm (M10 a M14). Můžu se zeptat, který závit mám na svém ventilu?
Děkuji

Dobrý den pane Svoboda,
svíčky Denso používáme na LPG již mnoho let a máme s nimi výborné zkušenosti. Pro Fabie 1,2 HTP používáme typ KJ16CRL11, máme je běžně skladem, výměnu doporučujeme po 20.000km. Koupit si je můžete každý pracovní den od 7 do 18 hodin.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Vodička,
můžete mi prosím poradit, jaké zapalovací svíčky patří do Fabie 1,2 HTP, údajně jsou japonské svíčky značky DENSO pro LPG vhodné, dají se u vás koupit? Předem děkuji za odpověď. 

Dobrý den pane Kočiš,
V minulosti se při schvalování individuálních přestaveb skutečně uplatňovala tzv. „Metodika pro provádění individuálních přestaveb“, kde byl tento rozměr udáván (týkalo se to obecně nádrží, nikoli jen toroidních). Když přišly na trh Felicie MPI a toroidní nádrže (rok cca 1999), přestal se tento předpis uplatňovat, neboť se jednalo o „Hromadné schválení typu přestavby“, kde bylo umístění nádrže v prostoru rezervního kola schváleno bez ohledu na vzdálenost od obrysu vozidla. Od těch dob se nádrže takto montují do všech typů „Hromadných přestaveb“. 
V současnosti se u nás prodává mnoho typů vozidel s „originální zástavbou LPG“ přímo od výrobce či od prodejce (např. Hyundai, Škoda Octavia Tour, Citigo, různé modely Fiatů a další), a ani tyto vozy nesplňují tuto vzdálenost. Minulý týden jsme zde měli Audi A3 dovezené z Itálie s originál LPG systémem a označením Audi, a ani tam nádrž nesplňovala 30cm od obrysu. Současné nově celoevropsky zaváděné normy R-115 také umožňují montáž nádrže bez ohledu na vzdálenost od obrysu vozu. Proto jsem přesvědčen, že je to již přežitý předpis, byť je možné, že jej ještě nikdo nezrušil.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den,
mám problém s nedodržením 30cm vzdálenosti od obrysu vozidla.Jedná se o Toyotu Corollu hatchback E12 a toroidní
nádrž.Je nutná výměna za valcovou nádrž?

Dobrý den Lukáši,
nabídka v našem ceníku se u 4válcových sad týká provedení Lovato Easy Fast Smart. Pokud by jste měl zájem o verzi OBD, kontaktujte mne telefonicky na příjmu zakázek, možné by to bylo. Probereme reálné možnosti a pokusíme se je skloubit s Vaší představou.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den na vašich stánkách máte napsáno že montujete lpg ražízení lovato ale jaký je to typ zařízení... easy fast obd 2 ..........měl bych o tento typ zájem a jestli je vhodný do škoda fabia kombi 1,4 63kw 2009...děkuji za odpověd...