Seznam příspěvků

RECAP

Koudar 08.07.2014 14:31

Ještě oprava předešlého příspěvku, zařízení je Zavoli (nikoliv Lovato)

Jiří Koudar 08.07.2014 13:29

Dobrý den pane Vodičko,

měl bych na Vás dotaz ohledně spotřeby benzinu u přístřiku v rámci ochrany ventilových sedel.

Nechal jsem si ve Vaší firmě před necelým měsícem přestavět Toyotu Corollu na LPG. Mám instalované zažízení Lovato, nastavený přístřik benzinu a k tomu i přimazávání JLM.

Od montáže jsem najel najel cca 2000km a spotřeba benzinu mi vychází lehce přes 2L/100km. Přičemž 90% byla dálnice, 5% okresky a 5% město. Na dálnici jsem nejel víc jak 110 km/h (cca 3,5 tis. otáček).

Můj dotaz tedy zní, je uvedená spotřeba v normě pokud berem v potaz startování na benzín (ve vedrech posledních dní došlo k přepnutí relativně rychle) a způsobu jízdy.

Jinak bych touto cestou rád poděkoval za přestavbu. kromě počátečních problémů se svíčkami, které jste obratem vyřešili, vše funguje perfektně.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jiří Koudar

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.06.2014 21:58

Dobrý den pane Moc,
Pro tyto motory používáme svíčky Denso K20PRU ev. Q20PRU. Máme je běžně skladem, cena pokud si dobře uvědomuji cca 80 až 90 Kč za jednu. Také je možné použít alternativu – inovované svíčky řady TT (přesné označení ani cenu bohužel z hlavy nevím). Podrobnější informace můžete získat v pracovní době ve všedních dnech na číslech našeho skladu uvedené v sekci Kontakty zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.06.2014 21:58

Dobrý den pane Komorous,
Píšete, že nemáte ve svém voze dost místa pro nádrž ani v kufru, ani pod vozem. No, takhle na dálku se mi s tím těžko polemizuje. Doporučím, zastavte se u nás někdy s vozem. Změříme prostor pod autem, v kufru a navrhneme Vám nějaké varianty řešení typu, velikosti a umístění nádrže. Také můžeme vybranou nádrž do vozu umístit (položit na vybrané místo), abyste měl reálnou představu o výsledném vzhledu. Pro tuto prohlídku se nemusíte nijak objednávat, zastavit se můžete v pracovních dnech nejlépe mezi cca 8 a 17 hodinou. Pokud pro Vás bude nějaká varianta akceptovatelná, přestavba bude reálná. V opačném případě pochopitelně nikoli…
Pokud Vaše předchozí vozidlo poslední zimu zlobilo, bohužel nevím, kde byla chyba. Mohu se chtít „blýsknout“ a uvést zde nějaký z možných důvodů. Bylo by to však pouze laciné „střílení od boku“ a nikoli seriozní odpověď. Tak se prosím nezlobte, že nejsem až tak konkrétní.
S pozdravem Ivan Vodička

Ondřej Moc 29.06.2014 13:21

Dobrý den pane Vodička,
jaké svíčky byste mi doporučil pro vozidlo Fabia 1.4MPi 50kW? Případně máte tyto svíčky skladem a za kolik?
S pozdravem Ondřej Moc

Anonym 27.06.2014 21:14

Dobrý den,koupil jsem nove C4 Grand Picasso a chci ho přestavět na plyn,bohužel je zde špatné místo pro nádrž,tak,aby nezmenšila kufr..vychází nejlépe pod auto,ale není to do místa na rezervu...místo nějakého plastu co vyrovnává přesah výfuku....dělali jste již tento vůz?..nedávno jsem prodal 2 roky starou Kiu ceed s 30000km na lpg.....letošní zimu jsem si protrapil na studené starty..auto se při rozjezdu na benz. dusilo a přestalo až při přepnutí na plyn nebo zahřátí motoru,když jsem zkoušel jezdit jen na benzín...kde byla chyba? děkuji za odpověď.Komorous

Pavel Doležal 27.06.2014 16:00

Děkuji za odpověď, redukci v ČR právě používám, ale je to ta italská redukce (od vás), takže to bude asi stejné.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.06.2014 14:12

Dobrý den pane Doležal,
Pokud v Čechách nepotřebujete pro tankování redukci, budete mít na voze namontovanou přípojku plnění italského typu. Proto byste měl v Itálii i podstatné části Rakouska tankovat bez nutnosti použití redukce, stejně jako u nás. U některých rakouských čerpaček mohou mít např. holandskou pistoli stejně jako v sousedním Německu. Já jsem se s tím setkal u německých hranic nad Salzburgem, ale obsluha viděla českou SPZ a hned mi podávala patřičnou redukci.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.06.2014 14:12

Dobrý den pane Smolka,
Tipoval bych na zatuhlý některý elektroventil otevírající plyn, ev. reduktor. Ucpané plynové filtry by se projevovaly zejména přepínáním ve vysoké zátěži motoru. Pro přesnější odhalení příčiny Vašich potíží doporučím návštěvu servisu, který se specializuje na Vaše plynové zařízení.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Doležal 27.06.2014 08:54

Dobrý den,
jakou je prosím potřeba koupit redukci plnění do Rakouska a Itálie?
Z mapy evropy, kterou zde máte jsem vyčetl, že se tam používá typ 1 stejně jako v ČR, ale dole na stránce v ceníku redukcí je Itálie psaná u několika různých typů.
Děkuji