Seznam příspěvků

starý benzín 21.02.2016 19:49

Dobrý den,
mám fabii 2005 v LPG takzvaný holandský typ. Auto jsem odkoupil v rodině v rámci pozůstalosti. To znamená že to auto stálo cca 10 měsíců. Zatím jsem jednou tankoval plyn a teď jsem si řekl, že ten benzín vyjedu. Naneštěstí se mi stalo to, že jakmile došel plyn, nic se nepřeplo a auto exlo. Nastartovat se mi podařilo až na druhý pokus a začala blikat kontrolka "závada v systému kontroly výfukových plynů" a je znát, že je vozidlo v nouzovém režimu (ztráta výkonu). Je možné, že by to mohlo být tím, že ten benzín je v nádrži tak dlouho a auto to takto přeplo do nouzového režimu? Děkuji Honza

Šmehlík 19.02.2016 22:18

Dobrý den, uvazuji o prestavbe Ford Grand C-Max. Auto ma treti radu sedadel a pod ni jen dojezdovou rezervu. Vejde se nadrz? Dival jsem se na foto Vami upraveneho Grand C-maxu a tam to vypada slibne viz <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Grand-C-MAX/3806.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a>

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.02.2016 09:53

Dobrý den Dejvide,
Podle Vašeho popisu bych hádal na problém s řízením volnoběhu (ve spojení s mechanikou motoru např. netěsné sací potrubí – odvětrání motoru) a posunutými korekcemi při provozu na LPG. Ale přednostně bych se zaměřil na správnou funkci lambdaregulace a řízení volnoběžných otáček v benzinovém režimu. Plynem bych se zabýval až po důkladném ověření těchto funkcí.
S pozdravem Ivan Vodička.

dejvid 17.02.2016 16:31

Dobry den, mam Ford Mondeo 2 generace je to 2.O 136 koni mam system Landi renzo kdyz se uato ohreje zacnou se zasekavat otacky nebo auto najedno zacne tocit v 3000 ot.za min. po zarazeni spadnou nebo prepnuti na benzin

Pavel Dobšiček 17.02.2016 14:17

Děkuji za odpověd.Samozřejmosti je diagnostika,ale je dobre vědět ,že nebude vadny motor.Ještě jednou děkuji.Dobšiček

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.02.2016 09:11

Dobrý den pane Dobšíček,
Pokud je vše původní, tak si po 140.000 km vyberu z Vaší nabídky vstřikovače…. Ale lepší než střelba od boku bývá skutečná kontrola funkce, vyčtení paměti závad atd. Opravu pak provádět podle projevů a nikoli podle pohledu či abecedy…
S pozdravem Ivan Vodička

pavel dobšiček 16.02.2016 17:37

Dobry den.Na benzin v pohodě,při jizdě na plyn(Lovato2011)se při rychlejši jizdě rozsviti check engine.Vstřikovače,reduktor?nebo řj? najeto 140tkm

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.02.2016 10:44

Dobrý den pane Kačmarčík, i ostatní, jsem zpět.
Děkuji za Vaši pochvalu a poděkování. Jsem rád, že se úpravy pozitivně projevily nejen podle diagnostických hodnot, ale zejména ve Vašem reálném provozu. Vaše poděkování předám i mechanikovi, který na Vašem voze pracoval.
S pozdravem Ivan Vodička

Vojtěch Kačmarčík 09.02.2016 19:44

Možná to sem nepatří, ale chci říct jedno: DĚKUJI.
Zvládli jste montáž LPG do mého auta VW Multivan T5 R32 a troufám si říct, že tak dobře, jak by to asi jen tak někde nezvládli. Složitost vyhřívání reduktoru je fakt, se kterým jste si poradili a ušetřili mi tak peníze, jelikož na LPG jedu o cca 6 minut dříve, než BYLO u těchto vozů zvykem. S dalším Multivanem pojedu zase k vám.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.02.2016 17:00

Dobrý den milí návštěvníci,
Omlouvám se za dočasné omezení provozu našeho fora. Od 9.2. budu na několik dní mimo přístup k internetu. Proto budou odpovědi na foru se zpožděním. Pokud budete mít aktuální dotaz, můžete kontaktovat nejlépe telefonicky moje kolegy na našem příjmu zakázek, kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Díky, Ivan Vodička