Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.11.2017 15:35

Dobrý den Martine,
Píšete, že je to lepší. Mělo by to být bezproblémové, nikoli jen lepší…
Omlouvám se, ale neumím Vám na dálku a pouze na základě zprostředkovaných a neúplných informací říci, zda je provoz na benzin v pořádku nebo nikoli. Pokud máte ve voze běžné svíčky, mohou mít po 30.000km skutečně „svá nejlepší léta dávno za sebou“, a jejich funkce nebude v pořádku. Ale ani to neumím na dálku jednoznačně posoudit. Posunuté korekční hodnoty (stejně jako např. opotřebované svíčky) jsou jen jedna z možností, proč Váš motor nepracuje dobře. Příčinu není možné zjistit na dálku, je nutká kontrola skutečných hodnot na motoru.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin.K. 03.11.2017 13:46

Dobrý den,teď jezdím pár dní jenom na benzín a je to lepší.Tak myslíte, že je chyba posunutým regulačním pásmem? Svíčky mají najeto necelých 30tisíc. Předem děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.11.2017 08:40

Dobrý den Martine,
Pro bezproblémový provoz na LPG je mj. nutné, aby bylo v pořádku zapalování – např. i svíčky. Pro tyto motory používáme v současnosti svíčky Denso T20TT, doporučujeme je měnit po 20.000km. Použití jejich ekvivalentu v platině je možné, životnost by měla být větší.
Netuším, jaké a jak staré svíčky máte ve voze nyní. Je možné, že špatný studený chod motoru souvisí např. i s posunutým regulačním pásmem. ŘJ benzinu si v rámci dlouhodobých a krátkodobých korekcí přizpůsobuje dávkování paliva aktuálním podmínkám. Pokud nebude LPG systém správně nastaven, tyto korekční hodnoty nemusejí odpovídat bezproblémovému provozu na benzin. Proto by stálo za to, kdybyste zkusil jezdit několik dní po sobě pouze na benzin bez jediného přepnutí na plyn. Pak by se při provozu na benzin korekce dávkování paliva mohly posunout do odpovídajících hodnot a studený provoz by se zlepšil. Pokud se nezlepší ani při provozu pouze na benzin, bude problém patrně v motoru jako takovém (zapalování, mechanika či elektronika motoru) a nebude souviset s LPG pohonem. Pak bude nutné nejprve dát do pořádku funkci motoru jako takového, a následně tomu přizpůsobit nastavení LPG systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin.K. 03.11.2017 01:25

Dobrý den,mám MondeoIV 2 benzin/plyn 107kw. Mám problém při studených startech, špatný výkon jako by to jelo na dva válce,střílí do vejfuku a otáčky lítají. Při zahřátí auto jede jak má, měl jsem to servisu na lpg, auto seřízené a dělato pořád. Ještě mě říkali, že jsi mám vyměnit svíčky? Myslíte, že svíčky by byli dobré Denní Ik16tt. Předem děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.10.2017 12:13

Dobrý den Roberte,
Pokud se Vám rozsvítila kontrolka motoru, znamená to, že elektronika motoru zaznamenala nějaký emisně relevantní problém. Ostatně i Vy uvádíte, že chod motoru není optimální. Proto bych doporučil, obraťte se na Vaši montážní firmu. Patrně bude nutné doseřízení nastavení LPG systému i za jízdy – podle toho, z jakého důvodu se kontrolka motoru rozsvítila (výpadky zapalování, bohatost směsi…). Pokud jsme přestavbu prováděli u nás, můžete si termín domluvit telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Robert 30.10.2017 06:40

Dobrý den,
po přestavbě na lpg, při jízdě na lpg, mi občas při akceleraci vynechá motor. Na palubní desce se rosvitila kontrolka, že je problém s emisemi.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.10.2017 18:18

Dobrý den pane Lanča,
Z katologu zde: <a href="http://www.denso-am.pl/e-katalog/">www.denso-am.pl/e-ka&hellip;</a> lze dohledat např. klasická Denso KJ16CRL11, které běžně na LPG používáme. Pokud byste chtěl něco extra, vychází tam iridiové IK16TT.
S pozdravem Ivan Vodička

Lanča 27.10.2017 11:18

Dobrý den, můžete mi prosím doporučit svíčky do Opel Astra G, r.v.2005, 1,6 74kW (Z16XE)? Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.10.2017 09:53

Dobrý den pane Pracháč,
Motory s proměnným časováním ventilů nejsou pro přestavbu a provoz na LPG problém. Tato technologie je dnes naprosto běžná. Některé motory mění časování pouze jedné, jiné i obou vačkových hřídelí.
Jiné už je to s motory s proměnným zdvihem ventilů (motory s technologií Valvetronic a Multiair). Ty lze na LPG přestavět také, ale přestavba má svoje specifika.
Pokud byste se chtěl zeptat konkrétněji, napište mi nejlépe mejlem typ vozu a motoru, a podle konkrétností Vám mohu zkusit doporučit.
S pozdravem Ivan Vodička

pracháč 23.10.2017 14:04

Zdravím,chtěl bych se poptat na motory s variabilním
časováním ventilů,je v tom nějaké riziko pro provoz na lpg a je pro přestavbu vhodnější motor s normálním zavírání/otvírání ventilů