Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:40

Dobrý den Milane,
V případě Citroena Xsara 1,6 bych se za nějaký způsob aditivace ventilů (např. Flash Valve Saver, či VAP Saver – více zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">neptun-harfa.cz/Ochr&hellip;</a> ) přimlouval.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:38

Dobrý den pane Bartoň,
To že jsem patrně někde uváděl, že mi auto spotřebuje nějaké množství benzinu, tak je v naprosté většině pouze benzin sloužící pro jízdu před přepnutím na LPG, jinak na benzin nepřepínám (pouze vyjímečně např. na dálnicích po horkém Chorvatsku, nebo v Německu bez rychlostních omezení tam na několik km benzin pustím…). Neregistruji, že by se mi „zalepovali trysky“. K tomu co za problémy evidoval Váš mechanik se pochopitelně nemohu vyjádřit – pokud chce čistit BA potrubí, jistě k tomu má důvod.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.07.2012 17:31

Dobrý den pane Kakeš,
Omlouvám se za pozdější odpověď. Bohužel zkušenosti se vstřikováním kapalné fáze LPG nemám, nemohu sloužit. Doporučuji návštěvu servisu, který bude Váš systém umět diagnostikovat a opravit.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Gavlas 23.07.2012 10:24

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jaké jsou dle vašich zkušeností optimální svíčky do škody fabia 1.4MPI 44kw při provozu na LPG. Děkuji

Milan 20.07.2012 02:07

Mám citroen Xsara Picasso 1,6 16V r.v. 2007. Prosím o odpověď zda tento motor potřebuje přimazávání ventilů.
Děkuji Milan

Administrator 18.07.2012 15:34

Vážení návštěvníci,
z technických důvodů nebude možné do 22.7.2012 odpovídat na vaše dotazy na tomto foru. Panu Bartoňovi a panu Kakešovi se tímto omlouváme a prosíme o strpení.
Děkujeme za pochopení.

Jiří Bartoň 14.07.2012 21:15

Dobrý den,
už více než měsíc jezdím na plyn (Roomster 1,6, viz. předchozí dotazy) a ... asi jsem to krapet "přehnal", když více než 2000km "jen" na plyn, resp. jen starty na benzín. Při servisu po odjetí dalších 15000 mi technik volal, že počítač eviduje problémy s vstřkováním benzínu, zatím ne velké a navrhuje to řešit tak, že "něco" naleje do nádrže, já vyjezdím nádrž, pak vyměníme palivový filtr a ... mělo by to být OK. Ještě dodám, že kontrolka na palubce nesvítila a Rum jezdil dobře...
....asi dvakrtát zde zmiňujete, jak to děláte vy, t.zn. cca 10l benzínu vyjezdit každý měsíc...také to budu dělat a teď dotaz, co mohu přidávat do benzínu, abych pomohl "nezalepování" trysek ? Našel jsem Flashlube Injector Cleaner, je to ono ? Nebo je ještě něco "lepšího" ?
Nemyslím, že to budu používat stále, jen občas...
Děkuji. J.B.

Kakeš 13.07.2012 21:15

Dobrý den,
mám na Vás dotaz. Mám Fiat Marea 1,6 16v a LPG typ Vialle LPI, vstřikování kapalného LPG. Poslední dobou auto hrozně cuká, škube a vůbec netáhne, tak 3x z5 přepnutí. Na benzín jede normálně. Nevím jestli třeba není ucpaný vstřik nebo něco jiného. A ještě jestli nevíte o nějakém přípravku na čištění LPG vstřiků, něco jako jsou přísady do benzínu.
Předem děkuji za odpovědˇ.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.07.2012 12:24

Dobrý den pane Brožík,
Flashlube je přípravek, kde je účinná látka vázána na kapalině tak, aby byla přisávána do proudu vzduchu v sacím potrubí, kde by se měla rozptýlit a dostat do válců, kde shoří společně s palivem. K tomuto účelu bylo stanoveno celkové složení aditiva. Nejsem si jist, zda by se tato kapalina dokázala rovnoměrně rozptýlit v plynové nádrži v kapalném LPG tak, aby společně s plynem "putovala" potrubím do reduktoru. Ale zda by se dokázala společně s LPG odpařit v reduktoru při teplotách které tam panují nedokážu posoudit. Také není jisté, zda by úspěšně prošla filtry kapalné a následně plynné fáze LPG. Takže bych doporučil používat FlashLube Valve Saver (a pochopitelně i VAP Saver) takovým způsobem, pro který byly určeny - přisáváním do sacího potrubí.
Na druhou stranu existují i aditiva, která jsou určena pro přidávání do LPG nádrže před tankováním. Jsou od jiných výrobců, a patrně budou mít jiné složení odpovídající způsobu použití. Ale o jejich složení ani účinnosti mnoho nevím, takže se k nim nemohu blíže vyjádřit.
S pozdravem Ivan Vodička

Brožík 13.07.2012 09:27

Dobrý den, je možné aplikovat Flashlube přímo do LPG nádrže?Viděl jsem několikrát toto provádět aplikací do redukce plnění před nasazaním plnicí pistole.Děkuji.