Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 08:27

Dobrý den pane Černý,
Vaši Octavii můžeme přestavět se systémem AC Stag 4 Plus, a nebo BRC Seq24. Systém BRC upřednostňujeme pro jeho kvality pro novější vozy a nebo vozy s větším kilometrickým proběhem. Zátěž motorového oleje je při provozu na LPG jiná, obecně se dá říci že menší. Ale to určitě neznamená, že bych souhlasil s názorem, že při provozu na LPG se může prodloužit interval výměny. Intervaly výměn bych doporučil zachovat - dlouhodobě jsem přesvědčen, že na motorovém oleji se šetřit nemá.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 08:20

Dobrý den pane Jiří,
u těchto vozů jsme se nesetkali s problémy ventilů, nicméně motor Opel Vectra Z18XEL (81kW) patří mezi "podezřelé" motory. Montáž aditivace Flashlube je zcela nezávislá na LPG pohonu, dá se tedy doplnit k jakémukoli plynovému systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 08:09

Dobrý den pane Salapa,
každá nádrž LPG se plní maximálně na cca 80% své kapacity, takže do 60litrové nádrže natankujete cca 48 litrů plynu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ondřej Janovský 26.01.2012 21:00

Dobrý den,

je možné udělat přestavbu na lpg z auta do auta na splátky? Lpg systém mám montovaný u vás, ale byl jsem bohužel sestřelen ze silnice a tak si říkám, že když už jsem dal 30t kč za přestavbu, že by bylo dobré to montovat do nového/starého auta :) leč v důsledku stěhování a dalších výdajů nebudu schopen vydat větší částku jednorázově. Případně druhý dotaz. Kolik taková přestavba s auta do auta stojí? Podle faktrury za montáž mi vyšla částka cca.8-9t kč ? Veškeré potřebné díly bych dovezl v kufru, předpokládám, že veškere vedení by se dávalo nové, takže bych prosil na mail ( <a href="mailto:janovskyo [zavinac] seznam.cz">janovskyo [zavinac] seznam.cz</a> ) seznam všeho co je třeba vymontovat. Reduktor, nádrž, vstřikovače, řídící jednotka a ukazatel stavu paliva, chybí něco ? děkuji za odpověd

Pavel Misek 26.01.2012 20:20

dobry den, chci se zetpat zda lze predelat citroen berlingo 1.6VTi na lpg ?! a jaka je zhruba cena ???

jan vancura 26.01.2012 17:17

461 60 :-)

Martin Černý 26.01.2012 13:48

Dobrý den pane Vodičko,
mám Octavii II hatchback, 1,6 75kw, rok 2005, najeto 90.000 km. Chtěl bych se Vás zeptat, který z Vámi nabízených LPG byste mi doporučil a jaké jsou mezi nimi rozdíly. Nechci zbytečně utrácet, ale na druhou stranu si z kvalitu rád připlatím. Dále bych se rád zeptal, zda provoz na LPG méně zatěžuje motorový olej?

Předem mockrát díky za Vaší odpověď
Martin Černý

přimazávání ventilů 26.01.2012 13:16

Dobrý den,
v současné době vlastním 3 auta a to opel vectra 2006 1,8 BRC,
hyundai H1 2,4 dodávka 2006 OMVL a felicia combi 1,3 1999 LOVTEC. Jak čtu tuto diskusi, začínám mít obavu zdali přeci jenom nenamontovat přimazávání ventilů. Všechny auta jezdí tak 60 město a 40 dálnice.Felicia a H1 jako služební méně až středně zatěžované.
Prosím Vás o posouzení a pokud ano, jestli umíte do systémů OMVL a LOVTEC které nemontujete a jaká je zhruba cena.

moc děkuji Jiří H.

salapa 25.01.2012 19:13

Dobry den,chci se zeptat kdyz nadrz na lpg ma 60 litru kolik se do ni vejde LPG pri tankovani.Dekuji s pozdravem s.salapa

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.01.2012 18:58

Dobrý den Romane,
Na základě zkušeností jsem dospěl k názoru, že ke zvýšenému opotřebovávání ventilů a jejich sedel dochází při vyšším zatížení motoru. Pokud bude vozidlo jezdit v klasickém městském a příměstském provozu, může se obejít bez aditivace. Ale pokud ten samý motor bude pravidelně jezdit po dálnici (a navíc to bude např. maloobjemový motor, takže rychlost 130 již bude „téměř limitní“), může docházet k zaklepávání ventilů. Jsou motory, o nichž je již dostatečně známo, že tímto mohou trpět, jsou motory kde je dostatečně ověřeno, že problémy nemají, a pak existují motory, kterých na LPG jezdí málo, a u nich zkušenosti chybí. Instalací FlashLube (či např. přípravku Vap Saver event. i dalších) se do sacího potrubí přisává látka, která (podobně jako dříve používané olovnaté přísady v benzinech) vytváří na povrchu materiálu ventilů a sedel jakousi povrchovou vrstvičku, která zaklepávání omezuje (výsledky testu účinnosti přípravku FlashLube Valve Saver, které provedla prestižní německá zkušebna TŰV již brzy zveřejníme na našich stránkách).
Jinou cestou ochrany ventilů jde např. výrobce zařízení BRC (ale i jiných značek). Tam je možné nastavit určitý přídavek benzinu ve vysoké zátěži motoru. Při programování se zadá hranice otáček, zatížení motoru a procento přívstřiku benzinu. Pokud se za jízdy dostanete nad zadané parametry, elektronika o zadané procento sníží dávku LPG, a chybějící palivo doplní vypočteným množstvím benzinu (pochopitelně pro každou dávku paliva a pro každý válec). Když zatížení motoru poklesne pod zadané parametry, opět se dávkuje pouze LPG.
Doufám, že toto vysvětlení je pro Vás dostatečné, pokud budete mít dotaz na konkrétní vozidlo, můžete se obrátit nejlépe telefonicky na příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička