Dobrý den. Chci se zeptat zda já poznam u mého vozu zda LPG má přívstřik nebo musím do LPG servisu. Mám VW Sharan 1.8T a LPG Lovato. dále bych se chtěl zeptat zda musí být specialní svíčky s ohledem na pohon LPG.Děkuji
Dobrý den Karle,
Podle dovozce aktivace FlashLube není skladovatelnost přípravku FlashLube Valve Saver Fluid nijak časově omezena. Jako u podobných výrobků bych ji skladoval na chladném místě s pokud možno stálou teplotou mimo přímý sluneční svit a dobře uzavřené.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Čestmíre,
Těžko se Vám vyjádřím k něčemu, ani nevím čemu… Očekával bych, že na lahvičce Vašeho injector cleanru bude uvedeno doporučené dávkování. A pak z logiky věci, pokud chcete vyčistit benzinové vstřikovače čističem nalitým v benzinové nádrži, měl byste na ten benzin jezdit. Takže např. dotankovat 10, 20 litrů benzinu s čističem, přepnout na benzin a jezdit na benzin s čističem, než jej spotřebujete. Pak zase můžete jezdit na plyn.
Pokud Vám na nějaké čerpačce plynu nabízeli, že Vám do LPG nádrže vstřiknou nějakou kapalinu – nevím, co Vám nabízeli, jak to něco má fungovat. Takže moje jediná rada: pokud Vám někdo něco opět nabídne, zeptejte se přímo jeho k čemu to je, jak to má ve Vašem vozu účinkovat a proč byste to měl chtít. Pokud Vám na tyto dotazy věrohodně odpoví, pak asi ano. Když odpovědět nedokáže, bylů bych ostražitý a asi to nechtěl…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Petře,
Motory Mazda Skyacitiv by měly mít přímé vstřikování benzinu, ale pro jejich přestavbu zatím nemáme patřiční sady. Proto Vám přestavbu na LPG nemůžeme nabídnout.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám koupené větší množství (5-ti litrové kanystry) přimazávání Flashlube a také od německé ERC. Spočítal jsem, že to spotřebuji tak za 7 let. Na kanystrech jsem ale nenašel žádné datum spotřeby či trvanlivost. Není tedy problém když to budu mít uskladněné v kanystrech třeba těch 7 let? Neznehodnotí se mi to? Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, co si myslíte o přípravcích(tekutinách) pro tzv. čištění trysek jestli to říkám správně, našel jsem jeden zapomenutý co se má lít do nádrže s benzínem (inject cleaner jako bonus ke kanystru flashlube), a nedávno se mi nabízel pumpař při čerpání LPG, že mi něco přivstříkne do nádrže LPG.
zde ještě pro info dopis ohledně cleaneru, na který jsem od prodejce odpověď více méně nedostal,
náhodou jsem doma našel lahvičku injector cleaner.
(Dostal jsem ji asi při koupi kanystru flashlube v roce 2012.)
Chtěl jsem se zeptat, na kolikrát ji mám do benzínové nádrže vylít ?
Moje spotřeba benzínu je opravdu minimální, jezdím na něj třeba 4 měsíce a tankuji za 150 kč,
(Ovtavia I) nemůže dojít za tak dlouhou dobu k rozmísení směsi v nádrži apod. ?
Je vhodné abych to nyní použil, nepřišlo se např. od té doby na nějaké negatovní účinky na motor apod. ?
Kolik tam toho mám nalít ?
Začátkem roku mi na jedné čerpačce plynu nabídl prodejce, že mi do plynové nádrže vstřikne nějakou podobnou tekutinu,
o objemu cca 2/3 balení toho vašeho.
Tenkrát jsem to nechtěl, protože jsem nevěděl, co to má.
děkuji za info
s pozdravem
čestmír
Dobrý den, vybírám auto, do kterého bych chtěl namontovat LPG.
Máte zkušenosti s montáži do nových Mazd (není problém s jejich Motory SkyActiv)?
Děkuji Petr A
Dobrý den pane Koudar,
Na dalším postupu jsme se právě domluvili telefonicky, mám určité tipy, a další uvidíme u auta.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, pane Vodičko,
měl bych na Vás dotaz ohledně přimazávání ventilových sedel. Mám systém Zavoli v Toyota Corolla, přimazávání mechanické podtlakové JLM s VSE rozdělovačem - vše instalováno v Neptun Harfa. Posledních pár měsíců řeším problém s nastavením přimazáváním, tj. počtem kapek za minutu. Když jehlovým regulátorem nastavím optimální počet kapek, řekněmě 8 kapek za minutu, tak postupně pozoruji, že za několik málo minut se intenzita kapání začne snižovat a nakonec to vždy vyústí v to, že systém přestane kapat úplně (patrné na konci cesty třeba dvou hodinové nebo druhý den při nastartování). Zkoušel jsem na volnoběh nastavit i větší intenzitu kapání zhruba 1 kapka za sekundu s předpokladem, že by se to později ustálilo na nižší intenzitě, ale výsledek je stejný - nakonec přestane kapat. Řešeno i u Vás před cca 2000km v rámci pravidleného servisu LPG zařízení - když jsem odjížděl ze servisu tak OK, ale později to začalo opět zlobit. Na systému najeto cca 54.000km. Jinak musím ocenit profesionální přestavbu - kromě výše uvedeného jsem za celou dobu s LPG neměl jediný problém!
S pozdravem Jiří Koudar
Dobrý den pane Váňa,
Dávkovač Flash Lube Electronic nepoužíváme, takže s náhradou kapaliny za jinou nemáme praktické zkušenosti. Proto Vám neumím říci, zda nedojde např. k ucpání výstupu aditiva nebo dávkovače. Případný rozdíl ve viskozitě by se dal upravit změnou nastavení dávkování.
Pouze bych podotknul – v našich cenách je 1 litr aditiva FlashLube o 135,- Kč dražší než ERC. Tento 1 litr by měl vystačit zhruba na 10.000km. To je nárůst ceny za jeden ujetý kilometr 0,01 Kč. Tento rozdíl mi přijde velmi zanedbatelný.
S pozdravem Ivan Vodička