Seznam příspěvků

RECAP

Radek 20.07.2016 18:23

Mám zájem o montáž plynu do nového vozu kia ceed 1,4 D-CVVT 73kw, nebo 1,6 GDI -přímé vstřikování, jaký z těchto motorů je vhodnější na přestavbu LPG, motor 1,4 má hydraulické vymezování
vůlí ventilů- je to výhodnější vzhledem k zaklepávání ventilů?
Přímaz ventilů je nutný? U 1,6 GDI jde nainstalovat kapalné vstřikování LPG bez přívstřiku benzínu?, je nutný přímaz ventilů? Kia má 7 let záruku, yůstane zachována? Jde u vás připojistit motor na škodu způsobenou plynem? Dekuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.07.2016 16:36

Dobrý den Jiří,
Diagnostiku pro systém Fandi Renzo máme. Pokud je Váš Duster přestavován dodatečně u některé montážní firmy, můžete se u nás zastavit. Pokud se však jedná o tovární přestavbu originál od Dacie, bude komunikace s LPG jednotkou blokována a budete se muset obrátit na importéra vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.07.2016 16:36

Dobrý den Čestmíre,
Pro provoz těchto motorů na LPG doporučujeme používat jednobodové svíčky. My používáme již mnoho let japonské svíčky Denso, pro Octavie buďto starší typ Denso Q20PRU a nebo jejich současnou náhradu – K20TT. Tyto svíčky při provozu na LPG doporučujeme měnit po 20.000km. Existují i svíčky s iridiovou či platinovou elektrodou (např. Denso IK20). Tyto svíčky jsou podstatně dražší, mají od výrobce stanoven interval výměny např. 60.000km. Ale i u těchto svíček je „malým písmem“ dodatek typu „…a nebo jedno zimní období“ , nebo „ … při provozu v městském provozu se životnost snižuje až na polovinu“.
S pozdravem Ivan Vodička

jIŘÍ 20.07.2016 13:58

DOBRÝ DEN MÁM PROSBU , ČI DOTAZ - NEPROVÁDÍTE I OPRAVY LPG.MÁM SYSTÉM LANDI RENZO NA DACIA DUSTER. DĚKUJI

čestmír 20.07.2016 10:47

prosím jaké svíčky byste doporučil na OCTAVII I 1,6 74kW, systém Lovato Easy ? (jednobodové /vícebodové, jaký výrobce, jaká životnost - některé prý vydrží i 50.000 km apod.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.07.2016 16:58

Dobrý den Jindřichu,
Ve Vašem případě se jedná o nový typ motoru. Legislativní otázky jsem předal legislativcům, po technické stránce bych Vám přesněji odpověděl po prohlídce vozu. Prosím pošlete mi kontakt mejlem nebo zavolejte, ať Vám mohu dát vědět, až dostanu odpověď od dovozce a výrobců.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.07.2016 16:58

Dobrý den Lukáši,
Nevím, zda Váš LPG systém umožňuje nastavit přívstřik benzinu. Také nevidím prostorové uspořádání, typ vstřikovačů… Proto nebudu radit, názor bych si udělal po event. prohlídce vozu. Pouze snad, že řadové 6 válce BMW jezdily hodně na LPG a nevím o tom, že by se jim zaklepávaly ventily…
S pozdravem Ivan Vodička

Jindrich 18.07.2016 12:37

K odpovedi 3080..typ motoru je H4M (jiz euro 6), jedna se o nasledovnika motoru K4M...

Lukas D. 18.07.2016 12:07

Dekuji za odpoved, jeste jedna otazka.
po vyreseni techtoproblemu. je lepsi nastavit prisvstrik paliva pro domazavani nebo je lepsi si koupit system davkovani aditiv popripade ktery by jste vybral do meho vozu?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.07.2016 11:33

Dobrý den Jindřichu,
V našich podkladech jsem nenalezl motor Dacia 1,6 75kW. Podle obsahu a výkonu předpokládám, že je to motor MPI (dávkuje benzin do sacího potrubí), pak by byla přestavba reálná. Pošlete mi třeba mejlem (nebo zavolejte na náš příjem zakázek, kontakty máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ) typ motoru podle velkého TP a budeme moudřejší.
S pozdravem Ivan Vodička