Seznam příspěvků

Ivan Vodička, technik 22.06.2011 21:20

Dobrý den Jano,
ohledně možností a termínu přestavby prosím kontaktujte kolegy v přijímací kanceláři ba tel. 777 30 50 80, já jsem bohužel mimo pracoviště.
S pozdravem Ivan Vodička

Jana 22.06.2011 14:58

Dobrý den chtěla bych provést montáž LPG do vozu Ford Fiesta 1.4 r.v. 2007. Jaký máte nejbližší termín a jaký systém doporučujete? Děkuji Jana.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.06.2011 15:49

Dobrý den přeji,
Ventilové vůle pro motory 781.135M i 781.136M mají předepsané následující hodnoty: pro výfukové ventily 0,20mm, pro sací ventily u motorů s ocelovými zdvihátky 0,20mm, a u motorů s hliníkovými zdvihátky 0,25mm.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 17.06.2011 05:05

dobry den chtěl bych se zeptat kolik se štelujou ventily felicia 1,3mpi rv.2000 50kw

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.06.2011 04:23

Dobrý den přeji do Plzně, pane Miroslav.
Bohužel pouze potvrzujete moji zkušenost – vozidla přivezená s Holandským plynovým systémem mívají po nějakém čase provozování v Čechách problém. Určitě to není tím, že by to byly nekvalitní výrobky – naopak. Ale může to být tím, že již mají „svoje nejlepší léta“ za sebou (předpokládám, že tam byl plynový systém těch deset let života auta – ostatně i proto byla měněna nádrž…), a nebo se na tom podepisuje i „kvalita“ a složení našeho plynu. Každopádně holandská firma AG vyráběla systémy DGI a SGI. Pokud máte ve voze DGI, přijde patrně na řadu jeho kompletní náhrada za jiný systém, pokud je to systém SGI, dalo by se s tím možná ještě něco dělat. Naše firma ale servis zařízení AG neprovádí. Zkuste propátrat internet, a nebo mi můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80, zkusil bych Vám poradit.
S pozdravem Ivan Vodička

Miroslav, Plzeň 15.06.2011 02:44

Dobrý den,mám octavii 1,6-55 kw,r.2000,syst.ag z Holandska dovezený.Po výměně nádrže vloni,tak jezdí jen na benzin.Na plyn tak cca 10s.Kolem Plzně ten system nikdo nedělá,poraďte,předem děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.06.2011 02:20

Dobrý den pane Mikeš,
Já preferuje kvalitu, a proto jsem si pro přestavbu svého vozu vybral systém BRC. Opět se mi provozem potvrdilo, že je to zařízení „bezúdržbové“ (toto slovo je však v uvozovkách proto, že minimálně výměny LPG filtrů jsou nutné…). Toroidní nádrže pro Audi A6 jsem používali v rozmezí kapacity 56-65 litrů podle konkrétního provedení vozu a po dohodě se zákazníkem – větší nádrž 65 litrů například nepatrně nadzvedává podlážku kufru – viz foto zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/A6/3414.html">neptun-harfa.cz/A6/3&hellip;</a> , další provedení přestaveb A6 a variant nádrží si můžete prohlédnout zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/AUDI/3175.html">neptun-harfa.cz/AUDI&hellip;</a> . Variantu pro Vaše vozidlo bychom určili po prohlídce konkrétního vozu a po vzájemní dohodě. Ukazatel spotřeby na palubní desce vychází z impulzů generovaných BA jednotkou (nikoli např. z průtokoměru benzinu). Tyto impulzy jsou generovány i při provozu na LPG (byť s drobnou odchylkou), a proto i údaj o spotřebě při provozu na LPG je zobrazován, může však být mírně odlišný od toho, co by ukazoval PP při jízdě na BA. Skutečná spotřeba LPG bývá o cca 1-2 litry vyšší než spotřeba benzinu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.06.2011 02:00

Dobrý den pane Pýcha,
Přestože popisujete poměrně podrobně Vaše problémy, obávám se, že mnoho nepomohu. Pokud Vám jezdí auto na benzin bez problémů, a po přepnutí na plyn jakoby na 3 válce, může být příčin mnoho. Například Vámi uváděný vadný vstřikovač plynu (u Stagů 300+ se většinou používá typ Valtec 30, který se dá poměrně bez problémů a poměrně levně repasovat). Ale zda byla příčinou vašich problémů skutečně nečistota z plynu, která způsobila špatné dávkování do jednoho válce fakt nedokážu posoudit – nevidím jak moc nečistot tam bylo (nebo opět je..), zároveň nevidím funkci celého plynového systému, ani motoru jako takového. Proto se nemohu a nechci nijak konkrétně vyjádřit. Pokud se ptáte, jak jednat se servisem, je zde opět těžká konkrétní rada. Určitě bych doporučil slušně, ale důsledně. Vždyť většina servisů je živa ze zákazníků, a pouze spokojený zákazník je zárukou dalšího úspěšného fungování každé firmy. Věřte, že i oni chtějí, abyste jezdil na LPG bez problémů. Pokud o tom přesto máte pochybnosti, můžete je požádat o možnost posouzení přestavby a funkce vozu např. u firmy, která Vašemu montážníkovi poskytla oprávnění k provádění přestaveb (máte ji uvedenou na Příloze k TP jako výrobce zařízení), nebo i jinde. Ale nejprve opět doporučuji jednání (pokud je to možné, a reálně povede k cíli), a nikoli konfrontaci.
Pokud byste chtěl podrobněji a konkrétněji rozebírat Váš problém, můžete mě kontaktovat např. el. poštou na adrese <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Petr Mikeš 08.06.2011 06:45

Pane Vodičko, děkuji za odpověď k A6 Allroad 2,7T. Zeptal bych se ještě: 1)jaký typ přestavby / vstřikování byste doporučil. 2)Jaká největší toroidní nádrž se dá do tohoto auta použít, 3)Když jede vůz na plyn, může palubní počítač okamžité spotřeby paliva ukazovat spotřebu plynu, pokud ne co se s ním děje?

Anonym 07.06.2011 16:00

Vážený pane Vodička, mám přestavbu vozidla Hyundai Matrix 1,6 77 kW plynové jednotky STAG 300 Plus a po 4 tisících km dle montážního technika se poškodil jeden vstřik a důvodem měl být nekvalitné plyn.Tankuji jen u Firem Flaga a OMW zařízení je teprve jeden rok v provozu a ze tu dobu jsem ujel jen 7500 km a nyní se to stalo po druhé.Při prvé reklamaci nebyla provedena výměna za nové,ale jen repasované a opět mám problém.Auto po přepnutí na benzín jede normálně,ale po přepnutí na plyn jede jeko na tři válce.Prosím jak mám jednat se servisem který mně zřízení montolal a co je možnou příčinou dle Vás.Předem moc děkuji za odpověď a radu. Pýcha František Litoměřice.