Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.10.2021 10:34

Dobrý den Karle,
V naší databázi se mi nepatřilo najít motor 1,0 SCe s výkonem 49kW. Motory 1,0 SCe máme uvedeny pouze s výkonem 54kW, ve variantách B4D 411 (400, 401, 409, B4, E4, G4). Tyto motory je možné na LPG přestavět. Pošlete mi nejlépe mejlem přesný rok výroby, obsah, přesný výkon a nejlépe typ motoru (nebo např. kopii druhé strany velkého TP). Kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.10.2021 10:33

Dobrý den Petře,
oprava Octavie 1,6 se systémem Lovato je u nás možná. Pro domluvu termínu opravy doporučím nejlépe telefonický kontakt na náš příjem zakázek. Domluvili bychom si termín, kdy byste mohl vozidlo postrádat. Zkontrolujeme funkčnost, zjistíme příčinu potíží a po domluvě ji odstraníme. Většinou provádíme takové typy oprav v rámci jednoho dne.
S pozdravem Ivan Vodička

Karel 18.10.2021 01:39

Dobrý den, mám dotaz zda by šel bez problémů přestavět atmosférický motor 1.0 SCe 49kW (nová Dacia Sandero)?
Motor je docela slabý a musí se více vytáčet, byla by přestavba vhodná? Děkuji. Karel

Petr 17.10.2021 21:49

Dobrý den pán Vodicka.Mam octavii 1,,1,6mpi 75kw.System Lovato.Mam to par týdnů ale vypozoroval sem že když jezdim na benzin,zhasne kontrolka motoru ale když to prepnu na lpg,se zase rosviti.Na benzin ,vše o.k ale na lpg go při rozjedu službě a neni to ono.Po dalnici v pořádku ale ty rozjezdy jsou desny teda.Musim se k vam objednat a nebo když se zastavim,je moznost se na to podivat a i vymeni filtr.Dekuji za odpověď

Ondřej 13.10.2021 10:18

Dobrý den, píši zde jen pro informaci s mým více než dvouměsíčním trápením ohledně emisí na mém Ford Focusu s LPG z originálu. Obešel sem několik emisních stanic, někde mě vyhodili oficiálně, někde jen vyzkoušeli...někomu se to nespojilo, někdo říkal, že se spojí, ale nenačte kódy. Nakonec mi jeden plynař "z garáže" něco s plynem udělal a už to je v pořádku. Konečně po několika negativních emisích již emise pozitivní B-)

Barbora Gardelková 13.10.2021 08:51

Dobrý den, pane Vodičko,
děkuji Vám za zprávu. Objednám se tedy na revizi.
Hezké dny!

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.10.2021 08:52

Dobrý den paní Gardelková,
plynové systémy jsou skutečně konstruované jako bezpečné, s náležitým jištěním. Každé technické řešení se však provozem opotřebovává a stárne. Zvuky které Vás začaly znepokojovat zcela jistě něco vydává, a bylo by dobré znát příčinu. Podle ní pak volit patříčnou opravu. Pokud Váš mechanik nenašel nic na autě, můžete se obrátit na Vašeho plynaře, aby prověřil LPG systém, zejména pak nádrž s příslušenstvím a její uchycení.
S pozdravem Ivan Vodička

Barbora Gardelková 10.10.2021 12:34

Dobrý den,
asi před půl rokem jsme si se sestrou pořídily Saab 9.5 s přestavbou na plyn. Revizi plynové nádrže jsme zajistily podle termínu v příloze TP. Po pár měsících užívání začaly být ze zadní části vozidla slyšet podivné zvuky. Něco jako pískání připomínající tření kovu o kov. Zprvu mě napadalo, že ty zvuky jdou odněkud z nápravy nebo šroubů kol. Nemohlo by ale jít o zvuky plynové nádrže? Náš mechanik na nic nepřišel, a protože bych nerada stran toho plynu něco zanedbala, ptám se zde. Plynová nádrž je umístěna vzadu v místě, kde bývá rezerva. Může to jít od nádrže? Mám jet raději s autem na revizi nádrže před termínem plánované kontroly? Když jsem se pídila po bezpečnosti LPG, byla jsem vždy ujištěna, že se jedná o zcela bezpečný typ pohonu, kde nehrozí náhlé vznícení, protože plynová nádrž je opatřena pojistkou, která se například v případě nehody zprovozní a zamezí tak plynu, aby unikal ven. Co když je ale v nádrži povolený nějaký šroub? Nejsem technický typ, jak je asi zřejmé z tohoto textu. Prosím tedy o Vaše zkušenosti a návrh dalšího postupu.
Děkuji Vám a přeji příjemné dny!

Petr 04.10.2021 11:32

Dobry den pán Vodicka a děkuji za rychlou odpověď. Sem v klidu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.10.2021 08:44

Dobrý den Petře,
U běžných systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG je indikace množství plynu na přepínači pouze orientační hodnota pro uživatele. Systém přepínání ani dávkování plynu tuto hodnotu nijak nevyužívá, na funkci zařízení nemá žádný vliv. Pokud si např. při každém tankování vynulujete denní počítadlo ujeté vzdálenosti, můžete usuzovat na zbývající zásobu plynu v nádrži i podle kilometrů ujetých od posledního tankování.
S pozdravem Ivan Vodička