Seznam příspěvků

Lukáš K. 02.11.2010 20:59

Dobrý den,
rád bych se informoval o přestavbě na LPG. Vlastním Seat Ibiza 1.0 (specifikace dle WW Group: 4-cylinder gasoline engine 1.0 L/37 kW with multi-point injection and MVEG 2 base engine is T8F).
Jaký LPG systém a jaké značky by jste mi doporučil, kolik by u Vás přestavba stála? Je nutná ochrana sedel ventilů? Jak je na tom značka Lovato v porovnáním s Vámi nabízenými značkami?
Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik) 02.11.2010 16:42

Dobrý den Františku,
i já mám Octavii 1,8 Turbo s automatickou převodovkou. Pořídil jsem si ji z druhé ruky před dvěma lety, ihned přestavěl na LPG a od té doby najezdil na plyn cca 40.000 km. K přestavbě jsem zvolil zařízení sekvenčního vstřikování BRC Sequent Plug&Drive. Takže pokud Vám tuto přestavbu doporučuji, skutečně vím o čem mluvím (vlastně píšu :-) ). Cena přestavby s uvedeným systémem a nádrží místo rezervy je 35.000,-Kč. Pokud bychom k přestavbě použili systém AC Stag 300 Plus, byla by cena 31.000,- Kč. Ochranu ventilových sedel tento motor (ani ostatní Škodovky) nevyžaduje. Je to ostuda, ale fotografie mojí Octavie na stránkách nemáme (budu to muset napravit:-(). Ale v této Škodě Superb: <a href="http://neptun-harfa.cz/Superb/1334.html">neptun-harfa.cz/Supe&hellip;</a> je také motor 1,8T 110kW. A uspořádání plynových komponentů v Octavii si můžete prohlédnout např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Octavia-Tour/1216.html">neptun-harfa.cz/Octa&hellip;</a> . Obě vozidla jsou přestavěna na LPG se systémem BRC. Pokud budete mít ještě nějaké dotazy, neváhejte. Můžete se na mě obrátit jak e-mailem, tak i telefonicky, kontakty naleznete zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Kontakty/1169.html">neptun-harfa.cz/Kont&hellip;</a> . Obratem bych doplnil požadované informace.
S pozdravem Ivan Vodička

František 02.11.2010 12:34

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možná zástavba LPG do Škody Octávia 1,8 Turbo 110 KW automat r.v.2001. Zajímala by mě cena a zda musí být ochrana sedel ventilů. Děkuji.

Ivan Vodička (technik) 01.11.2010 08:40

Dobrý den pane Jiří,
Svíčky Bosch nemáme v nabídce, nejsem schopen poradit – nemám s těmito svíčkami žádnou vlastní zkušenost. Katalog určuje do Vaší Suzuki SX4 z roku 2007 s motorem 1.6 VVT o výkonu 79kW svíčku Bosch LPG/CNG typu FR5KI332S, objednací číslo 0 242 245 571.
S pozdraven Ivan Vodička

jirka 30.10.2010 18:48

dobrý den ,chtěl jsem se zeptat jakou zapalovací svíčku BOSCH-LPG použít na vozidlo Suzuki SX4,1.6VVT, r.v.2007,4X4.Děkuji za radu

Ivan Vodička (technik) 27.10.2010 08:02

Dobré ráno Petře,
Vašeho Megana Vám přestavíme pouze se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Pro přestavbu bychom mohli použít např. osvědčené zařízení AC Stag 300 Plus s cenou přestavby 29.000,- Kč. Jestli však máte na vozidlo vyšší nároky a najezdíte větší počet kilometrů, je možné vybrat výkonnější zařízení. V nabídce máme i prestižní italskou značku BRC se systémem Sequent24 s cenou přestavby 33.000,- Kč. Pro podrobnosti nás můžete kontaktovat i telefonicky na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr K. 26.10.2010 19:25

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat kolik stojí lpg na megana 1.6 75kw r.v.2006 děkuji za odpověd

Ivan Vodička (technik) 20.10.2010 18:32

Dobrý den pane,
pravděpodobně máte na mysli problematiku ochrany ventilů a ventilových sedel při provozu na LPG. Máme v nabídce výrobky Flash Lube Valve Saver (Austrálie)a VAP Saver (Itálie), které jsou doporučovány pro vozidla po přestavbě na LPG. Nicméně podle našich zkušeností s přestavbou nebojím se říci stovek vozů Škoda na LPG, nemají tyto motory s nadměrným opotřebováním ventilových sedel ani ventilů žádný problém. Takže pokud máte Škodovku po roce výroby 2000, nemusíte mít z přestavby na LPG žádnou obavu.
S pozdravem Ivan Vodička

() 20.10.2010 16:49

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak jsou na tom s (přimazáváním vozy škoda od roku výroby 2000) popřípadě jestli jsou modeli které přimazávání vysloveně potřebujou

Ivan Vodička (technik) 20.10.2010 13:12

Dobrý den pane Svoboda,
jsem rád, že jsem Vám trochu pomohl objasnit problematiku různých systémů LPG. Byl bych nerad, kdyby to vyznělo jako hanění systému Stag - kdyby nefungoval, určitě bychom jej neměli v nabídce a nemontovali např. i do takových vozů: <a href="http://neptun-harfa.cz/Touareg/1269.html">neptun-harfa.cz/Toua&hellip;</a> . I Stag 300 dokáže udělat na LPG velmi dobrou službu, ale BRC je přeci jen "formule 1" mezi LPG systémy.
s pozdravem Ivan Vodička