Seznam příspěvků

RECAP

Libor Adam 12.12.2017 16:03

Dobrý den,
Mám od Vás vyměněný multiventil z důvodů neuzavírání pri tankovani. Nyní jiz uzavírá, ale po načerpání 37 až 38 litrů. Problem je v tom ze do nádrže mohu tankovat 42 litrů (80% objemu). Je možné plivat seřídit tak aby se tankovalo tech cca 42 litrů. Je to sice jen 5 litrů, ale větší dojezd je příjemnější. Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.12.2017 14:31

Dobrý den Pavle,
Pro naprostou většinu u nás přestavěných a servisovaných vozů používáme zapalovací svíčky Denso. Váš motor není přeplňovaný, já bych použil Denso K20TT a měnil je každých 20.000km. Použití iridiových svíček je také možné, je otázkou, zda Vám jejich vyšší cena nabídne i pro Vás a Váš motor lepší využitelné vlastnosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.12.2017 14:30

Dobrý den pane Malý,
Děkujeme, klidně zavolejte. Jen už máme před vánocemi jen velmi malou kapacitu, téměř všechny dny jsou obsazené… Takže Vám přeji hezké svátky a v nejhorším případě dojde na servis až po Novém roce.
S pozdravem Ivan Vodička.

pavel 12.12.2017 04:51

Dobrý den, jaké by jste mi doporučily svíčky pro Octavia 1 2.0 mpi AZJ ( lpg Prins ) ....dostal jsem tip na Denso IK16TT a DENSO Iridium Power IK20 . Nemá s němi někdo zkušenosti ? Děkuji za odpoved

Pepa maly 11.12.2017 14:45

Dobry den , servis nebyl potreba jelikoz vse fungovalo bezvadne do teto doby identifikoval jste spravne . Take opravuji auta tak vse kolem motoru krom do zasahu lpg delam sam. Dekuji zavolam a v nejbližší dobe zavolam a objednam se na serizeni a revizi . Jinak jsem s vasim servisem jsem spokojený uz jste mi nejake auta prestavovali a vse vzdy bezvadne fugovalo

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.12.2017 11:21

Dobrý den Tibore,
Obecně můžete používat libovolnou kapalinu. Pouze bych nedoporučoval jejich smíchání. Občas k nám přijede zákazník a má v nádobce sraženiny. Ty vznikají patrně smícháním různých kapalin – ani v jednom z těchto případů nám zákazník nebyl schopen říci typ použité kapaliny – nevěděl. Obě Vámi uváděné kapaliny máme v nabídce, jejich chemické složení máme uvedeno zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Chemicke-rozbory-nahradnich-naplni/3884.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.12.2017 11:21

Dobrý den pane Malý,
Pokud jsem správně identifikoval Vaše auto, byl jste u nás naposledy v 10/2016, dělali jsme pouze Revizi LPG (kontrolu těsnosti a mechanického stavu) a emisní měření (a před tím pouze emise ještě v roce 2014 a 2012), na tachometru jste měl naposledy 305.000 km. V historii Vašeho vozu nemáme žádný servis – výměnu filtrů či svíček, kontrolu seřízení. Pouze v 02/2012 byla prováděna záruční oprava. Patrně tedy servis provádíte jinde a proto se v odhadu stavu Vašeho LPG systému nemohu opřít o žádné poznatky. Podle Vašeho popisu bych zkontroloval dávkování plynu celkově i jednotlivými vstřikovači (pokud to již Váš model ŘJ umožňuje) právě ve zmíněném problematickém režimu. Podle výsledku bych postupoval dále.
Kontrolu funkce LPG systému a dávkování paliva doporučujeme vždy po zásahu na motoru (oprava mechaniky motoru, demontáže hlavy motoru, sacího potrubí atd) a po výměně některého z elektrických čidel podílejících se na tvorbě směsi či řízení zapalování.
S pozdravem Ivan Vodička

Tibor 11.12.2017 00:30

Dobrý deň. Možno sa to tu už preberalo, no nenašiel som odpoveď na moju otázku. Môže sa v primazávacom systéme JLM použiť i iná, konkretne náhradná naplň Flash lube? Alebo je ta JLM dostatočne kvalitná a ostať pri nej? Ďakujem

josef malý 10.12.2017 22:25

zapoměl jsem jedná se o octavii 1.6 motor bfg

josef malý 10.12.2017 20:39

dobrý den mám od vás montovaný brc sequent v roce 2011 , ted poslední dobou mam na plyn problémy na dalnici ve vyssich otáčkách na cca 3000 tis v tahu motor jakoby pocukává když drzim dele v cukaní rozsviti ce kontrolka motoru 1 a 3 válec vynechávání zapalování. pokud při cukání lehce povolim plyn a tudíž motor tolik neakceleruje nevynechává to . udělal jsem komplet hlavu s ventilama rozvody nove svíčky kabely cívka a problém se vyskytuje stejně. při jizdě na benzin je ve ok. v čem by mohl být problém?