Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.08.2016 12:58

Dobrý den pane Malina,
Vámi popisovaný stav může být kombinace několika variant provozních stavů event. i problému v LPG systému. Zjištění a event. nápravu bez auta a jeho připojení k diagnostickému programu neumím. Proto Vám doporučím, obraťte se na Vaši montážní firmu, nebo na nějakou firmu specializující se na systémy Stag (viz seznam Autorizovaných servisů Stag zde: <a href="http://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/">www.acstag.cz/autori&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Václav Malina 08.08.2016 09:33

Dobrý den, pane Vodičko,
Mám takový zajímavý problém u Octavie I 1,6 75kw 2003 a myslím že souvisí s LPG, Stag+300, 2,5 roku provoz lpg. Když otevřu dveře od řidiče ozve se 2x hlasitý signál. Zapnu klíček od zapalování, rozsvítí se kontrolky, ukazatel stavu paliva se rozsvítí a po cca 2vteřinách zhasne. Pak se při nastartování ozve 3x hlasitý signál - 2vteřiny pauza a zase 3x signál pauza a ještě jednou. Je to stejně uřvaný signál jako když mě dojde LPG, ale od posledního tankování jsem ujel cca 100km. Po zahřátí mě auto při přepnutí na lpg mírně cukne tak jako vždy, takže se domnívám že LPG funguje a delší trasu, abych poznal jestli mě ubývá benzín jsem ještě nejel. Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.08.2016 17:20

Dobrý den Václave,
Motor KFU se do Citroenů C4 montoval v letech 2004 až 2011, na plyn jich jezdí poměrně hodně. Pro přestavbu bych doporučoval plynový systém minimálně na úrovní AC Stag Q-Box Basic, event. vyšší (např. AC Stag Q-Next/Plus nebo BRC Seq24). Aditivaci ventilů u tohoto motoru nevidím jako bezpodmínečně nutnou, ale použití externí aditivace bude pro motor (resp. ventily) při provozu na LPG určitě přínosem. Váš předpokládaný měsíční nájezd není problém, aspoň se Vám počáteční investice rychle vrátí.
S pozdravem Ivan Vodička

Václav G. 05.08.2016 07:53

Ještě doplním informaci k dotazu číslo 3105 . Měsíční nájezd je cca 2500 měsíčně.. Děkuji..

Václav G. 05.08.2016 07:10

Dobrý den, chci se zeptat. Uvažuji o přestavbě na LPG do Citroen C4 1.4 16V lc typ motoru kfu(et3j4), rok výroby 2005 . jaký systém by jste mi doporučili a je u těchto motorů potřeba přimazávání ventilů ? Velice děkuji za radu.. Příjemný den.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.08.2016 11:20

Dobrý den Ondřeji,
Nejkvalitnější dávkování aditiva z naší nabídky podle mého názoru nabízí sada elektronického dávkovače Electronic Valve Protector Sequential 4 W. Tato sada dávkuje aditivum tlakově do každé větve sacího potrubí. Množství aditiva je vypočítáváno v závislosti na otáčkách a zatížení motoru. Čím větší zátěž a otáčky, tím větší množství aditiva. To je hlavní výhoda oproti podtlakovým sadám.
U podtlakových dávkovačů je aditivum přisáváno do sacího potrubí pod tlakem. V sacím potrubí je největší podtlak a tím pádem i největší dávkování aditiva při deceleraci (brzdění motorem). Naopak při jízdě na plný plyn je v sacím potrubí atmosferický tlak, a tudíž v tomto režimu podtlaková aditivace nenadávkuje žádné aditivum.
Podrobnosti o různých způsobech aditivace ventilů máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 01.08.2016 22:37

Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za Vaši odpověď! Ještě se Vás chci zeptat jaká je nejvhodnější aditivace ventilů pro Hyundai i30 motor 1.6 88 KW GDH typ G4FG rok výroby 2012. Stačilo by namontovat podtlakové dávkování s mechanickou regulací nebo je vhodnější zvolit dražší variantu s elektronickou regulací.Zajímalo by mě která varianta lépe chrání ventily.
Děkuji!

s pozdravem

Ondřej L.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.08.2016 13:55

Dobrý den Jakube,
systémy Koltec-Necam nejsme schopni servisovat, nemáme ND ani diagnostickou podporu.
S pozdravem Ivan Vodička

Jakub J. 01.08.2016 10:20

Dobrý den!
Chtěl bych se zeptat, zda servisujete systémy Koltec-Necam ? Konkrétně mi jde o repas reduktoru Necam Mega.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.07.2016 12:15

Dobrý den Petře,
Opět jsem si vzpomněl na klasiku – ve filmu Slavnosti sněženek také hořel zásadní spor o to, zda je lepší kančí se zelím, nebo se šípkovou omáčkou…
U teploty přepnutí jde mj. také o to, o jakém systému se bavíme – některé systémy mají čidlo teploty na reduktoru, některé na hadici vody na přívodu k reduktoru atd. Nejsem příznivcem velmi rychlého přepínání na LPG u studeného motoru – plyn nebude kvalitně odpařený. Pak hrozí, že půjde do motoru jakoby jako jemný aerosol nebo mlha – drobounké kapičky. Protože se plyn dávkuje vstřikovačem v objemových jednotkách, tak vlastně systém nadávkuje výrazně větší hmotu paliva (aerosol po odpaření podstatně zvětší svůj objem) a tudíž bude směs velmi bohatá.
Poměrně hodně se mi líbí filozofie přepínání BRC. Tam se nastavuje jiná hodnota teploty a času pro přepnutí studeného motoru, a jiné hodnoty pro přepnutí motoru teplého. U zcela studeného motoru je k přepnutí zapotřebí delší doby, aby se reduktor dostatečně ohřál, a plyn se průchodem promrzlého filtru plynné fáze a vstřikovací lištou příliš neochladil. Naopak pokud u BRC startuji poloteplý motor, k přepnutí dochází téměř okamžitě.
Obecně Vámi udávanou hodnotu 25 stupňů považuji za velmi nízkou.
S pozdravem Ivan Vodička