Seznam příspěvků

RECAP

Zábojník 20.08.2015 22:27

Dobrý den,pane Vodičko mám dotaz.Kolik stojí hodina mechanické práce,u vás v servisu,potřeboval bych na staré feldě opravit brzdy a tlumiče,na zadní nápravě,např. u Autokelly za vůz starší 10let,si berou 400kč za hodinu.Díky s pozdravem J.Zábojník

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.08.2015 09:35

Dobrý den Richarde,
Přestavba přímovstřikových motorů je možná, řídí se vždy motorkodem.
Podrobnosti o možnostech a funkci přímovstřikových motorů u naší firmy máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Váš motor má již najeto dost kilometrů, ale vždy je podstatný jeho faktický stav.
Ceny přestaveb máme v ceníku zde : <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Přídavek benzinu u přímovstřikových motorů při provozu na LPG je různý, mění se podle zatížení motoru i otáček podle výrobcem nastaveného algoritmu. Obecně se udává cca 10-30% benzinu. V naší firmě jezdí Superb 1,8TSI CDAA na LPG. Podrobnosti o spotřebě máme na našem Facebooku zde: <a href="https://www.facebook.com/media/set/?set=a.839351152803860.1073741831.839321509473491&type=3">www.facebook.com/med&hellip;</a> . Záznamy o tankování nemáme delší dobu aktualizovány, zkusím „zaútočit“ na majitele vozu aby mi je dodal, a obratem je zveřejním.
Omlouvám se, že uvádím pouze odkazy, ale kdybych vždy opisoval kompletní info, bylo by to vždy na dvě stránky…)
Pokud byste potřeboval doplnit další informace, můžete mi zavolat na příejm zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.08.2015 09:35

Dobrý den Jakube,
Zkuste, jestli to bude dnes jiné (alespoň v Praze je cca o 15 stupňů méně než v předchozích dnech). Pokud ano, zavolejte na náš příjem zakázek všechny poznatky. Domluvíme si termín a podíváme se co je příčinou (reduktor, elektroventily, čidlo tlaku…).
S pozdravem Ivan Vodička

Richard 17.08.2015 09:19

Dobrý den pane Vodičko,
Vlastním Škoda Octavia 1.8 TSI 118 KW,r.v.2010,typ motoru CDA 163038, roční nájezd 20 tis.km.
Je vhodný pro přestavbu na lpg?
Náklady na přestavbu?
Je pravda, že musí být přístřik benzínu 2 l/100 km?
Děkuji za info

Jakub 15.08.2015 22:02

Dobrý den, mám systém Lovato (1,5 roku starý) u vás montovaný na hondu accord 2.4i (140kW) a nyní se projevuje jeden problém. Vždy první ranní jízda je do 10km v pohodě, auto jede na plyn.. Ale cca po této ujeté vzdálenosti se auto přepne na benzín. Když to přepnu zpět na plyn, tak to jede na plyn pouze "pod plynem", jakmile přibrzdím/přeřadím/uberu plyn, tak přepínač začne pípat a blikat a auto se opět přepne na benzín. Nevíte, v čem by mohla být závada? je v tomto systému nějaký komponent, který by mohl odejít a toto způsobovat?

Pavel Doležal 14.08.2015 21:06

Chápu, děkuji za snahu :-)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.08.2015 18:15

Dobrý den pane Doležal,
Doby kdy jsem rozebíral a stavěl motory jsou dávno pryč, ještě v dobách před ekologickým lambdařízením (nebo ekologickým lambda řáděním???)… A dneska sice posuzuju chod motoru, bohatost směsi, ale na základě projevů, diagnostiky a elektrických veličin za chodu motoru. Takže se na Váš dotaz (i když ho chápu a rozumím Vám, mě by to taky zajímalo…) necítím dostatečně kompetentní a proto se ještě jednou omlouvám, ale neodpovím. Vymýšlel bych si a nebo hádal…
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Doležal 14.08.2015 14:14

Děkuji za reakci, ani tak po Vás nechci posoudit stav motoru, ale spíš by mě zajímalo, zda máte např. zkušenost, že u auta, které jezdí na LPG je tento jev normální, příp. zda je to normální např. při špatně seřízeném LPG - chudé směsi apod.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.08.2015 10:48

Dobrý den pane Doležal,
Omlouvám se, ale podle Vašeho popisu si netroufám posoudit stav motoru.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Doležal 14.08.2015 07:18

Dobrý den,
sundal jsem hlavu z motoru, který byl provozovaný na LPG a ventily jsou zespoda dost výrazně šedobílé. Prý je to nejspíš od provozu na plyn... je to normální nebo je to v pořádku, příp. to za problém to může znamenat? Děkuji.