Seznam příspěvků

RECAP

Jan G. 26.06.2016 11:28

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na vhodnost přestavby na LPG u vozu Ford Focus 1.6 Ti-vct, 85 KW, r.v. 2007. Možná je to hloupý dotaz, ale moc se v tom nevyznám. Pátral jsem různě na fórech, ale pořádně jsem se nedočetl, zda v případě přestavby nehrozí nějaké závady např. na ventilech apod. Také by mě zajímal použitý systém a případně jeho cena u Vaší firmy. Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem Jan G.

Duffys 26.06.2016 06:42

Dovezl jsem si dnes Hyundai i30 2012 s přestavbou na LPG přímo od Hyundai a cestou z5 mi začali blikat kontrolky...nahoře červeně + zeleně a dole 2 ze 4 zeleně...zkoušel jsem dotankovat LPG, jestli se to nesrovná a nepovedlo se. Kde by mohla být chyba?

S pozdravem

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.06.2016 17:50

Dobrý den pane Beníček,
Ochrana přívstřikem benzinu je jedna z možností, další variantou může být externí aditivace. Popisy jednotlivých možností máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pokud jezdíte často po dálnici, může být aditivace benzinem „drahá“ na pohonných hmotách, ale tam záleží také na nastavení přívstřiku a Vašem způsobu jízdy. My poměrně často doporučujeme kombinaci externí aditivace a přívstřiku, konkrétní volba je na zákazníkovi, jeho požadavcích a preferencích. V případě přestavby do nového vozu provedené dealerem jsou podstatné také záruční podmínky, které Vám prodejce nabízí. Ty pochopitelně budou souviset s předepsaným provedením přestavby, nastavením, a ve Vašem případě patrně i s předepsanou aditivací ventilů. Proto Vám doporučím, dodržujte předpisy a doporučení Vašeho dealera, on Vám doporučuje a také nese svoji odpovědnost.
S pozdravem Ivan Vodička

Benicek 24.06.2016 13:48

Dobry den. Mam hyunai i20,motor vykon 57kw predelany u dealera jako novy vuz na lpg system BRC. Ochrana ventilu je privstrikem 20%. Jakou ochranu byste mi doporucili vy prosim?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.06.2016 18:05

Dobrý den pane Kubín,
Je mi líto, že jste u nás nebyl spokojen. Pokud jsem auta správně identifikoval, o Hondu CR-V se jednalo 24.3. a Avensis u nás byl 16.6. a vždy se jednalo o jednu návštěvu. Ani u jednoho vozu jsem nebyl osobně, v tuto chvíli vycházím pouze z našich poznámek. Popisovaný problém se nám na diagnostice neprojevil, a ani v jednom případě Vám nebyla účtována žádná částka za opravy. Vím, že to není omluva. Ještě před dovolenou projednám věc s mechanikem, který Vaše vozy kontroloval, a pokusím se s Vámi spojit.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Kubín 22.06.2016 15:20

Dobrý den,
ač nerad, musím Vám oznámit, že jste dnes definitivně přišli o zákazníka a dva servisované vozy Toyota avensis a Honda CR-V. Poslední dvě závady jste nedokázali odstranit a tvrdili, že je vše v pořádku. V konkurenčním servisu vyřešeno (KO).

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.06.2016 17:59

Ještě jednou dobrý den Radomíre,
našel jsem ještě delší sledované období spotřeby u motoru CDAA než máme ve fotogalerii. Ale na naše stránky to dát neumím, tak se můžete podívat na našem FB zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.879903912081917.1073741835.839321509473491/1089178831154423/?type=3&theater">www.facebook.com/nep&hellip;</a> . Je to opět reálné tankování v reálném provozu od února do srpna loňského roku. Delší údaje o tankování k dispozici nemáme.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.06.2016 17:39

Dobrý den Radomíre,
My už jsme si popovídali po telefonu, tak zde jen krátce. Sady LR Omegas DI a Zavoli Alisei DI pro přestavbu motoru CDAA vycházení ze stejné elektroniky od firmy AEB. Řídící jednotka je mechanicky i firmwarem identická. Nepatrný rozdíl bude v ovládacím programu, zcela jiné jsou mechanické komponenty – regulátor tlaku a vstřikovače. Se systémy Zavoli Alisei DI, jeho montáží i provozem máme dobré zkušenosti, používáme jej i v našich firemních vozech (viz např. zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.879903912081917.1073741835.839321509473491/1085802218158751/?type=3&theater">www.facebook.com/nep&hellip;</a> ). V současnosti tedy preferujeme systém Zavoli. Je to dáno nejen našimi zkušenostmi, ale také výbornou podporou a spoluprací s techniky Zavoli v Itálii.
S pozdravem Ivan Vodička

Radomír K. 20.06.2016 16:50

Dobrý den, podle jakého klíče či zkušenosti provádíte montáž LANDI RENZO nebo ZAVOLI do motoru 1.8 TSI kod motoru CDAA. Stojím před rozhodnutím, který systém si nechat namontovat.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.06.2016 07:54

Dobrý den Stando,
Pro provoz na LPG obecně bych doporučil motor, který nemá přímé vstřikování benzinu (i když i u přímovstřiků na LPG už mám určité favority…). Takový motor už ale bude u nových vozů problematické sehnat, u zánovních ještě ano. Je to proto, že motory s technologií přímého vstřikování (TSI, FSI, GDI, THP, Ecoboost…) mají podstatně omezené možnosti přestavby, a ekonomika jejich provozu nebývá až tak dobrá (podrobnosti např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Protože nemám představu jaké vozidlo, výbavu, stáří vybíráte, ani nemám představu o cenách vozů, poradím jinak. Vyberte si auto, zjistěte, jaký má motor a to nám zavolejte. Pak budeme moci konkrétně odpovědět.
S pozdravem Ivan Vodička